Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jövőbe látó mozifilmek!

Azzal talán nem lepünk meg senkit, hogy rengeteg film játszódik a jövőben, vagy legalábbis számtalan jövőre vonatkozó jóslatot láthattunk már a filmvásznon. Ezt most egy lelkes filmrajongó, a Tremulant Design nevű twitter fiók gazdája gyűjtötte össze és ábrázolta egy remek ábrán.

Itt lefelé görgetve haladhatunk előre az időben, ám rögtön az első állomásnál egy érdekes dologba ütközünk. Ha a 2012 szerzői valóban látták a jövőt bizony nem sok időnk maradt hátra pedig később is remek jóslatokkal találkozhatnánk...

Ott van például a félig ember félig gép Robotzsaruk megjelenése 2015-ben, de a Vissza jövőbe trilógiában megjósolt repülő gördeszkákat is nagyon várjuk már.

Az már kevésbé tetszik, hogy 3 évvel később egy robotok uralta, poszt apokaliptikus világban éljünk, amit a Terminátor legújabb része jövendölt. Bár a terminátor alkotóinak úgysem kell hinni: ha igazuk lenne ez a világ már 2003-ban eljött volna.

Innentől kezdve csupa borúlátó jóslattal van dolgunk, a többségét nem szívesen tapasztalnánk meg. Ez alól talán az egyetlen kivétel a Jetsons-ban ábrázolt táskává csukható repülő/autó, amire 2100-is kell várni és bár egy Alien-t is szívesen megnéznénk biztonságos távolságból 2122-ben, a Majmok bolygójának 3955-ös eljövetelét igazán nem kívánjuk utódainknak.

2 Tovább

Környezetbarát hadviselés

A gerillakertészkedés egyre elterjedtebb hobbi a világban, sőt hazánkban sem ritka, hogy a növényültetés ilyen forradalmi szemléletével találkozunk. A dolog lényege, hogy környezetükért tenni akaró emberek, bizonyos – többnyire önkormányzati – területeket a tulajdonos megkérdezése nélkül szépítenek meg virágok és egyéb növények elültetésével.

 

Az izgalom kedvéért gyakran az éj leple alatt. Az akciók „áldozatává” legtöbbször elhanyagolt virágágyások, járdaszigetek válnak, de a legelszántabbak gyakran kátyúkba is képesek egy talpalatnyi életet teremteni.

 

A városi harcviselés eme módját választók fegyvertára most egy igazán ötletes eszközzel bővült. A Seedbomb egy termőföldből, természetes tápanyagokból és növényi magvakból gyúrt „gránát” melynek elsődleges célja, hogy bárhol bevethető legyen. Ha a golyókat elszórjuk szinte nincs is mást tennünk mint megöntözni, vagy az esőt várni. Pár csepp éltető víztől a növények rögtön növésnek indulnak, hogy egy kicsit bezöldítsék a betondzsungelt. Így a Seedbomb akár egy ablakpárkányon, vagy útpadka mellet is könnyen bevethető.

 

Ami igazán nagyszerűvé teszi az egészet, hogy az alkotók a forgalmazásra is remek ötlettel álltak elő. Szupermarketek előteréből ismert játék- és gumicukor-automatákat alakítottak át. Ezeken keresztül elvileg bárhol könnyedén hozzájuthatunk muníciónkhoz.

 

 

Persze azokra is gondoltak, akik a harcot nem bíznák a véletlenre. A webshopban egész csomagokat is rendelhetünk, amihez ajándék csúzli jár ajándékba, amivel a Seedbomb egycsapásra közepes hatótávolságú fegyverre változik.

 

0 Tovább

Divat lett a használt gumi!

A környezettudatos gondolkodás terjedésével az újrahasznosított anyagokból készült tárgyak szerencsére hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mi most pár bicikligumiból készült kiegészítőt szeretnénk bemutatni nektek. Nemcsak, hogy ezek nálunk is egyre divatosabbak, de több hazai tervező is nagyszerűt alkot ezekből, a mások szerint elhasználódott, szemétre való anyagokból.

 

A talán legismertebb, hazai bicikligumi-dizájner márka a Balkan Tango. Termékkínálatuk, amit egyre több helyen szerezhettek be folyamatosan bővül. Főleg táskákat és pénztárcákat gyártanak, de kollekciójukban öveket is találhattok.

 

Ha már az öveknél tartunk érdemes megemlíteni a 1mind1 csapatát, akik külső gumival is dolgoznak így öveik lényegesen férfiasabbak a többi márka termékeinél. Persze kollekciójukban a legfinomabb női ékszerek is megtalálhatóak.

 

A Felvarrom szintén öveket, karkötőket készít az elhasználódott gumikból, de kínálatukban még kisebb bútorok is megtalálhatóak. Munkáikat a látszólag durva, fekete gumi és színes szövetcsíkok kombinálásával teszi még érdekesebbé.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek