Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tekerj, tapizni!

Budapesten manapság két igazán trendi dolog van: az egyik biciklivel, ezen belül is országúti versenybringával közlekedni, a másik pedig saját táblagépünk, e-book readerünk, ami lehetőleg egy iPad, képernyőjét simogatva olvasgatni, wifizni különböző kávézókban.

 

A helyzet nyilvánvalóan hasonló fővárosunk nagy-testvérében, Berlinben is, hiszen ottani tervezőknek hála a két tevékenység minden eddiginél stílusosabban fonódik most össze. A több díjjal is kitüntetett Fahrer Berlin megalkotta a vázra szerelhető tablet-táskát amiben akár telefonunk, kulcsunk vagy pénztárcánk is helyet kaphat.

 

A több méretben és több mint 20 színben kapható táskákat rengeteg módon szerelhetjük a bicajra, hogy azok a legkevésbé se zavarjanak minket. Ha pedig leláncoltuk a vasparipát hátizsákként vihetjük tovább, hogy egy percig se kelljen kiszakadnunk a nélkülözhetetlen információáramlásból.

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

0 Tovább

Egyedi bringák a Pumától

Ma már egyetlen nagy sportszer/divatcég sem engedheti meg magának, hogy kizárólag cipőivel, kiegészítőivel legyen jelen a piacon. A hírnévre bizony rá kell szolgálni!

Jól tudják ezt a Pumánál is, ezért a német cég tervezői két különleges bicajjak rukkoltak elő. Hogy minden bringa-őrültnek elnyerjék tetszését két egészen más stílusú bicikliről van szó, amelyek azonban így is szépen kiegészítik egymást. A különleges vázakat a letisztult festés hozza összhangba.

Az első kerékpár egy matt zöld festést kapott, elsőre BMX jellegűnek tűnő, azonban a városi közlekedést megkönnyítendő összecsukhatóra tervezett gép. A vázhoz erősített masszív kormánykosár szinte militaris jelleget kölcsönöz a járgánynak.

 

 

A második bicaj egy sokkal kecsesebb fekete-szürke-fehér színekben tündöklő fixi, amit a brutálisan kiszélesített felső cső különböztet meg egy átlag országúti biciklitől.

 

 

A gépek egyébként egy berlini kiállításra készültek, ahol szerintünk biztosan elérik céljukat: a biciklik láttán senki sem fog tudni csak úgy továbbsétálni a Puma standja előtt.

0 Tovább

Bringás divat 2011-ben

Az idei Critical Mass zárórendezvényeként biciklis divatbemutatót tartottak a Dürer Kertben. Most végre fotókatalógus és videó is készült az eseményről.

 

A Cyclechic szervezésében lezajlott rendezvényen gyönyörű lányokon és bicikliken tekinthettük meg az idei szezon legmenőbb darabjait. Láthattunk láncbiztos szoknyát, kormányra csatolva és kézben egyaránt jól mutató kosarat, teherbringát, gyerekhordót, és a legkülönbözőbb idő és időjárásálló táskákat. Mindezt persze egyedi festésű, gyönyörűen restaurált, vagy éppen a legújabb divatot követő biciklik és remek hangulat társaságában. De beszéljenek helyettünk inkább a képek!

Cyclechic Catalogue 2011 Spring-summer

0 Tovább

Divat lett a használt gumi!

A környezettudatos gondolkodás terjedésével az újrahasznosított anyagokból készült tárgyak szerencsére hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mi most pár bicikligumiból készült kiegészítőt szeretnénk bemutatni nektek. Nemcsak, hogy ezek nálunk is egyre divatosabbak, de több hazai tervező is nagyszerűt alkot ezekből, a mások szerint elhasználódott, szemétre való anyagokból.

 

A talán legismertebb, hazai bicikligumi-dizájner márka a Balkan Tango. Termékkínálatuk, amit egyre több helyen szerezhettek be folyamatosan bővül. Főleg táskákat és pénztárcákat gyártanak, de kollekciójukban öveket is találhattok.

 

Ha már az öveknél tartunk érdemes megemlíteni a 1mind1 csapatát, akik külső gumival is dolgoznak így öveik lényegesen férfiasabbak a többi márka termékeinél. Persze kollekciójukban a legfinomabb női ékszerek is megtalálhatóak.

 

A Felvarrom szintén öveket, karkötőket készít az elhasználódott gumikból, de kínálatukban még kisebb bútorok is megtalálhatóak. Munkáikat a látszólag durva, fekete gumi és színes szövetcsíkok kombinálásával teszi még érdekesebbé.

0 Tovább

Városi robogók

Budapesten is egyre többen unnak rá az autós közlekedés viszontagságaira és váltanak a négyről két kerékre. Mivel a legtöbben B kategóriás jogsival rendelkeznek kézen fekvő, hogy az 50 köbcentis robogók széles kínálatából választanak. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, ezért összeszedtük a legdivatosabb gépek listáját.

 

Aprilia Scarabeo


Mostanában talán ez a leggyakoribb robogó Pesten és meg is értjük, miért. A relatív alacsony ár és a 16 colos kerekek tökéletesen alkalmassá teszik a budapesti dzsungelben zajló erőpróbára. Sajnos, mint a legtöbb nagykerekű robogó, a Scarabeo sem rendelkezik ülés alatti tárolóval.

 

 

Aprilia SportCity

 

Az Aprilia másik városi járgánya a SportCity. Ezzel a konstrukcióval, mint a neve is mondja, nyilvánvalóan a sportosabb élményt kereső városlakók felé szeretnének nyitni. Nem hiába használja itthon számos futár előszeretettel. A mozgékonyságért cserébe a Scarabeoénál kisebb, 14-es kerekekkel kell fizetnünk, cserébe viszont ülés alatti tárolót kapunk, amiben akár egy nyitott sisak is elfér.

 

 

Aprilia Mojito

 

Ez a motor sokkal inkább a kerekded, retró formák, mintsem a száguldás szerelmeseinek készült. A 12 colos kerekei ellenére viszonylag nagy testű robogó a felhasznált anyagok és színek tekintetében is magasabb kategóriás, elegáns életérzést kínál, ami azonban az árban is érződik.

 

 

Aprilia SR 50 street

 

A mai gyűjtésünk legsportosabb darabja igazán szigorú megjelenéssel parancsol magának tekintélyt. A legtöbb átlag személyautót legyorsuló robogónál a megállással sem lehet gond: elől-hátul tárcsaféket kapunk a 13 colos kerekekre.

 

 

Vespa s50 College 2T

 

A legendás és kultikus robogómárka legújabb darabja hozza a tőle elvárhatót. Letisztult, múltat idéző formák, kényelem és mediterrán életérzés. Az átlagos technikai tudás ellenére a hírnevet meg kell fizetni, a mai összeállításunk legdrágább darabja a Vespa.

 

 

Malaguti Centro 4T

 

Nagytestű, nagykerekű, kényelmes motorral áll versenybe a Malaguti. Ez a laza harmincasoknak való elegáns robogó ülés alatti sisaktartóval remek választás az alkalmi felhasználóknak.

 

 

Honda Zoomer

 

A Honda megalkotta minden robogók legvadabbját. A zoomer az 50 ccm-re fanyalodott igazi motoros fenegyerekek választása. Sehol egy műanyag burkoló- vagy designelem. A motor megjelenését a nyers csövek határozzák meg és emelik ki az összes versenytárs közül.

 

0 Tovább
«
12

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek