Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jegyzetelj a falakra!

Biztos sok graffitis álma válik most valóra, de nem csak ők örülhetnek. Valószínűleg sokunk került már olyan helyzetbe, hogy hirtelen támadt, és persze remek ötletünk nem volt hova felírni. A felejtéstől való félelem ilyenkor olyan kínzó, hogy akár a legközelebbi buszmegálló üvegfalára is hajlandóak lennénk feljegyezni világmegváltó ötletünket.

Erre a problémára talált ironikus megoldást a meghökkentő nevű the. tervezőpárosa. Új jegyzetfüzetükben nem üres papírokkal, de még csak nem is négyzethálós lapokkal találkozhatunk, hanem 80 db. New York-i utcajelenet remek fotójával. Persze jegyzetelni ezekre is lehet, hiszen rengeteg üres felület kínálkozik a firkálásra: frissen festett falak, kisteherautók oldala, szellőzőberendezések vezetékei, utcatáblák és ki tudja még mi. Természetesen a füzetet ezután is otthon felejthetjük, de ha legközelebb az utcán támad feljegyezni-valónk legalább tudni fogjuk, mit érdemes keresni!

 

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

0 Tovább

Virágzó képeslapok

A hagyományos kézzel írt levelezés és képeslapküldés ideje lejárt. És most kivételesen nem arra gondolunk, hogy helyét az sms, a chat és az e-mail vette át. Ha hagyományos postai úton kívánjuk is feladni leveleinket vagy üdvözlőlapjainkat is elavultnak számít már a közönséges boríték és képeslap.

A londoni székhelyű Another Studio roppant szórakoztató válfaját találta ki az üdvözlőkártyáknak, amit egyfajta virágküldéssel ötvözött. A Match Carden névre keresztelt kollekció dobozai papírból hajtott házakat rejtenek magukban. Ezek mind rendelkeznek egy vízhatlan „előkerttel”, amibe a készlethez járó magokat elszórva valóságos kis kertet teremthetünk magunknak.

 

 

A Házak grafikái roppant barátságosak, maga az ötlet pedig, hogy a küldemény megérkezése után is izgalomban tartjuk a címzettet (a magok kb. egy hét alatt teljesednek ki) kimondottan szimpatikus.

 

 

Az angol tervezők még kedves kis filmekkel is segítenek, hogy mindenkinek sikerüljön életre hívnia a postán frissen érkezett kiskertjét.

 

0 Tovább

Sátor, hálózsák, függőágy - 3in1!

Bár már javában tart a fesztiválszezon, még mindig komoly kültéri, ott alvós rendezvények várnak ránk. Ez hívta fel a figyelmünket egy vadonatúj ötletre, ami sok túrázáskor vagy kempingezéskor hasznos kelléket ötvöz. A Jared Downs által tervezett Soft Goods Backpacking Shelter tulajdonképpen egy függőágy és minisátor ötvözete, amit szükség esetén gyorsan felállítható éjjeli menedékként is alkalmazhatunk.

 

A fellógatva hatalmas bebábozódott hernyóra emlékeztető alvóalkalmatosság szétszedhető, párnázatát külön matracként is használhatjuk, ugyanakkor hátunkra véve véd minket és törékeny értékeinket a kisebb-nagyobb ütésektől.

 

Egy ilyen profi felszerelés célja természetesen nem az egyszeri fesztiválozók igényeinek kielégítése, de egy komoly gyalogtúra alkalmával bizony jól jöhet ilyen multifunkciós eszköz. A levegőben lógva aludni nem csak forró nyári napokon kellemes, de a nyirkos tavaszi/őszi estéken is nélkülözhetetlen, hogy a vizes talajtól minél távolabb hajthassuk álomra fejünket. Ráadásul a 4 ponton kifeszíthető függőágy minden korábbinál kevésbé terheli meg az amúgy is komoly igénybevételnek kitett csípőt és vállakat. Amellett, hogy nem kell a felszerelés részeire külön külön ügyelnünk a Soft Goods Backpacking Shelter nem csak súlyt de pénzt is spórol a túrázni vágyóknak.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek