Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Designer Xbox-ok támadása!

Úgy tűnik, a teljesítménybeli harc olyan kiélezetté vált a számítógépes játékkonzolok piacán, hogy pusztán HD grafikával és minden korábbinál élethűbb játékhelyzetekkel már csak nehezen tudnak versenyezni a gyártók. Talán ezt a helyzetet próbálják orvosolni a Microsoft tervezői és egy triónyi Xbox-ot bújtattak új külsőbe.

Korábban már beszámoltunk a Star Wars-os különkiadásról, de most két újabb verzió is piacra került. Mindkét különkiadás egy-egy nagy múltú és komoly sikereket elért játéksorozathoz tartozik, amelyek legújabb verziójához készültek a konzolok.

 

A Gears of War 3 és Call of Duty: Modern Warfare 3 egyaránt lövöldözős játékok, azonban míg az első egy kitalált világban játszódik, ahol az emberek egy Locust nevű faj ellen harcolnak, addig az utóbbi valós háborús helyzetek minél élethűbb megvalósítását tűzte ki célul.

Akármelyik világ is nyeri el a játékosok tetszését, a csomagok tartalma hasonló: egy az adott játék világára emlékeztető festésű konzolt és a dizájnban passzoló drótnélküli kontrollerpárt kapunk a pénzünkért.

 

Ez az összeg Amerikában 400 $, ami egy fanatikus játékrajongónak nem is vészes, hiszen egy sztenderd kinézetű egykontrolleres kezdőcsomag is 300-ba kerül.

Ebből talán kikövetkeztethető, hogy bár mindhárom különkiadást 'limitáltnak' hirdetik, arra utaló adatot nem sikerült találnunk, hogy ez pontosan milyen darabszámot is jelent.

0 Tovább

Gamerek figyelem! Itt a laptopok legújabb generációja!

Az elmúlt hétvége biztosan piros betűvel kerül be a számítógépes játékok rajongóinak naptárába, de egy mezei PC rajongó is örülhet, hiszen a Razer megkavarta a piacra telepedő állóvizet. A főleg csúcsminőségi kiegészítőiről, egereiről, billentyűzeteiről és fejhallgatóiról híres cég most egy egészen újszerű termékkel rázza fel az olcsó notebookok és irodai használatra éppen csak alkalmas tabletek világát.

Bemutatták ugyanis a Razer Blade névre keresztelt és általuk szerényen csak az első igazi Gaming Laptopnak titulált masinát, ami úgy tűnik rá is szolgál az elismerő szavakra. Lássuk miért!

trend trendi pc laptop játék gamer razer

A gép valóban zseniális módon ötvözi a hordozhatóságot és a kompromisszum nélküli teljesítményt. A legújabb i7-es Intel proci és a szintén nem gyenge GeForce GT 555M videókártya remekül megfér a kevesebb mint 2,5 centi vastagságú, alumíniumházban, ami a 17''-os, LED háttérvilágítású kijelzővel együtt is mindössze 3,1 kb-ot nyom.

trend trendi pc laptop játék gamer razer

Persze nem a Razer-ről lenne szó ha csak ennyi minden fért volna a gépbe. A gyönyörű „mátrixzöld” fényű klaviatúra mellett helyett kapott a cég legmenőbb technológiája, a Switchblade. Ez 10 önálló LED kijelzővel ellátott billentyűt takar, amelyeket az adott játékban használt legfontosabb funkciókkal ruházhatunk fel. A sornak azonban még mindig nincs vége. Szintén helyet kapott egy egy két funkciós LCD érintőkijelző is. Ez, ha egeret csatlakoztatunk a géphez segédkijelzőként használ és a tökéletes játékélményhez szükséges információkat jelenít meg. Ha azonban út közben játszanánk, és ezt egér nélkül tesszük, akkor multi-touch érzékelőként köt minket össze a virtuális világgal.

trend trendi pc laptop játék gamer razer

A kiváló teljesítménynek természetesen az ára sem elhanyagolható. Az amerikai megjelenést a téli ünnepek előtt tervezik 2800 $-os induló áron. Ez persze rengeteg pénz, de hogy az élmény semmi eddigihez sem hasonlítható azt az alábbi videó is bizonyítja:

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

Via Chip Chick

0 Tovább

DJ-e vagy?

A nyári fesztiválokon egyre több helyen találkozhattatok olyan interaktív dj-eszközökkel, amelyek lehetővé teszik, hogy a szórakozóhely/színpad közönsége döntse el, mi legyen a mix következő száma. A budapesti szórakozóhelyeken is egyre több helyen láthatunk olyan okostelefonokat babráló bulizókat, akik egy-egy lájkkal eldönthetik a zenefolyam alakulását. Arra nem veszünk mérget, hogy a találmány forradalmasítja akár a szórakozást, akár a zeneipart, de a „közösségi zenehallgatás” biztos elcsíp valamit a korszellemből. Hogy is működik ez? – most a hazai fejlesztésű Noispot példáján keresztül megmutatjuk.

Azok a szórakozóhelyek, amelyek csatlakoznak a rendszerhez mindössze egy kicsiny dobozka telepítésével hozzájutnak a zenei adatbázishoz, amelyet folyamatosan lejátszanak a helyen – legyen szó délutáni háttérzenéről, vagy az esti buliról, természetesen eltérő dalkinccsel. A playlistet kivetítik a helyen, de az okostelefon birtokosok természetesen a készülékükre telepített alkalmazáson keresztül is látják, hogy mi következik, vagy miből lehet választani. Nem kell mást tenni, mint keresni a Noispot logót, bejelentkezni a hely profiljába, és lájkjainkkal már is javítani tudjuk egy-egy dal felcsendülésének esélyét. Tipikus win-win játszma: a vendég boldog, hogy a kedvenc zenéit hallja, a vendéglátós pedig örül, hogy nem  kell a közönsége ízlését pásztáznia. Mint az az áprilisi hazai indítóbulin készült videóban is elhangzik: nem utolsó ismerkedési duma, ha a kedvenc számodhoz állsz neki lájkolókat gyűjteni.

A hazai találmány már megvetette a lábát Ausztriában, Berlinben és Londonban, itthon pedig a Mika Tivadar Mulatóban, a Rézangyal Bisztróban, a Dobozban,az  Apacukában, a Bonnie Restroban, a Fogasházban, vagy épp a LeRoy Éttermekben találkozhatunk a szolgáltatással, és nyomogathatjuk a gombokat. (akit az üzleti modell stb. is érdekel, az itt többet is megtudhat)

0 Tovább

Tűzijáték – az 5 legjobb hely!

Holnap este 21:00-kor kezdődik a tűzijáték. Ez az információ nyilván senkinek sem új, így nem érdemes túl sok időt vesztegetni rá. Mi most összeszedtük nektek, melyik az 5 legmenőbb hely, ahonnan ezt a fantasztikus élmény kiteljesedhet!

 

Pesti háztető

 

Az első helyre egy nem is olyan konkrét hely került. Szinte bármelyik pesti bérház teteje alkalmas lehet, feltéve, hogy a kilátást nem takarja ki egy még magasabb szomszédos épület. Előnyei egyértelműek: a kilátás remek, és mivel csak a lakók (és ismerőseik) számára hozzáférhető helyről van szó túl nagy tömegre se kell számítani. De vigyázat! Sok ház teteje nem biztonságos, a szigetelést felszakadva beázást okozhatunk vagy megfelelő korlát nélkül akár le is zuhanhatunk.

 

Dunai hajó

 

Ez az ötlet is elég kézenfekvő, azonban egy egész család számára nem olcsó mulatság. Mivel a rakétákat a hidakról is lövik sok mindent egészen biztosan a dunai hajókról láthatunk legjobban. A MAHART több különböző méretű és felszereltségű hajója is áll az érdeklődők rendelkezésére, a legegyszerűbb sétahajókázástól az elegáns vacsorával egybekötött tűzijátéknézésig egyaránt. Az árak ennek fényében persze jelentős szórást mutatnak: fejenként 5 és 20 ezer forint között szállhatunk hajóra

 

Gellért-hegy

 

Ha nem félünk a tömegtől, sőt kedvünk támad egy kis pezsgéshez, akkor a mi helyünk a Gellért-hegy. Ha nem is innen látjuk legjobban az eseményeket, a tűzijáték remek apropó, hogy egy kellemes esti sétát tegyünk a hegy parkjaiban.

 

A felújított Margit híd

 

Bár a híd még nincs teljesen készen, a tűzijáték szempontjából amúgy is kedvezőbb déli járda már hetek óta használható. Ha jó helyet fogunk ki, és nem telepszik elénk egy kosárlabdacsapat, akkor innen nyílik a legjobb kilátás a Duna felett elterülő pirotechnikára. A tűzijátékkal együtt pedig azt is megtekinthetjük, milyen munkát végeztek a sokat bírált felújítást végző szakemberek.

 

Tévé előtt a fotelben

 

 

Utolsó ajánlatunk talán kissé meglepőnek tűnhet, mégis érdemes átgondolni. Saját lakásunk nyugalmában, a tolakodó tömeg kellemetlenségeitől és az utcai árusok megdöbbentően magas áraitól menekülve a tévéképernyőn keresztül is megcsodálhatjuk az égi eseményeket. Természetesen az élmény nem ugyanaz,de hát valamit valamiért. A tűzijátékot az RTL Klub sugározza 20:50-től.

1 Tovább

Jön az új CS!

Aki tudja, netalán csak sejti, hogy mit jelent a cím, az már egészen biztosan most lázba jött. Aki nem, az valószínűleg ezután sem fog: a Valve játékfejlesztő bejelentette a legendássá vált Counter Strike legújabb részét a Global Offensive-et!

 

A 2012 elejére ígért játékot a kor szokásaihoz híven PC-n, MAC-en, Xbox-on és PlayStation-ön is lehet majd online játszani. Az eredetileg 12 éve (!) megjelent CS minden idők egyik legnagyobb számban eladott online számítógépes játéka volt, amely a mai napig is előkelő hellyel rendelkezik a virtuális bajnokságok programjaiban. A CS:GO-ról egyenlőre keveset tudni, de az biztos, hogy nem csak megjelenésében kívánja megújítani a legendás játékot, de új pályákkal, fegyverekkel, és karakterekkel is készül a fejlesztő.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

0 Tovább
«
123

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek