Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy táska mindenek felett!

A trendek afelé tendálnak, hogy minden lehetséges feladatot és funkciót egy eszközzel, telefonnal vagy valamilyen egyéb, mini hordozható számítógéppel legyünk képesek végrehajtani. Bár gyakran úgy tűnik a tervezők jó úton járnak, szinte biztosan kijelenthetjük, hogy tökéletes munkát sose fognak tudni végezni. Az elektronikus eszközöket úgy néz ki valóban lehetséges egy dobozba gyömöszkélni, de ha valakinek határidőnapló, telefon, diktafon, fényképezőgép, internetelérés és ki tudja még mi mellett néhány 'analóg' eszközre is szüksége van az nincs kisegítve. Arról nem is beszélve, hogy gyakran a fent említett kütyük is jobban látják el feladatukat, ha nem házasítják őket össze.

A fenti problémakörből indultak ki a Grid-It! tervezői, akik olyan táskát, hordozót alkottak, ami az összes lehetséges tárgy-kombinációra remek megoldást nyújt.

 

 

Tulajdonképpen egy kívülről egyszerű laptoptáskának tűnő hordozóról van szó, ám a lényeg itt is belül rejlik. A tervezők belül egy olyan, gumis szalagokból fonódó hálót képeztek ki, ami gyakorlatilag bármilyen tárgy befogadására és egy helyben tartására alkalmas. Jól megfér egymás mellett az okos-telefon, a colstok, és az ebédre szánt banán is, mindezt úgy, hogy a külső borításnak hála védve vannak a karcolásoktól, ütődésektől. Legnagyobb előnye, hogy a sok zsebbel ellátott vagy éppen végtelen fenekű táskákkal szemben, itt első pillantásra mindennek látjuk a helyét, és nem tekeredik kábelrengeteg a csuklónkra miközben telefonunk és jegyzetfüzetünk közt a tollunkat keressük.

 

 

Az éppen szabadalmaztatás alatt álló hordozó természetesen nem csak mindennapi használatra alkalmas, de utazások során neszesszerként vagy otthon a sufniban akár szerszámtartóként is remekül haszálható.

 

 

A rengeteg méretben és elrendezésben kapható Grid-It! árazásánál is figyelembe vették a praktikus szempontokat és nem szálltak el nagyon. A kisebbek már 10 $-tól beszerezhetőek a és a nagyobbak is 50 $ alatt vannak.

0 Tovább

Tekerj, tapizni!

Budapesten manapság két igazán trendi dolog van: az egyik biciklivel, ezen belül is országúti versenybringával közlekedni, a másik pedig saját táblagépünk, e-book readerünk, ami lehetőleg egy iPad, képernyőjét simogatva olvasgatni, wifizni különböző kávézókban.

 

A helyzet nyilvánvalóan hasonló fővárosunk nagy-testvérében, Berlinben is, hiszen ottani tervezőknek hála a két tevékenység minden eddiginél stílusosabban fonódik most össze. A több díjjal is kitüntetett Fahrer Berlin megalkotta a vázra szerelhető tablet-táskát amiben akár telefonunk, kulcsunk vagy pénztárcánk is helyet kaphat.

 

A több méretben és több mint 20 színben kapható táskákat rengeteg módon szerelhetjük a bicajra, hogy azok a legkevésbé se zavarjanak minket. Ha pedig leláncoltuk a vasparipát hátizsákként vihetjük tovább, hogy egy percig se kelljen kiszakadnunk a nélkülözhetetlen információáramlásból.

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

0 Tovább

GOMBOLD ÚJRA! Divat a magyar

Május 8-án, vagyis e hét szombaton nagyszabású divatbemutatóra kerül sor a Szépművészeti Múzeumban. A kifutón magyar tervezők kreálmányait láthatja majd a nagyérdemű. A bemutató a 'GOMBOLD ÚJRA! Divat a magyar' című többfordulós pályázat záróeseménye. A projekt célja, hogy felhívja a hazai tervezők figyelmét a tradicionális magyar viseletekben rejlő értékére és arra ösztönözze őket, – és természetesen a divat iránt érdeklődő fogyasztókat – hogy ezeket modern technikák és látásmód segítségével újragondolják, átértelmezzek, és a mai divatot és szükségleteket is kiszolgáló mindennapi viseleteket alkossanak.

 

 

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el és az első három helyett az elismerés mellett komoly pénzjutalomban is részesül. Ezen felül sor kerül még közönségdíj átadására is. Ez utóbbi alakulásába Ti is beleszólhattok, a bemutató után a rendezvény Facebook oldalán lehet az általatok legjobbnak ítélt kollekcióra szavazni.

Mi már most átnéztük a pályázatra beérkezett terveket, ezek közül kettő keltette fel igazán érdeklődésünket.

Az első a The Béta Version táskatervei. Ezeket „egy darabból alakították ki, varrás helyett a szövéshez hasonló fűzött összeállítási móddal a népi szőttesek motívumkincsét felhasználva.” Ezek a motívumok minket a korai számítógépes kult-játékok mintáira is emlékeztetnek, így szívesen találkoznánk velük valóban hétköznapi viseleteken is.

 

Másik ígéretesnek tűnő Kovács Ágnes saruja, ami modern, digitális technológiával nyomtatott fekete és vörös bőrből készült.

0 Tovább

Divat lett a használt gumi!

A környezettudatos gondolkodás terjedésével az újrahasznosított anyagokból készült tárgyak szerencsére hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mi most pár bicikligumiból készült kiegészítőt szeretnénk bemutatni nektek. Nemcsak, hogy ezek nálunk is egyre divatosabbak, de több hazai tervező is nagyszerűt alkot ezekből, a mások szerint elhasználódott, szemétre való anyagokból.

 

A talán legismertebb, hazai bicikligumi-dizájner márka a Balkan Tango. Termékkínálatuk, amit egyre több helyen szerezhettek be folyamatosan bővül. Főleg táskákat és pénztárcákat gyártanak, de kollekciójukban öveket is találhattok.

 

Ha már az öveknél tartunk érdemes megemlíteni a 1mind1 csapatát, akik külső gumival is dolgoznak így öveik lényegesen férfiasabbak a többi márka termékeinél. Persze kollekciójukban a legfinomabb női ékszerek is megtalálhatóak.

 

A Felvarrom szintén öveket, karkötőket készít az elhasználódott gumikból, de kínálatukban még kisebb bútorok is megtalálhatóak. Munkáikat a látszólag durva, fekete gumi és színes szövetcsíkok kombinálásával teszi még érdekesebbé.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek