Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Érintőkijelző érintetlenül

Egy nagy sikerű elektronikai eszköz a megjelenéskor hosszú órákig sorban álló emberek mellett a a kiegészítők sokféleségéről ismerhető fel. Természetesen így van ez az Apple táblagépével az iPad-del is. Nem csak maga a kütyü, de a legkülönfélébb kiegészítők is nagy izgalmat keltenek maguk körül, ahogy arról már mi is beszámoltunk.

A hatalmas bizniszből természetesen a számítástechnikai kiegészítők egyik legismertebb óriása, a Logitech sem maradhat ki, így most egy a hírnevéhez méltó billentyűzetet dobott a piacra. A hangsúly hírnevéhez méltón van, hiszen mindenféle bluetooth-os, mini klaviatúrákat már eddig is sokat láttunk.

 

A Fold-Up Keyboard, ahogy a neve is mondja egy középen félbe hajló billentyűzet, amit a gépre csatolva, azzal együtt pillanatok alatt tehetünk el és varázsolhatjuk újra elő. Csukott állapotban a gombok a gép alá csúsznak így azokat maga az iPad védi. Emellett persze a kijelző védelméről sem kell lemondanunk. A Fold-Up Keyboard a leggyakrabban használt Smart Cover-rel együtt is a felcsatolható.

 

Ami pedig a használhatóságot illeti a Logitch szintén nagyot alkotott. Kinyitáskor rögtön bekapcsol, hogy azonnal gépelhessünk, lecsukáskor pedig rögtön energiatakarékos üzemmódra vált. Bár pontos méretek nem állnak rendelkezésünkre a fotók alapján a billentyűzet közel 30 centi széles így a laptopok billentyűleosztásával és méreteivel vetekszik. Mindezek mellett persze az ára is illeszkedik az Apple csúcskategóriás termékeihez. Az amerikai webshopban 130 dollárért rendelhető meg.

0 Tovább

Kiterjesztett valóság - gyerekkönyvekben is!

Az augmented reality egy rohamosan fejlődő modern technológia, melynek segítségével a valóságot virtuálisan tehetjük tartalmasabbá, informatívabbá vagy éppen szórakoztatóbbá. Lényege, hogy okostelefonunk vagy webkameránk segítségével felvételt készítünk egy valós tárgyról vagy helyszínről, amit egy erre a célra fejlesztett szoftver felismer és digitális kijelzőnkön extra információval lát el minket.

 

Például egy nevezetes épület GPS koordinátái és a helyszínen élőben rögzített felvételek elégségesek ahhoz, hogy a képernyőnkön adatok jelenjenek meg az általunk éppen filmezett épületrészről.

 

Ez az innováció és a mai gyerekek technológiai jártassága teszi lehetővé, hogy a gyermekeknek szánt oktatókönyvek korábban elképzelhetetlen módszereket alkalmazzanak. A most kiadott két könyv, a Dinoszauruszok és az Emberi Test elsőre hagyományos ismeretterjesztő lexikonnak tűnhet, célcsoportjuk a 10 év körüli gyerekek. Azonban egyes oldalakat a webkamera felé fordítva azokon 3D-s dinoszauruszok és csontvázak jelennek meg, szerencsére csak a kijelző segítségével. A gyerekek a valós könyv különböző grafikai elemeit eltakarva vagy megjelenítve válogathatnak az őket érdeklő információk közt, így téve igazán interaktívvá az élményt.

 

0 Tovább

A kézi játékkonzolok új generációja

A Sony a napokban jelentette be, hogy új kézi konzolja hamarosan megérkezik a boltokba. A PlayStation Vita joggal pályázik a címben szereplő elismerésre. A korábbi PlayStation Portable verziókat többszörösen felülmúló eszközben rejlő lehetőségeket még csak most kezdik megismerni a játékfejlesztők.

 

A konzol irányításának sokoldalúsága megdöbbentően újszerű. Megmaradtak a PlayStation már-már klasszikus gombjai: az irányjelző nyilak, a geometriai formákból álló négyes és két analóg kar is. Amivel a szerkezet többet tud elődjeinél az a 5 colos multi-touch screen és a konzol hátulján helyet kapott, szintén több érintést együttesen érzékelő hatalmas touchpad.

 

Az elsőre bonyolultnak és túl összetettnek tűnő vezérlésnek megvannak a maga veszélyei. A játékfejlesztők felelősgége, hogy okosan éljenek a hardver adta lehetőségekkel és csak a kellő számú, a játékot valóban élvezetesebbé tevő funkciókat sűrítsék a programokba...

 

 

0 Tovább

5 különleges pendrive

USB pendrive-okat ma már szinte mindenki használ. Lépten-nyomon beléjük botlunk, de sosem szentelünk nekik túl nagy figyelmet. Többnyire nincs is miért.

Mi azonban most összegyűjtöttünk nektek 5 olyat, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni.

1. A Környezettudatos

Ez egy igazán zöld darab! Nem csak, hogy megkíméli a természetet a hamar kukába kerülő CD-k és DVD-k környezetkárosító hatásától de még természetes alapanyagokból is készült.

2. A Mechanikus

Ez a mechanikus (-nak látszó) mondhatni az előző ellentéte. Ettől függetlenül gyönyörű és a technika valamint a letűnt korok szerelmesei biztosan imádni fogják.

3. A Lefejezett Maci

Miután ezt megláttuk már épp indítványoztuk volna, hogy minden óvodás kapjon ilyet, aztán elképzeltük, ahogy bömbölnek a kis lurkók, amikor le kell fejezni a macit ahhoz, hogy használni lehessen... Kissé morbid!

4. A Sörnyitós

A mai összeállításból talán nem ez a legszebb, de egész biztosan a leghasznosabb darab! Pendrive és sörnyitó, két tárgy, ami mindig kéne de épp sosincs az embernél. Így egyben talán ritkábban fognak hiányozni!

5. Az Arany

Ez aztán a luxuscikk! 14 karátos arany borítás és működés közben világító gyémántberakás. Ez talán magáért beszél...

Ti melyiket választanátok?

0 Tovább

Úgy hallgatod, ahogy neked tetszik!

Az mp3 lejátszók, iPodok és okostelefonok elterjedésével a fülhallgatók ugyanolyan hétköznapi elemei lettek viseletünknek, mint a karórák ékszerek vagy akár cipők. Természetes, hogy ezeken keresztül is ki akarjuk fejezni egyéniségünket. Utóbbiaknál nincs is ezzel gond, de olyan fülhallgatót találni, ami hűen tükrözi személyiségünket nem volt egyszerű feladat. Eddig.

Kotori

A Kotori nem csak kiváló hangminőségű fülhallgatókkal, de több, mint 100 színkombinációval próbál segíteni ezen a problémán. Sőt, annak sem kell szomorkodnia, akinek ez a hatalmas választék sem elég. Az oldalon saját füllhagatót is készthetsz, aminek mind a 10 (!) alkotóeleméhez te választhatsz szín.

1 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek