Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Divattörténelem 100 másodpercben

Nagyon látványos és érdekes kis videóba ütköztünk az imént. Egy új londoni bevásárlóközpont – ami, ha elkészül, Európa legnagyobbja lesz – roppant ötletes videóval igyekszik beharangozni a szeptember közepi nyitását. A 100 másodperces kisfilm (valójában 101 de ettől tekintsünk el) az elmúlt 100 év divatját mutatja be egy táncoló páron keresztül. Az 1911-ben kezdődő kaland közben természetesen nem csak a ruhák változnak, de a zene és a hozzá társuló tánc is finoman csúszik át a a korai jazz-ből a rock'n'roll-on és punk-on keresztül a '90-es évek technójáig és tovább. Természetesen felsorolásunk koránt sem teljes, hiszen a videóban szinte másodpercenként változnak a viseletek és a mozdulatok.

 

A fiatalabbak számára főleg a videó második fele lehet érdekes, amikor a már személyesen is megélt korok és divatok néhány ikonikus darabja bukkan fel egy-egy csápolás erejéig. A fillmecske egésze remek, apró részletekből tevődik össze, aminek köszönhetően nekünk harmadik megnézésre is sikerült újabb és újabb gyöngyszemeket felfedeznünk.

 

Bár nem gondoljuk, hogy Budapest bármelyik szegletében is szükség lenne még új bevásárlóközpontra, de ha nyit is, akkor azt reméljük legalább ilyen színvonalon fogja promótálni.

via Mindennapi Betevő

0 Tovább

Tetris, hogy el ne felejtsd!

Itt a vakáció, ezáltal talán a feljegyzendő dolgok is megritkultak. Ám ha mégis szeretnénk öntapadós emlékeztetőfecnikkel múlatni az időt, arra tökéletes eszköz az alábbi készlet.

 

 

A klasszikus videojátéknak már annyi reinkarnációja volt, hogy talán megszámolni nem is lehet. Ez a legújabb szintén rengeteg lehetőséget rejt magában. Képzeljük csak el, ahogy az elvégzendő feladatok a hűtőszekrény oldalán fentről lefele mozogva állnak össze teljes sorokká, majd mikor bevégzik dolgukat eltűnnek, mintha csak Gameboy-unkat nyomogatnánk. A pontok helyett itt azonban a valós élet jutalmaz bennünket, miszerint nem felejtettük a gyereket az iskolában egész hétvégére és másnap is friss tejet ihatunk a kávéhoz...

0 Tovább

Csokinyuszi túladagolás!

Továbbra is a húsvéti készülődés tart lázban minket, így összegyűjtöttünk nektek néhány érdekes csokinyuszit. Van kicsi, nagy, ehető, nem ehető és olyan, ami nem csak a szádban olvad...

Az első nyuszi talán a leghagyományosabb. Pusztán a ferdén álló fülével hívja fel magára a figyelmet. Ezt viszont olyan aranyosan teszi, hogy mi rögtön a szívünkbe zártuk. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb csokinyuszitól eltérően külön-külön lehet leharapni a füleit.

 

A második versenyzőnk sem akármilyen. A Conrad's Candy által kézzel készült nyuszi különleges festést kapott. Persze a csokoládémestereknek nem kellett túl aprólékos munkát végezniük, mert a nyúl 66 cm magas és a súlya több, mint 3 kg.

Szegény kislányoknak fájni fog a hasa...

 

Mai harmadik nyuszink egy világrekorder. A már korábban is nagy népszerűségnek örvendő Duracell nyuszit ezúttal csokiból formázták meg, hogy az elemgyártó elnyerje vele a Guinness-rekordot. A végeredmény 382 cm és 2800 kg csokoládé.

 

A negyedik nyuszi a legdrágább. A Lindt csokigyár előtt tisztelgő alkotás a cég arany csomagolású csokinyusziját mintázza. Ezúttal azonban kifelejtették a csoki, helyére tömör 24 karátos arany került. De a csillogásból ez sem volt elég, az egészet gyémánt, rubint és egyéb drágakövek berakásával fejelték meg.

 

Utoljára hagytuk a legrendhagyóbb darabot. Ez tulajdonképpen nem is csokinyuszi, hanem egy azok elpusztításáról készült érdekes videóinstalláció. Ugyan sajnáljuk szegénykéket, mégsem tudjuk letörölni a vigyort az arcunkról, amikor beindul a hajszárító...

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek