Közeledünk a nyár vége felé így itt az ideje a strandolás helyett új kikapcsolódást keresni. Ilyen lehet például a könnyedebb kirándulás, vagy egy komolyabb túrázás. Effélékre vállalkozni természetesen sokkal kellemesebb a nagy meleg helyett a kellemesen hűvös őszi napokon. Izzadjunk inkább a sok gyaloglástól!Ha valaki nem csak a hegyeket-völgyeket szeretné bejárni, de szívesen utazna a hullámok hátán is, annak tökéletes eszköz lehet az izraeli Tsor tervezőcsapatának új találmánya, az Adhoc névre keresztelt összehajtható kenu.

Bizony, a hajó nem csak, hogy összecsukható, de ezáltal táskaméretűvé zsugorodik. Az így elcsomagolt hajótesttel akár könnyedén mászhatunk meg hegyeket is, amíg a következő völgy aljában ismét vízre nem szállunk.

 

A hajó hihetetlenül könnyű, alig több mint 4 kg (Közel ennyit nyom egy jobb hálózsák is!). Ezt a karbonszálas keretnek és az Aramidből készült „testnek” köszönheti, amik együtt teszik a hajót a kis súly mellett meglehetősen erőssé. A 150 kg-os rakomány, ez egy nagydarab utast és nehéz csomagot jelent, szállítására is alkalmas kenu ráadásul a tervezők szerint egy kis gyakorlás után 10 perc alatt összerakható.