Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

IceWatch, az új őrület

Ha még nem cseng ismerősen a név, nem kell megijedni: a brand 2007-ben látott napvilágot, azonban Magyarországon csak az elmúlt félévben debütált. A „szivárványszínű” új órakollekció, mely az IceWatch („jégóra”) nevet viseli, a belga származású Jean Pierre Lutgen tervei alapján készült, és az elmúlt két évben futótűzként terjedt el a (óra)divat világában.

 

Az IceWatch órák merész, olykor már giccses színvilágukkal a fiatalságot és változást („Change, you can”) hirdetik: olcsó kiegészítő révén akár többet is megengedhet magának leendő viselője, így több ruhakollekcióhoz is variálhatóak a színes kardíszek. Az IceWatch sikerét a jól kimért ár-értékaránynak köszönheti (csupán 75$), nem csoda hogy a világ 50 országában már kaphatóak, és állítólag percenként 5-öt adnak el belőle. A szilikonból és polimerből készült órák legkülönlegesebb jellemzője mindemellett az egyszerű eleganciában rejlik: a hétköznapi sportos öltözettől az alkalmi ruháig bármilyen alkalommal viselhetőek, és természetesen vízállóak. Az IceWatch javára írható az is, hogy trendi külseje mellett környezetbarát anyagból készült, így nem véletlen hogy olyan celebek is támogatják a brandet, mint Pl. Paris Hilton, vagy David Guetta.

Az Icewatch először David Guetta „One Love” című klipjében kapott nagy nyilvánosságot a 2009.-es év végén (nem csoda, hogy azóta „David Guettás” órának is becézik), majd múlt ősszel újra láthattuk egy modellt Will.I.Am kezén, a Black Eyed Peas által jegyzett „The Time (Dirty Bit)” című klipben.

0 Tovább

Magyar Hi-Fi ínyenceknek

Egy igazán jó HiFi, azaz zenelejátszó rendszer sokak álma, de kevesek kiváltsága. Tény, hogy a plázák műszaki boltjaiban bőséges a választék. Sőt: a középkategóriában már egészen tűrhetően szóló hangfalakat és erősítőket, cd-lejátszókat kapunk. Persze a többség legfeljebb a hangerőre és talán a hangfalak méretére összpontosít. De van egy szűk réteg, amelyik többet akar.

Valóban, ha az ember alapvetően szereti a zenét, és egyszer hallotta a kedvenc (eredeti!) CD-jét egy felsőkategóriás hangrendszeren, akkor utána nehéz újra az 50-100 ezres „házimozin” vagy „mini hifin” hallgatni.

A jó HiFi pedig elég borsos árban van, és nem is véletlenül. A jó hangzásnak ugyanis nincs egyetlen titka. Egy lejátszási lánc, mire a hanghordozón tárolt nullákból és egyesekből (most tekintsünk el a még mindig legjobb hangú, de nem praktikus analóg bakelitlemezektől) a hangfal membránja megrezzen, tucatnyi állomáson vezet át a jel útja.

Nem mindegy, milyen precizitással alakítja vissza a CD-lejátszó a bitekre szabdalt zenét folyamatos hullámokká. Utána ezt az elektromos hullámot kell több lépcsőben felerősíteni több nagyságrenddel, hogy elegendő energiája legyen a hangfal meghajtására. A hangfal membránja, és a doboz akusztikájának finomhangolása pedig önmagában is külön művészet.

Ugyanígy sikerült a gyártóknak a berendezések megjelenését is már-már művészi szintre emelni. A különleges megjelenéssel a legtöbbször a termékek „villantás-faktorát” adják meg – hiszen átlagos halandók előtt nehéz felvágni a hangzásban tetten érhető különbségekkel. Egy-egy szép darab viszont már lakberendezési tárgyként is értelmezhető.

Szerencsére a magyar gyártóknak sincs okuk a szégyenre. Ma már nem csak hangzásban érték utol a „nagy” gyártókat (tömegtermelésről a legnagyobb nevek esetében sincs szó), de esztétikumban is.

Kedvcsinálónak két magyar manufaktúra, az Art and Voice, és a Bodor Audio hangfalai, erősítői:

Art and Voice:

Art and Voice

Bodor Audio

A jó HiFi tehát trendi, de még menőbb, ha egy feltörekvő és ígéretes magyar gyártót választunk. Miért? Mert egy szemünk láttára (fülünk hallatára) alakuló történet részesei lehetünk.

1 Tovább

Szuperhősők, mutánsok és űrlények lepik el a vásznat

Az elmúlt négy-öt év a képregény filmekről szólt Hollywoodban. Hatalmas költségvetésekkel ontotta magából az álomgyár az adaptációkat, amelyek között voltak nagyszerű alkotások (Nolan Batman filmjei vagy az anyagilag kevésbé sikeres, ám kritikai sikert arató Watchmen) és felejtős próbálkozások (Fantasztikusz négyes vagy az egyébként zseniális Michel Gondry bugyutára sikerült Zöld darázsa). 2011 nyarán is a képregény filmek ígérkeznek a legnagyobb durranásoknak a mozi pénztáraknál, így érdemes végigfutni mivel várnak majd minket a multiplexek.


Thor (amerikai premier: május 6.)

Az igazi blockbuster időszakot a Magyarországon kevéssé ismert Marvel képregényből készült Thor című mozi nyitja. A film érdekessége, hogy a rendezői székben az eddig elsősorban Shakespeare adaptációkkal előrukkoló Kenneth Branagh ül. A Paramount Pictures és Marvel Entertainment filmjében a kegyetlen, arrogáns harcost Thort apja Odin a Földre küldi száműzetésbe. A harcosra rátalál a szerelem is, ám meg kell küzdenie az utána küldött ősellenségekkel, akik a Föld leigázásra törnek. A címszerepben az eddig szinte ismeretlen Chris Hemsworth, szerelmét a friss Oscar-díjas Natalie Portman, míg apját a megunhatatlan Anthony Hopkins alakítja.

Lelkesedés faktor: 5/4 



X-Men: First Class (amerikai premier: június 3.)


Az X-Men univerzum egy előzmény filmmel folytatódik. Bizakodásra ad okot, hogy a filmet az a Matthew Vaughn rendezi, aki Ha/Ver című filmjével nagyon szórakoztató mozit tett le az asztalra. Az X-Men: First Class a hatvanas évekbe repít minket, amikor Charles Xavier és Erik Lensherr még jóbarátok, és csak próbálgatják szuperképességeiket. A történet középpontjában a mutánsok csapattá verbuválása áll, ám akcióban sem lesz hiány, hiszen a fiatal hősöknek egy korábban sohasem látott gonosz erő ellen kell felvenniük a harcot. A film főszerepeit James McAvoy (Az utolsó skót király, Vágy és vezeklés, Wanted), Michael Fassbender (Becstelen brigantik, Éhség, Akvárium) és Kevin Bacon alakítják. Jó hír, hogy a moziban feltűnik a gyönyörű January Jones, akit legtöbben a Mad Men – Reklámörültek sorozatban kedvelhettek meg.

Lelkesedés faktor: 5/4 



Zöld lámpás (amerikai premier: június 17.)

Ryan Reynolds játssza Hal Jordan vadászpilótát, aki egy bevetés alatt szuperképességre tesz szert, és csatlakozik egy csapathoz, amelynek célja a béke fenntartása az Univerzumban. A DC Comics legendás képregényét Martin Campbell dolgozza fel, aki korábban a Goldeneye – Aranyszemmel, a Casino Royale-lal, illetve a Zorro filmekkel bizonyította, hogy ért a sikeres popcorn mozikhoz. A filmben feltűnik még a Pletykafészek sorozatból ismert Blake Lively, Peter Sarsgaard (Légcsavar, Egy lányról) és Hollywood kedvenc új főgonosza Mark Strong (Sherlock Holmes, Robin Hood).



Lelkesedés faktor: 5/3



Amerika kapitány: Az első bosszúálló  (amerikai premier: július 22.)

Az Amerika kapitány talán az egyik leghazafiasabb amerikai képregény, amelyet a Marvel dobott piacra a második világháború alatt 1941-ben. A történet főhőse a szegény családban felnőtt Steve Rogers, akit gyenge fizikuma miatt nem vesznek fel a hadseregbe, pedig hajtja a vágy, hogy a hazájáért harcoljon. Csalódottságában elfogadja a hadsereg ajánlatát, és részt vesz egy kísérletben, amelynek hatására igazi legyőzhetetlen szuperhőssé válik. A filmek már született egy feldolgozása 1991-ben Matt Salinger főszereplésével, de a minimális költségvetéssel készült film hatalmasat bukott a mozipénztáraknál. A franchise-ba most az a Joe Johnstone próbál új életet lehelni, aki már előállt egyszer egy képregény filmmel, az elég gagyira sikeredett Rocketeerrel. Az új változat főszerepét A fantasztikus négyesből ismert Chris Evans alakítja, de feltűnik a filmben a Mátrix főgonosza Hugo Weaving is.

Lelkesedés faktor: 5/2 



Cowboyok és űrlények (amerikai premier: július 29.)

A Vasemberrel hatalmas dobó Jon Favreu egy egészen friss képregényből készített látványos mozit. Az Image Comics csak 2006-ban adta ki Fred Van Lente és Andrew Foley képregény könyvét, amely a vadnyugatra érkező alien invázióról szól. A cowboyoknak fel kell adnia kegyetlen harcukat az apacsok ellen, hiszen ezúttal komolyabb ellenséggel kell szembenézniük, hiszen az idegenek a lakosság leigázására törekszik. A film főszerepeire olyan sztárokat sikerült megnyernie a stúdiónak, mint az ügyeletes Bond Daniel Craig vagy az Indiana Jones negyedik részén kívül bukást bukásra halmozó Harrison Ford. A zsánerben elmaradhatatlan szép nőt az az Olivia Wilde alakítja, aki a Dr. House című sorozatban már mindenkit meggyőzött a tehetségéről.

 

Lelkesedés faktor: 5/5 

0 Tovább

5 autó, amelyre rámozdulnánk Genfben

Az idei genfi autószalon számos izgalmas újdonságot tartogat. Most röviden bemutatnánk azokat a nem elérhetetlen luxusverdákat, amelyekre leginkább rámozdulnánk, legalább is első ránézésre.

 2012 Fiat Freemont

A Fiat hatásáról a Chrysler autótervezésére már elég sokat olvastunk, de most a Fiat új crossoverét látva azt is leszögezhetjük, hogy az amerikaiak is hatnak az olaszokra. Egy igazi amerikai külső, ami minket rabul ejt, kérdés, hogy van ezzel az európaiak többsége.

 

 Hyundai i40 Wagon

Gyönyörű a vonalvezetése a Hyundai egyterűjének. Ezzel tuti feltűnést keltenénk, amikor óvodába visszük a gyereket. Lehet izgalmas a családapa szerep? Egy ilyen autóval igen.

 

Kia Picanto

Kisautó a városi közlekedésre. A teljesen újratervezett Kia Picanto első nyilvános bemutatkozása Genfben lesz majd. Első blikkre nagyon gusztusosnak tűnik. Az autó ötajtós és háromajtós változatban is kapható lesz, és a gyár az Európa piac mellett az USA-ban is sokat vár a legkisebb családtagtól.

 


 
Toyota Yaris HSD

Az új Európában forgalmazásra kerülő Yaris is Genfben mutatkozik majd be. A japán piacon már bemutatkozó, míg az USA-ban kisebb módosításokkal később lesz hozzáférhető autó. Ami ennél is izgalmasabb, hogy látható lesz a Toyota Yaris HSD koncepció, amely B szegmensű hibrid autóként szeretne sikert aratni főleg az európai piacon.

 

Renault Captur Concept

Genfben rácsodálkozhatunk a Renault koncepció autójára a Capturre is, amely egy sportos, kétajtós crossover. A Renault az autót a világot felfedezni vágyó fiatal pároknak szánja. Hát mi szívesen fedeznénk fel vele bármit, bár az a gyanúm, hogy egy átlagos magyar fiatalnak inkább csak egy használt Skoda Fabia jut. Azért szépnek szép, a franciáknak mindig volt ízlése.


0 Tovább

Arannyal bevont tablettel gazdagodtak az Oscar-jelöltek

Megadta a módját a Motorola új táblagépe népszerűsítésének. Az idei Oscar-jelöltek egy részének arannyal bevont Xoom táblagépet adott ajándékba. A szerencsések a legjobb színésznő, a legjobb színész, a legjobb férfi és női mellékszereplő, illetve a legjobb rendező kategóriák jelöltjei voltak. Kíváncsian várjuk, hogy Christian Bale, Javier Bardem, Jeff Bridges, Natalie Portman vagy David Fincher használni fogja-e Xoomot, amely a Motorola régóta várt fejlesztése, és a cég hosszú távú fennmaradásának záloga.

Ezt kapták a sztárok. Mi is elfogadnánk.

A Motorola telefonját a világ első 3.0-s Android, azaz Honeycomb operációs rendszeres mobiljaként pozicionálta, és szeretne versenybe szállni az Apple hihetetlen népszerű iPad-jével. A Xoom többek között 0,1-es érintőképernyővel, 4 G-s modemmel száll harcba ,és 720p-s videó felvételek készíthetők vele. A tablet 249 x 168 mm-es, vastagsága 13 mm, tömege pedig mindössze 730 gramm. Azt, hogy mennyi lesz trendi az új tablet az idő majd eldönti, de ha sokszor lefotózzák a gyönyörű Portman kezében, akkor bőven megérte ez a promóció a Motorolának.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek