Nem olyan nagy újdonság, hogy a retró-láz nem csak az öltözködési trendeket hódította meg, de a kiegészítők terén is visszatértek a tervezők az elmúlt évtizedek jól bevált hagyományaihoz. Természetesen így a csuklókra is visszaköltöztek a '70-'80-as évek digitális óráinak dizájnjai.

A Timex most azonban egy új adalékot adott a régóta népszerű recepthez és egészen van kollekcióval rukkolt elő. A Timex 80 Metal Print Collection névre keresztelt szett egészen vadító külsőt kölcsönzött az óráknak.

 

A különleges technikával megmunkált és csak kiemelt forgalmazóknál kapható rozsdamentes acél órapántok törzsi-szafaris dizájnú festést kaptak. Ezek köz természetesen megtalálható a manapság elengedhetetlen leopárd- és zebraminta, valamint az afrikai és polinéz szőttesekre és fafaragványokra hajazó sorminták. Mindezek persze a 21. századnak megfelelő rikító színekben.

Emellett az órák nem mutatnak fel túl sok technikai újítást: digitális számlapon, stopperen, ébresztőn, dátumkijelzőn és háttérvilágításon kívül nem tartalmaznak egyebet. Igaz ugyanakkor, hogy a felhasználók többségének ez ugyanúgy elég, mint 1974-ben volt.