Bár bűnügyi híreket eddig sem volt szokásunk megírni, és a jövőben sem szándékozunk, most egy olyan kábítószeres trendbe botlottunk, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

A brazil rendőrség egy Rio De Janeiró-i rajtaütés során több száz zacskó, utcai adagokra porciózott kokaint foglalt le, amiken mind a nemrég elhunyt brit énekesnő portréja szerepelt. A kábítószert a Comando Vermelho, azaz Brazília legnagyobb, drogokkal is foglalkozó bűnszervezete készült a piacra dobni.

 

Bár a helyi hatóságok nem biztosak benne, miért is szerepelt a kábítószerbotrányairól hírhedt énekesnő képe a zacskókon, úgy vélik a helyi bandák így próbálták a fiatalabb fogyasztók számára is vonzóbba tenni a drogot. Elméletük szerint popkultúra iránt érdeklődők szívesebben próbálják ki,

majd kezdik rendszeresen használni kedvenc zenészeik, példaképeik drogjait. Igaz ez akkor is, ha az ő vesztüket épp a fent szerek túlzott fogyasztása okozta.

Mint korábban megírtuk Amy Winehouse július 23-án csatlakozott a 'Club 27'-hez, ami alatt az ilyen idősen elhunyt pop-rock sztárok csoportját szokták érteni.

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

 

via Man Recordings