Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

iPhone Van Gogh gyűjtőknek

...vagy Van Gogh iPhone gyűjtőknek? Mindkét célcsoport körében nagy sikerrel kecsegtet a Slick Wraps nevű elektronikai cikkek védőbevonataira szakosodott cég legújabb sorozata.

Az ötlet tulajdonképpen elég egyszerű: kerestek egy világszerte ismert és népszerű festőt, az egyik legkedveltebb képéből beszereztek egy kiváló minőségű reprót, iPhone formájúra darabolták, majd valószínűleg azóta sikerrel árulják.

 

 

A Csillagos éjt egyébként 3x9 mezőre osztották, így 27 hátlap jött ki belőle. A webshopban természetesen azt is kiválaszthatjuk, hogy melyik részletet szeretnénk zsebünkben hordani.

 

 

Ha pedig nem tudnánk választani, akkor egy kisebb vagyonért cserébe hazavihetjük az egész kollekciót, hogy esténként a falon lógva, napközben a zsebünkben váltakozva hódoljunk műgyűjtő szenvedélyünknek.

0 Tovább

AnimGIF reneszánsz iPhone-nal!

Az animált gif-ek (Graphics Interchange Format) először a '90-es évek elejének kezdetleges weboldalain jelentek meg. Kezdetben csak a mára jobb létre szenderült Netscape böngésző támogatta az animált formátumot,de a nagy népszerűségre való tekintettel hamar elterjedt és támogatott lett a használata. Nem létezhetett anno olyan oldal, ahol az e-mailcím mellett ne forgott volna egy animált kis boríték, vagy ahol a fejlécben nem lobogott zászlóként a cég logója.

 

 

Persze a technológia hamar túlhaladta, a .gif-et és jöttek helyette egyszerűbb, praktikusabb megoldások. A programozók szerint.

A felhasználók egy szűk körében azonban sosem, lankadt az animált képek iránti lelkesedés, ma pedig retró-hullám egyik válfajaként ismét fénykorukat élik a a kezdetleges animációk.

Nagyszerűen érzetek rá erre a Gif Shop névre keresztelt alkalmazás programozói is, akik a közel húsz éve túlhaladott technológiát a mai csúcstechnikával ötvözték és egy olyan iPhone alkalmazást létre, amivel bárki könnyedén készíthet animációkat.

 

 

A program használata, ahogy az alábbi segédvideó is mutatja valóban pofonegyszerű: kameránk segítségével folyamatosan fotózva készíthetjük el a képkockákat, amiket az alkalmazás összefűz. Ezután utólag finomítható a sebesség, képek sorrendje, az ismétlések számának beállítása , stb.

 

GIF SHOP - How-To from Daniel Savage on Vimeo.

 

Ha elkészültünk természetesen nem kell arra várnunk, hogy valaki véletlenül belebotoljon legújabb remekművünkbe, az animáció azonnal megosztható a nagyobb közösségi oldalakon, illetve továbbküldhető e-mailben vagy MMS-ben.

És, hogy miért jobb/viccesebb/szórakoztatóbb az animált gif, mint egy videó, arra íme néhány példa:

0 Tovább

iPhone-nal legális a graffiti!

Egészen új alapokra helyezi a virtuális graffitik készítését egy most bemutatott iPhone alkalmazás. Eddig is sok programmal és játékkal készíthettünk graffiti-jellegű rajzokat, ám a Street Tag-gel ezt most a műfaj igazi közegében, az utcán is megtehetjük, ráadásul anélkül, hogy törvénysértést követnénk el vagy bármit ténylegesen megrongálnánk.

 

Az alkalmazás egy a már korábban bemutatott 'kiterjesztett valóságra' épülő rajzprogram. A telefon kamerájával segítségével felismeri a falakat, amikre valós időben tagelhet a felhasználó, vagy készíthet el komolyabb graffitiket. A jól megírt programnak köszönhetően nem pusztán egy fotóra firkálhatunk rá, hanem a rajzok idomulnak a fal felületéhez és így a virtuális festék valóban olyan érzést kelt, mintha felkerülne a falra. GPS segítségével ráadásul térképen is jelölhetjük hol hagytuk ott kézjegyünket és böngészhetjük a többi felhasználó alkotásait is.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

 

0 Tovább

Pimp my iPad!

Nemrég írtunk róla, hogy hamarosan hazánkban is kapható lesz az iPhone 4 fehér színben. A „fejlesztésre” hónapokig kellett várniuk azoknak, akiket nem csak a belbecs, de elektromos kütyüik külső megjelenése is érdekel. Hasonló problémákra keresi a választ a Colorware. A cég számítógépek, telefonok, és köztük természetesen az iPhone és iPad legújabb generációinak egyedi festésével foglalkozik.

 

Honlapjukon bárki kiválaszthatja, hogy a készülékek különböző részeit milyen színben szeretné szívesen látni. Mondanunk sem kell, hogy a paletta lényegesen változatosabb, mint az Apple Store kínálata...

 

Ennek függvényében, természetesen az árak is több számjegyűek. A legegyszerűbb iPad 2 modell az amerikai bolt ár duplája, 900 $. Természetesen saját, már meglévő készülékünket is beküldhetjük egy kis sminkelésre, ezzel lefaragva az összeget.

 

0 Tovább

Megérkezett a fehér iPhone 4

Hosszú késlekedés után mától több európai országban is kapható az Apple legújabb telefonja. A feketében is nagy népszerűségnek örvendő, már-már kultikus telefon mától új színben, fehérben is kapható. A várakozás hosszú hónapjai alatt sok pletyka kapott szárnyra, hogy mi is lehet a késés oka, de ezek már nem számítanak. Nektek tetszik az új szín?

 

A fehér iPhone hazai megjelenésének dátuma egyenlőre hét pecsétes titok, de úgy hírlik nem kell rá sokat várni, magyar boltokban is heteken belül kapható lesz.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek