Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyedi baseballsapkák a műteremből!

Elsősorban a hiphop, de sok egyéb szubkultúrában is, a baseballsapkának kiemelkedő szerepe van. Sildes sapka szinte elmaradhatatlan része az öltözéknek, gyűjtésük,tervezésük köré külön közösségek és iparágak jöttek létre.

 

Ha pedig ezekről beszélünk nem maradhat említés nélkül a New Era márka sem, aminek 59FIFTY névre keresztelt sapkája ma már ugyanolyan kultikus tárgynak számít, mint egy Adidas Superstar vagy Ray-Ban Wayferer napszemüveg. A megszámlálhatatlan színben, mintával és dizájnnal kapható fullcap készítői persze nem csendben ücsörögnek a babérjaikon.

 

Az évente megrendezésre kerülő Introducing egy fiatal tervezőknek szóló pályázat, amin a feladat elég kézenfekvő. Az első rostán átesett jelentkezők kapnak egy ugyanolyan, tiszta fehér sapkát, amiből a lehető legtöbbet kell kihozniuk. A tavalyi mezőnyben 90 fejdísz készült el, amik mind egyedi módon, festővászonként vagy éppen megfaragandó kőtömbként tekintettek az 59FIFTY-re. A nagy sikerre való tekintettel a verseny természetesen idén is folytatódik, a nyertesnek pedig nem kevesebb mint 10.000 Ł üti markát. Emellett a többi tervezővel egyetemben az a megtiszteltetés is éri, hogy sapkáját kiállítják a New Era direkt erre célra fenntartott galériájában.

 

Bár az idei leadási határidőig mg van két nap, itthonról nevezni sajnos nem lehet, ezért külföldi feltörekvő tehetségek munkáival kell beérnünk.

 

 

0 Tovább

GOMBOLD ÚJRA! Divat a magyar

Május 8-án, vagyis e hét szombaton nagyszabású divatbemutatóra kerül sor a Szépművészeti Múzeumban. A kifutón magyar tervezők kreálmányait láthatja majd a nagyérdemű. A bemutató a 'GOMBOLD ÚJRA! Divat a magyar' című többfordulós pályázat záróeseménye. A projekt célja, hogy felhívja a hazai tervezők figyelmét a tradicionális magyar viseletekben rejlő értékére és arra ösztönözze őket, – és természetesen a divat iránt érdeklődő fogyasztókat – hogy ezeket modern technikák és látásmód segítségével újragondolják, átértelmezzek, és a mai divatot és szükségleteket is kiszolgáló mindennapi viseleteket alkossanak.

 

 

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el és az első három helyett az elismerés mellett komoly pénzjutalomban is részesül. Ezen felül sor kerül még közönségdíj átadására is. Ez utóbbi alakulásába Ti is beleszólhattok, a bemutató után a rendezvény Facebook oldalán lehet az általatok legjobbnak ítélt kollekcióra szavazni.

Mi már most átnéztük a pályázatra beérkezett terveket, ezek közül kettő keltette fel igazán érdeklődésünket.

Az első a The Béta Version táskatervei. Ezeket „egy darabból alakították ki, varrás helyett a szövéshez hasonló fűzött összeállítási móddal a népi szőttesek motívumkincsét felhasználva.” Ezek a motívumok minket a korai számítógépes kult-játékok mintáira is emlékeztetnek, így szívesen találkoznánk velük valóban hétköznapi viseleteken is.

 

Másik ígéretesnek tűnő Kovács Ágnes saruja, ami modern, digitális technológiával nyomtatott fekete és vörös bőrből készült.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek