Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jég-epret mindenkinek!

Bár az elmúlt napok időjárás nem volt kimondottan nyárinak nevezhető, mi hiszünk abban, hogy lesz még idén igazi kánikula. Ha pedig kánikula, akkor fagyi, és ha fagyi, akkor nem feledkezhetünk meg az egyik legnépszerűbb gyümölcsről, az eperről sem.

Erre a kihívásra ad tökéletes, és stílusos választ a Williams-Sonoma kínálatában kapható szilikon fagylaltforma. A könnyen kezelhető és tisztán tartható formával bárki könnyedén kiöntheti a maga fagylaltját, aminek könnyebb fogyasztásához a készlet még, a gyümölcs szárát imitáló pálcikákat is tartalmaz.

 

Recept sajnos nem jár hozzá, de biztos rengeteg finomságot lehet vele készíteni. Ha pedig a nagy melegben mégsem lenne kedvünk ezzel bíbelődni, egyszerűen hatalmas eperformájú jégkockákkal ihatjuk hűsítő italunkat.

1 Tovább

Borozz egyedi stílusban

A kulturált borfogyasztás ma már sokak számára a mindennapok része, mondjuk ki: trendi. Mi szólunk: hamarosan itthon is számíthatunk külföldön már - legalább vicces ajándékként - elterjedt különleges borospoharak és kellékek felbukkanására.



Kezdjük a poharaknál. Alvaro Uribe tervezte azt a poharat, amely nem a részegeskedés miatt dőlt meg, hanem azt a célt szolgálja, hogy a profi kóstolók ne az üvegen keresztül láthassák a bor eredeti színét, hanem közvetlenül tapasztalják meg azt.



A Silhouette pohara hasonló célt szolgál: nemcsak könnyebb az üvegből cseppmentesen beletölteni a bort, de a bevágott részt felül tartva az orrunk is belefér, így közvetlenül szagolhatjuk a bor illatát. Videójuk minden részletbe beavat.

Az USA-ban megjelentek a különféle újrahasznosított üvegből készült poharak, mint a fenti, autóüvegből készült  talpatlan pohár. Mivel kézi portéka, minden darab egyedi mintázatú, míg az enyhén zöldes alapszín különös színt ad a bornak.



Kerti partik kelléke lehet az a PETG műanyagból készült pohár, amely különleges tisztaságának köszönhetően megtévesztésig hasonlít az üvegre. A tetszetős tervezésű Govino poharak gépben is moshatóak és újrahasznosíthatóak.


A jó borok még jobbak egy kiadós szellőztetés után, ehhez pedig dekanterre van szükség. Tuti figyelemfelkeltő lesz, ha Etienne Meneau a szív érrendszerét mintázó szellőztető/kínálóját helyezzük az asztalra.


Martín Berasategui spanyol séf viszont úgy oldja meg a problémát, hogy már eleve dekantáló üvegbe töltené a bort. A koncepció lényege, hogy nem kell újra áttölteni a bort, hanem a különleges formájú palack maga végzi az ülepítést, így nem ér veszteség bennünket a töltögetéskor, ahogy a lenti ábra meg is mutatja.

0 Tovább

Tequila divat

Bár itthon elég kevés jó minőségű tequilát lehet kapni, a mexikói ital nálunk is nagyon népszerű. Az 1800 Tequila azonban a nemzetközi kínálatból is kiemelkedik. Be kell vallanunk még sosem kóstoltuk az italt de ezúttal nem is a tartalomról kell beszélnünk. A cég ugyanis rendszeresen művészeket kér fel, hogy limitált szériás üvegeket fessenek számukra. A legújabb projektben, melynek témája a luchadorok (mexikói pankrátorok) voltak, 6 művész vehetett részt.

 

 

Az üvegeken természetesen visszaköszönnek a birkózók vad maszkjai illetve az ital erejére is felhívják figyelmünket az illusztrációk. A dizájnolt üvegekből egyenként 1800 darab készül.

0 Tovább

A kézi játékkonzolok új generációja

A Sony a napokban jelentette be, hogy új kézi konzolja hamarosan megérkezik a boltokba. A PlayStation Vita joggal pályázik a címben szereplő elismerésre. A korábbi PlayStation Portable verziókat többszörösen felülmúló eszközben rejlő lehetőségeket még csak most kezdik megismerni a játékfejlesztők.

 

A konzol irányításának sokoldalúsága megdöbbentően újszerű. Megmaradtak a PlayStation már-már klasszikus gombjai: az irányjelző nyilak, a geometriai formákból álló négyes és két analóg kar is. Amivel a szerkezet többet tud elődjeinél az a 5 colos multi-touch screen és a konzol hátulján helyet kapott, szintén több érintést együttesen érzékelő hatalmas touchpad.

 

Az elsőre bonyolultnak és túl összetettnek tűnő vezérlésnek megvannak a maga veszélyei. A játékfejlesztők felelősgége, hogy okosan éljenek a hardver adta lehetőségekkel és csak a kellő számú, a játékot valóban élvezetesebbé tevő funkciókat sűrítsék a programokba...

 

 

0 Tovább

Karórába csapott a villám!

 

A kitekintettünk az ablakon, és úgy gondoltuk egy, az időjárásnak megfelelő posztot írunk mára. Igazán vad villámokkal ugyanis nem csak a viharos légkörben, de a divat világában is találkozhattok. Jeremy Scott és a Swatch új közös kreálmánya ez a rikító sárga színben villámló karóra. És ha már a villámlásnál tartunk az extravagáns óra természetesen formájában is megidézi a természeti jelenséget. Cikkcakkokat ír a szíj, a mutatók és még a keresztpánt is!

 

 

A képregény-villámokra emlékeztető óra 70 $-ért lehet a tiétek.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek