Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gamerek figyelem! Itt a laptopok legújabb generációja!

Az elmúlt hétvége biztosan piros betűvel kerül be a számítógépes játékok rajongóinak naptárába, de egy mezei PC rajongó is örülhet, hiszen a Razer megkavarta a piacra telepedő állóvizet. A főleg csúcsminőségi kiegészítőiről, egereiről, billentyűzeteiről és fejhallgatóiról híres cég most egy egészen újszerű termékkel rázza fel az olcsó notebookok és irodai használatra éppen csak alkalmas tabletek világát.

Bemutatták ugyanis a Razer Blade névre keresztelt és általuk szerényen csak az első igazi Gaming Laptopnak titulált masinát, ami úgy tűnik rá is szolgál az elismerő szavakra. Lássuk miért!

trend trendi pc laptop játék gamer razer

A gép valóban zseniális módon ötvözi a hordozhatóságot és a kompromisszum nélküli teljesítményt. A legújabb i7-es Intel proci és a szintén nem gyenge GeForce GT 555M videókártya remekül megfér a kevesebb mint 2,5 centi vastagságú, alumíniumházban, ami a 17''-os, LED háttérvilágítású kijelzővel együtt is mindössze 3,1 kb-ot nyom.

trend trendi pc laptop játék gamer razer

Persze nem a Razer-ről lenne szó ha csak ennyi minden fért volna a gépbe. A gyönyörű „mátrixzöld” fényű klaviatúra mellett helyett kapott a cég legmenőbb technológiája, a Switchblade. Ez 10 önálló LED kijelzővel ellátott billentyűt takar, amelyeket az adott játékban használt legfontosabb funkciókkal ruházhatunk fel. A sornak azonban még mindig nincs vége. Szintén helyet kapott egy egy két funkciós LCD érintőkijelző is. Ez, ha egeret csatlakoztatunk a géphez segédkijelzőként használ és a tökéletes játékélményhez szükséges információkat jelenít meg. Ha azonban út közben játszanánk, és ezt egér nélkül tesszük, akkor multi-touch érzékelőként köt minket össze a virtuális világgal.

trend trendi pc laptop játék gamer razer

A kiváló teljesítménynek természetesen az ára sem elhanyagolható. Az amerikai megjelenést a téli ünnepek előtt tervezik 2800 $-os induló áron. Ez persze rengeteg pénz, de hogy az élmény semmi eddigihez sem hasonlítható azt az alábbi videó is bizonyítja:

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

Via Chip Chick

0 Tovább

Jövőbe látó mozifilmek!

Azzal talán nem lepünk meg senkit, hogy rengeteg film játszódik a jövőben, vagy legalábbis számtalan jövőre vonatkozó jóslatot láthattunk már a filmvásznon. Ezt most egy lelkes filmrajongó, a Tremulant Design nevű twitter fiók gazdája gyűjtötte össze és ábrázolta egy remek ábrán.

Itt lefelé görgetve haladhatunk előre az időben, ám rögtön az első állomásnál egy érdekes dologba ütközünk. Ha a 2012 szerzői valóban látták a jövőt bizony nem sok időnk maradt hátra pedig később is remek jóslatokkal találkozhatnánk...

Ott van például a félig ember félig gép Robotzsaruk megjelenése 2015-ben, de a Vissza jövőbe trilógiában megjósolt repülő gördeszkákat is nagyon várjuk már.

Az már kevésbé tetszik, hogy 3 évvel később egy robotok uralta, poszt apokaliptikus világban éljünk, amit a Terminátor legújabb része jövendölt. Bár a terminátor alkotóinak úgysem kell hinni: ha igazuk lenne ez a világ már 2003-ban eljött volna.

Innentől kezdve csupa borúlátó jóslattal van dolgunk, a többségét nem szívesen tapasztalnánk meg. Ez alól talán az egyetlen kivétel a Jetsons-ban ábrázolt táskává csukható repülő/autó, amire 2100-is kell várni és bár egy Alien-t is szívesen megnéznénk biztonságos távolságból 2122-ben, a Majmok bolygójának 3955-ös eljövetelét igazán nem kívánjuk utódainknak.

2 Tovább

Nyár végi sörszemüveg!

Bár már sokan siratták a nyarat úgy tűnik a következő pár napban igazi kánikulára kell számítanunk. Az augusztus végi UV- és kiszáradásveszélyt egyszerre orvosolja remekül a következő ötletes kis kiegészítő. A Brewsees napszemüveg első ránézésre nem sokban különbözik az összes többitől, azonban van egy olyan rejtett funkciója, aminek a fagyos nyaralásról a hőségbe hazatérve bizony nagy hasznát vehetjük: a napszemüveg szárai remek sörnyitóban végződnek!

A tervezők már korábban is sok egyéb eszközbe, kulcstartókba, övcsatba, pendrive-ba, stb., rejtettek sörnyitót, azonban ezeknek mind ugyanaz volt a problémájuk: soha nincsenek kéznél ha éppen szükség lenne rájuk. A Brewsees ezt is remekül orvosolja, hiszen napszemüveg nélkül kevesen indulnának strandolni, sőt ilyen verőfényben a sarki újságoshoz is kellemetlen lehet lemenni nélküle.

 

A lencsepár dizájnja egyértelműen a férfiakat célozza, amire az angol szlogen még egy szóviccel is ráerősít, miszerint 'Real men pry', azaz az igazi férfiak (sírás helyett) kukucskálnak. És bár a strandon egyéb látnivaló is akad bőven, mit is kereshetnének, mint egy üveg hideg sört.

Ha tetszett a cikk övess minket a Facebookon is!

2 Tovább

Jön az új CS!

Aki tudja, netalán csak sejti, hogy mit jelent a cím, az már egészen biztosan most lázba jött. Aki nem, az valószínűleg ezután sem fog: a Valve játékfejlesztő bejelentette a legendássá vált Counter Strike legújabb részét a Global Offensive-et!

 

A 2012 elejére ígért játékot a kor szokásaihoz híven PC-n, MAC-en, Xbox-on és PlayStation-ön is lehet majd online játszani. Az eredetileg 12 éve (!) megjelent CS minden idők egyik legnagyobb számban eladott online számítógépes játéka volt, amely a mai napig is előkelő hellyel rendelkezik a virtuális bajnokságok programjaiban. A CS:GO-ról egyenlőre keveset tudni, de az biztos, hogy nem csak megjelenésében kívánja megújítani a legendás játékot, de új pályákkal, fegyverekkel, és karakterekkel is készül a fejlesztő.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

0 Tovább

Iszákos fotósok

A fenti képet látva, és a mai elektronikai kütyüs trendeket ismerve biztos mindenkinek egy iPhone-ra csatlakoztatható mini tükörreflexes objektív jut eszébe. Első pillantásra mi is így voltunk ezzel. Azonban, ahogy a Photojojo oldalán megtudtuk egészen másról van szó. Az eszköz, bár megtévesztésig hasonlít egy objektívre nem is a fotózást segíti, hacsak nem szükséges valakinek legurítani egy felest, hogy megjöjjön az ihlet. A mini-objektív ugyanis valójában egy remekül kidekorált feles-pohár. Az nem kérdés, hogy egy gyakorlott partifotósnak is szüksége lehet némi lazításra, és ilyenkor jól jöhet ez, az addig az objektívek közt észrevétlenül megbúvó kis segítség.

 

Persze nem csupán alkohol fogyasztására használhatóak a pohárkák. Remek ajándék lehet ez mindenkinek, aki a fotózás megszállottja. Ha pedig nem iszik, hát tarthatja benne memóriakártyáit, csipeszeket, jegyzeteket, aprópénzt és minden egyéb mütyürt.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek