Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sátor, hálózsák, függőágy - 3in1!

Bár már javában tart a fesztiválszezon, még mindig komoly kültéri, ott alvós rendezvények várnak ránk. Ez hívta fel a figyelmünket egy vadonatúj ötletre, ami sok túrázáskor vagy kempingezéskor hasznos kelléket ötvöz. A Jared Downs által tervezett Soft Goods Backpacking Shelter tulajdonképpen egy függőágy és minisátor ötvözete, amit szükség esetén gyorsan felállítható éjjeli menedékként is alkalmazhatunk.

 

A fellógatva hatalmas bebábozódott hernyóra emlékeztető alvóalkalmatosság szétszedhető, párnázatát külön matracként is használhatjuk, ugyanakkor hátunkra véve véd minket és törékeny értékeinket a kisebb-nagyobb ütésektől.

 

Egy ilyen profi felszerelés célja természetesen nem az egyszeri fesztiválozók igényeinek kielégítése, de egy komoly gyalogtúra alkalmával bizony jól jöhet ilyen multifunkciós eszköz. A levegőben lógva aludni nem csak forró nyári napokon kellemes, de a nyirkos tavaszi/őszi estéken is nélkülözhetetlen, hogy a vizes talajtól minél távolabb hajthassuk álomra fejünket. Ráadásul a 4 ponton kifeszíthető függőágy minden korábbinál kevésbé terheli meg az amúgy is komoly igénybevételnek kitett csípőt és vállakat. Amellett, hogy nem kell a felszerelés részeire külön külön ügyelnünk a Soft Goods Backpacking Shelter nem csak súlyt de pénzt is spórol a túrázni vágyóknak.

0 Tovább

Kik azok a hipszterek?

Amerikában és Nyugat-Európában az elmúlt 2-3 év abszolút hívószavává nőtte ki magát a hipszterség fogalma. Ha egy szórakozóhelyről, kávézóról, designboltról vagy akár egy pékségről kiderül, hogy az hipszter fellegvár, akkor özönlenek oda a hasonlóan öltöző, a világról hasonlóan gondolkodó, a kultúrával tudatosan foglalkozó arcok. Hipszterek, vagy akik azok akarnak lenni. Kik is ők, és mit kell róluk tudni?

Forrás:http://www.latfh.com

Honnan ered?
Az amerikai szlengben a hipster kifejezés az 1940-es években honosodott meg, elsősorban a jazzklubok közönségére utalva, majd egyenes folytatása volt ennek a Kerouac Útonjából megismert 50-es évek beatgenerációja. A 90-es években a fogalom újra divatba jött az alternatív/indie szubkultúra egyes csoportjaira. A Time magazin szerint hipszter, aki: olyan filmes idézetekkel hord pólókat, amiket sosem láttál, lefitymál, ha Coldplay-t hallgatsz, azt gondolja, hogy Kanye West tőle lopta a napszemüvegét, és mindenáron azt sugallja, hogy semmivel sem törődik. Ekkoriban egyaránt a hipszter kultúra kelléke volt a nagymama pulcsija, a hatalmas Wayfarer napszemüveg, a farmer rövidnadrág és a Converse Allstar. Mára a hipszterekre komoly marketinggépezet épít, sajátos gondolkodásukat, esztétikai világukat igyekeznek kiszolgálni a nagy cégek is, hiszen a közösségi média korában ők az igazán véleményformálók. Itt például a Honda hipszterreklámja.


Mit olvasnak? Mit néznek? Mit hallgatnak? Miről beszélnek?
A hipszter nagyon tájékozott legyen szó a kultúra bármely szegmenséről, és határozott véleménye van. Bár a klasszikus hipszter előbb fog a kezébe képregény klasszikust, mint mesekönyvet, de a társalgásban egyenrangúan szerepel az, hogy mit mondott Jay-Z a divatról, Nietzsche a vallásról, hogy J-lo válik, vagy épp új app jött ki az okostelefonra. Persze a bulvárhíreket sem a sajtóból szerzik be, hanem a Twitterről, a PerezHiltonról, a Dazed Digitalról, vagy a Vice Magazine-ból. Facebookon fent vannak és megosztanak, de az igazi terepük a Tumblr. Nem riadnak vissza a technikától sem, olvassák a Wired-et, a Gawkert és a Mashablet, és legalább egy ismerősük van a képzőn vagy az iparon, ezért bújják a Wallpapert is. Ugyanakkor a trendi sorozatok, mint a Californication, vagy a Dexter sem kerülik el a figyelmüket, igaz, jobbára letöltve, felirat nélkül. Mert a hipszter világpolgár, és nemcsak Londonban járt már, de Ázsiában is, az angolt pedig tökéletesen bírja. Jövőjüket a kreatív szakmák valamelyikében képzelik el, ha nem már most is ott dolgoznak, vagy épp a munka egyáltalán szóba kerül.

Mit esznek? Isznak?
Egyaránt kerülik a gyorséttermeket és a kockásterítős vendéglőket. Mivel naphosszat bújják a gasztroblogokat, tudják mi a menő a városban, elsősorban az egyedi kínálatú, a piacról frissen főző bisztrókat kedvelik. Kávézéshoz ugyanúgy elfogadják a papírpoharas coffee-to-go láncokat, mint a tradicionális vagy minimál berendezésű klasszikusokat. Annak ellenére, hogy a hipszetereket a nemtörődömség levegője lengi körül, tekintetükben álmoskás spleen csíphető el, imádnak élni, és bulizni is. A jó hipszterbulik kelléke – a sör mellett – a koktélok, longdrinkek és alcopopok széles tárháza, nem feledkezve meg persze a designer drogokról sem.

Mit vásárolnak?
Sokmindent, és - a környezettudatosak kivételével - sokat. A hipszterek imádnak mindent a 80-as évekből, amiről azt hittük a 90-es években, hogy már örökre eltemettük. Például az ilyen autókat. Ruhában meghatározhatatlan a kínálat, hiszen a világ hipszterközönsége egyszerre vásárol a 20 legmenőbb, kisszériás online deisgner ruhaboltból, turkálókból vagy éppen márkaboltokból. Dívik a kalap és a kendő, ugyanúgy elképzelhető a legdurvább műszálas felső a legfinomabb anyagú nadrággal, mint ahogy a Hunter S. Thompson féle fehér tornacipő, az oldschool Adidas, vagy a legdurvább, rapperek által hordott neonszínű sneakerek. Mindegy, csak egyedi kombináció legyen, legjobb, ha a WAMP-on kezded a keresést.


Imádják a régi, tükörreflexes gépeket, a Polaroidot, de ha nincs kéznél, akkor mobillal készítenek szépiás, 80-as évekre hajazó képeket. Az USA-ban már a lakberendezők is felfigyeltek rájuk, hiszen nem lehet minden Bauhaus, pop art és art deco, ezért működnek olyan site-ok, mint a Hipsterhome vagy a Dwell. Nemcsak az számít, hogy mi szól, az is miről. Imádják a hi-fit, sőt a high endet, a régi bakeliteket, ezért máig eljárnak lemezbörzékre, antikváriumokba.

Forrás: http://tincanheart.blogspot.com

Hova járnak? Mit hallgatnak?
Vigyázat, ne keverjük a kockákkal! Bár sokak szerint a hipsztereknek nem a csajozás a lényeg a buliban, hanem a jelenlét, a dasein, de nem otthonülő és a képernyő mögül szakértő típusok, hanem övpék a város. A hipszeterek – bár nyitott, toleráns népek – leginkább hipszeterekkel szeretnek vegyülni. Így aztán gyorsan terjed a hír a városban, ha egy helyet már teszteltek és alkalmas a party-zásra. A helyekre általában Vespa robogón vagy kerékpáron érkeznek, amely vagy régi olasz versenybringa, vagy egyedi építésű retro-fixi. Zenében széles a választék, sőt azt szeretik, ha nagyon széles. Az igazi hipszter mindent hallgat az elektrótól a jazzig, egyesek még a klasszikus zenével is bepróbálkoznak. Mindegy, hogy indie-gitárzene, glitch-elektró, pszichedelikus wonky hiphop, gangsta rap, érzelmes dubstep, 80-as évek szinitpop vagy ipari zenéje, az a lényeg, hogy határozott véleményed legyen róla. A hipszetereket nem igazán a tánc érdekli, ennek ellenére már Budapesten is sokukkal találkozhatunk az olyan bulikban, mint a smart-elektró Kunk, az indie Tesco Disco, a globáltenczenés GhettoBazaar, a wonky-s Space Is Called vagy épp a kiugrott drum and bass-esekre utazó Budapest Bassmusic bulijain. Az egyes hipszter táncfogásokat jól figurázzák ki a Youtube-on, itt egy gyöngyszem.




Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

4 Tovább

Augusztusban fellázadnak a majmok

A klasszikus Majmok bolygója sokaknak klasszikus filmélménye. Ehhez képest komoly csalódást okozott az egyébként legtöbbször zseniálisat alkotó Tim Burton 2001-es feldolgozása, amely sem képekben, sem sztoriban, sem a színészi alakítások tekintetében nem hagyott mély nyomokat a nézőkben.

A franchise-t azonban nem akarják veszni hagyni, így a Hollywoodban mostanában nagyon divatos előzmény filmet forgattak. A X-men és a Pókember előzmény filmek után, most a majmokon a sor, hogy megmutassák, hogyan vették át az uralmat a bolygónkon.

A majmok bolygója: Lázadás című mozi rendezői székébe az a Rupert Wyatt ült, aki korábban rendezőként még sohasem vezényelt hollywoodi megaprodukciót. Wyatt egyetlen ismertebb filmje a Menekülők, amelyben Brian Cox és Joseph Fiennes alakították a főbb szerepeket.

A színészek között már rutinosabb játékosok is feltűnnek. A főszerepet a mostanában nagyon felkapott, de kétségtelenül tehetséges James Franco alakítja, de mellette játszik a filmben a Gettómilliomosból ismert gyönyörű Freida Pinto és a Harry Potterben Draco Malfoyt életre keltő Tom Felton is.

A történet szerint San Franciscoban egy tudós veszélyes genetikai kísérletbe kezd, amelynek hatására a csimpánzok szuper intelligenciára tesznek szert. Nem is tűrik sokáig a bezártságot, és fellázadnak az emberiség ellen.

A filmet Magyarországon a tervek szerint augusztus 18-án mutatják be a mozik.

0 Tovább

A Harry Potter-láz divatba hozta a varázslóiskolát

A napokban Magyarországon is tetőzik a Harry Potter-láz, hiszen most mutatták be a mozikban a sorozat záró darabját a Halál ereklyéi második részét. Amíg mi egyszerű halandók izgalommal olvastuk a könyveket vagy néztük a filmeket voltak, akik komoly üzleti lehetőséget láttak a varázsló mániának.



Andreas Starchel osztrák IT szakember például úgy döntött, hogy Roxfort mintájára a valóságban is útjára indít egy boszorkány- és varázslóiskolát Klagenfurtban. A helyiek kezdetben megmosolyogták a bizarr ötletet, de az „International School for Witches and Wizards” 2003-ban megnyitotta kapuit.

Az iskola hatalmas sikert aratott. A világ minden tájáról érkeztek hallgatók, Starchel pedig vagyonos és közismert ember lett. A diákok többek között  asztrológiát, mágikus energia átvitelt, gyógynövénytant, varázslás történetet, jövendőmondást, varázsital készítést és gyógyítást tanulnak. A kurzusok és az oktatók számát folyamatosan bővíteni kell a növekvő érdeklődés miatt. Az iskola célja, hogy a hallgatókat a druidák elfelejtett tudásával ruházzák fel.

Starchel bevallja, hogy nagyon sokat köszönhet a Harry Potter sorozatnak, amely az érdeklődés középpontjába állította a sokáig a periférián tengődő varázslást és boszorkányságot.

- A boszorkányokat és a druidákat az egyház a sátánnal azonosította, de Harry Potternek köszönhetően minden megváltozott- nyilatkozta Starchel.

0 Tovább

Trendi nyári koktélok mindenkinek

A forró nyári napokban egy-egy hűsítő koktél igazi felüdülést hozhat. Ma három igazi szezonális finomságot ajánlunk. Próbáljátok ki, nekünk nagyon bejöttek.

Brazil Sangria

Hozzávalók:

Friss szezonális gyümölcsök (eper, málna, barack)

1 cl abszint

3 cl fehérrum

1 cl brandy

2 cl narancslikőr

3 cl vörösbor

Elkészítés:
Shakerben összekeverjük az összepréselt gyümölcsöket az abszinttal, fehérrumal, brandy-vel és narancslikőrrel. A keveréket borospohárba töltsük, majd öntsünk rá poharanként 3 cl vörösbort. Keverjük össze és élvezzük!


 Asian Peach

Hozzávalók:

Egynegyed őszibarack

5 cl szaké

2 cl gin

1 cl friss citromlé

1 cl citromfű szirup

Jég

Elkészítés:
Az összepréselt barackhoz tegyünk jeget a shakerben. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól rázzuk össze. Lehűtött pohárban szolgáljuk fel.

 
Basil Gimlet

 Hozzávalók:

 5 cl gin

2 cl facsart zöldcitrom lé

5 levél bazsalikom

Elkészítés:
Lehűtött shakerben öntsük össze a gint, a zöldcitromlevet és 4 bazsalikom levelet. Rázzuk össze, majd lehűtött martinis pohárban szolgáljuk fel. A megmaradó bazsalikom levelet (lehetőleg a legkisebbet) az ital tetejére tegyük díszítésként.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek