Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lájkolj arannyal!

Úgy tűnik a lájk-hullám terjedésének valóban nem lehet véget vetni. A bűvös kis gomb az internet határait már rég túllépte, kapható már pólón, készítettek belőle pecsétet, matricát, sőt van aki születendő gyermekét nevezi el a web 2.0-s vívmányról.

Most azonban újabb fordulóponthoz érkezett a lájkolás. A francia formatervező MiniGorille lehetővé tette, hogy 30 kiválasztott a felfele mutató ujjacska segítségével fejezze ki tetszését szíve választotta iránt. A like-gomb mintájára készült humoros de ugyanakkor elegáns nyakék minden darabja kézzel készült, magas minőségű arany illetve ezüst felhasználásával.

 

Valóban nehéz egyértelműbben kifejezni tetszésünket, mint a mindenki által jól ismert ikont kedvesünk nyakába akasztani. Azonban mielőtt ajándékoznátok érdemes megtalálni az igazit, a limitált széria ugyanis garantálja, hogy a való életben ne bánjuk olyan bőkezűen a lájkokkal, mint a számítógép előtt ülve...

0 Tovább

Megszületett a kis Like!

Egy izraeli család különleges és modern nevet szeretett volna adni születendő gyermekének. Egy ideig kínai neveken gondolkoztak, de végül valami sokkal ismertebb mellett döntöttek. Egy olyan virtuális eszközre esett a választásuk, amit valószínűleg ti is nap mint nap használtok tetszésetek kifejezésére. Igen, a Facebook Like-gombjáról van szó.

 

 

Az valamelyest árnyalja a történetet, hogy a héber Facebookon a Like megfelelője az Ahava, ami hétköznapi nyelvhasználatban egyúttal szeretetet is jelent, gyakran használják keresztnévként is.

Mér extrémebb eset történt pár hónappal korábban. Szintén érdekes nevet választott kislányának egy egyiptomi férfi. A forradalom után született gyermek a Facebook nevet kapta. Az apa ezzel próbálta kifejezni tiszteletét a tüntetőknek, és az utcai megmozdulások szervezésében fontos szerepet játszó közösségi oldalnak.

Lehetséges lenne, hogy ez az új trend elterjed és egymás után születnek majd a kis Facebook-ok, Iwiw-ek, Like-ok, ne adj isten Lájkok? Ti eltudjátok képzelni, hogy egy hasonló internetes vívmányról nevezzétek el gyermeketek? Élnétek együtt egy mosolygós kis Googly-val?

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek