Egy izraeli család különleges és modern nevet szeretett volna adni születendő gyermekének. Egy ideig kínai neveken gondolkoztak, de végül valami sokkal ismertebb mellett döntöttek. Egy olyan virtuális eszközre esett a választásuk, amit valószínűleg ti is nap mint nap használtok tetszésetek kifejezésére. Igen, a Facebook Like-gombjáról van szó.

 

 

Az valamelyest árnyalja a történetet, hogy a héber Facebookon a Like megfelelője az Ahava, ami hétköznapi nyelvhasználatban egyúttal szeretetet is jelent, gyakran használják keresztnévként is.

Mér extrémebb eset történt pár hónappal korábban. Szintén érdekes nevet választott kislányának egy egyiptomi férfi. A forradalom után született gyermek a Facebook nevet kapta. Az apa ezzel próbálta kifejezni tiszteletét a tüntetőknek, és az utcai megmozdulások szervezésében fontos szerepet játszó közösségi oldalnak.

Lehetséges lenne, hogy ez az új trend elterjed és egymás után születnek majd a kis Facebook-ok, Iwiw-ek, Like-ok, ne adj isten Lájkok? Ti eltudjátok képzelni, hogy egy hasonló internetes vívmányról nevezzétek el gyermeketek? Élnétek együtt egy mosolygós kis Googly-val?