Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vad óratrendek Japánból

A szigetország lakói nem csak mindenféle robotok gyártásában jeleskednek, de a legújabb karóráikat is mintha számukra terveznék. A TOKYOFLASH futurisztikus dizájnú óráival bárki a következő évszázadban érezheti magát, legalábbis amíg leolvassa a pontos időt.

 

Ez pedig az első pár napban biztosan nem fog könnyen menni. A gyártó ugyanis nem csak karórák formáját, de az idő kijelzésének módját is újragondolta.

 

A TOKYOFLASH-nél nem fogtok kis- és nagymutatókkal találkozni, de még számokkal is csak ritkán. Helyüket ledek és fénycsíkok veszik át, melyek jelentését magyarázat nélkül nehéz lenne dekódolni. Ebben azonban természetesen részletes leírás, animációk és videók vannak segítségünkre. Ha pedig egyszer hozzászoktunk, nem is fogjuk érteni mások miért ragaszkodnak a csuklójukon forogó pálcikákhoz...

1 Tovább

Segíts okostelefonnal Japánnak!

Mutasd az appod, s megmondom ki vagy! - szól a mondás 2011-ben. Az okostelefonok, widgetek, applikációk világában ma már nagyon sok szolgáltatást érünk el mobilneten, sokan a mellékhelyiségbe is magukkal viszik a készüléket. Miért ne lehetne ezt jó célokra használni: ha smartphone trendi legyen az az adakozás is!



Azt láttuk, hogy az üzleti és médiavilágot megmozgatta a Japánban pusztító földrengés és cunami híre. A Google azonnal beindította az eltűntek keresését segítő szolgáltatását, Steve Jobs sietett kifejezni szolidaritását az Apple ottani dolgozóival, beindult az eltűnt-listákat mobilfotók alapján rendszerező szolgáltatás, mobil- és iTunes TV-s híradások stb.

Megmozdult a fejlesztői közösség is, és egyre több platformon keresztül érhetünk el adományozós-appokat, vagy olyan alkalmazásokat, amelyek egyébként is hasznosak, de a befolyó bevételt a segélyszervezetek kapják. Az amerikai Vöröskereszt az elsők között engedte szabadjára iTunes appját, de howtohelpjapan néven találunk olyan alkalmazást, amely komplett listát készít nekünk az elérhető segélyszervezetekről. Ezen a japán fejlesztői oldalon iPhone appokat találunk, itt és itt további androidos szoftvere között válogathatunk és segíthetünk pár kattintással. Itt további listát turkálhatunk át jótékonykodási lehetőségek után kutatva.

0 Tovább

Tovább gyorsul a japán gyorsvasút

Alig 20 perc alatt kapkodták el Japán új gyorsvasútjának első útjára az első osztályra szóló jegyeket. Az érdeklődés és a lelkesedés olyannyira nagy volt, hogy az interneten keresztül a legdrágább jegyet 2900 fontért adták el. A Hayabusa (Sólyom) névre keresztül szerelvény Tokió és Aomori között fog közlekedni nem kevesebb, mint 185 mérföld per órás (kb. 300km/h) sebességgel.

A GranClass-nak nevezett első osztályú kocsikban bőrülések, olvasólámpák, lábtartók és korlátlan alkoholfogyasztási lehetőség várja a tehetősebb utazókat. A magasabb jegyárat fizetőknek könnyű ebédet vagy vacsorát is felszolgálnak.

Japán első nagysebességű vasútját 1964-ben helyezték üzembe és 130 mérföld per órás végsebességgel, gyakorlatilag balesetmentesen közlekedik. Nekünk vajon lesz-e ilyen vasutunk? Mondjuk a négyes metró vonalán?!

További látványos fotók a vonatról itt.

1 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek