Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

iPhone-nal legális a graffiti!

Egészen új alapokra helyezi a virtuális graffitik készítését egy most bemutatott iPhone alkalmazás. Eddig is sok programmal és játékkal készíthettünk graffiti-jellegű rajzokat, ám a Street Tag-gel ezt most a műfaj igazi közegében, az utcán is megtehetjük, ráadásul anélkül, hogy törvénysértést követnénk el vagy bármit ténylegesen megrongálnánk.

 

Az alkalmazás egy a már korábban bemutatott 'kiterjesztett valóságra' épülő rajzprogram. A telefon kamerájával segítségével felismeri a falakat, amikre valós időben tagelhet a felhasználó, vagy készíthet el komolyabb graffitiket. A jól megírt programnak köszönhetően nem pusztán egy fotóra firkálhatunk rá, hanem a rajzok idomulnak a fal felületéhez és így a virtuális festék valóban olyan érzést kelt, mintha felkerülne a falra. GPS segítségével ráadásul térképen is jelölhetjük hol hagytuk ott kézjegyünket és böngészhetjük a többi felhasználó alkotásait is.

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!

 

0 Tovább

Paint Up! virtuális épületfestés

A világon mindenhol, így hazánkban is egyre közismertebbek és népszerűbbek a 3D mapping technológiával készült virtuális épületfestést alkalmazó projektek. Ennek lényege, hogy az alkotók a tervezésnél figyelembe veszik az épület architektúráját és ezeket beletervezik a vetíteni kívánt videóba. Ennek köszönhetően az épület falait, oszlopait, szobrait nem csupán színes fénnyel árasztják el, hanem azokat virtuálisan mozgásba is lendítik, így táncoltatva meg az egész épületet.

Idehaza, immár második éve, a Paint Up! Csapata mutatja be a műfaj legprofibb képviselőit. Tavalyi rendezvényük a Magyar Nemzeti Galéria Várban található épületét varázsolta el, és idén sem kevésbé grandiózus eseményt terveznek. Idén a Magyar EU elnökség egyik záróeseményeként, június 26-án a Magyar Tudományos Akadémia épületén lesznek láthatók a legújabb és legszínvonalasabb vetítések.

 

 

Nehéz szavakba önteni mekkora élmény is élőben végignézni egy hasonló vetítést, így kedvcsinálónak álljanak itt a tavalyi képsorok:

 

 

Ha megtetszett a dolog az látogassatok el honlapjukra vagy az esemény Facebook oldalára, ahol további hasznos információkat is találtok.

0 Tovább

Megérkezett a fehér iPhone 4

Hosszú késlekedés után mától több európai országban is kapható az Apple legújabb telefonja. A feketében is nagy népszerűségnek örvendő, már-már kultikus telefon mától új színben, fehérben is kapható. A várakozás hosszú hónapjai alatt sok pletyka kapott szárnyra, hogy mi is lehet a késés oka, de ezek már nem számítanak. Nektek tetszik az új szín?

 

A fehér iPhone hazai megjelenésének dátuma egyenlőre hét pecsétes titok, de úgy hírlik nem kell rá sokat várni, magyar boltokban is heteken belül kapható lesz.

0 Tovább

Fogd meg a pénztárcád - appteszt

Hogy az okostelefonunk ne csak a pénzt vigye kiváló költségkímélő, családi kassza óvó alkalmazások közül választhatunk. A szlovén Third Frame Studios által kifejlesztett, rettentő egyszerűen használható Toshl például egy szuperszexi megoldás.

Az iPhone, Android, Nokia és Balckberry oprendszerek alatt is futó program nemcsak azt teszi lehetővé, hogy már a boltból kilépve begépeljük és egyedileg kategorizáljuk a költéseinket, de ha regisztrálunk, akkor online fiókunkkal szinkronizálva elemzéseket is készíthetünk, miközben akár egy-egy jó tanács is leesik (pl. nekünk azt javasolta a program, hogy hétfőnként kell vigyáznunk, és inkább zárva tartani a pénztárcánkat).


Itt aztán megoszthatjuk családtagjainkkal a költségvetést, grafikonokat gyárthatunk, de a pro-account alatt további funkciók is elérhetőek.


A honlapon egyébként azt is követhetjük, hogyan alakul a Toshl felhasználók költségvetése, ott jártunkkor éppen azt mutatta a grafikon, hogy egyre többen utaznak taxival ebben a hónapban.

Értékelés: *****

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek