A világon mindenhol, így hazánkban is egyre közismertebbek és népszerűbbek a 3D mapping technológiával készült virtuális épületfestést alkalmazó projektek. Ennek lényege, hogy az alkotók a tervezésnél figyelembe veszik az épület architektúráját és ezeket beletervezik a vetíteni kívánt videóba. Ennek köszönhetően az épület falait, oszlopait, szobrait nem csupán színes fénnyel árasztják el, hanem azokat virtuálisan mozgásba is lendítik, így táncoltatva meg az egész épületet.

Idehaza, immár második éve, a Paint Up! Csapata mutatja be a műfaj legprofibb képviselőit. Tavalyi rendezvényük a Magyar Nemzeti Galéria Várban található épületét varázsolta el, és idén sem kevésbé grandiózus eseményt terveznek. Idén a Magyar EU elnökség egyik záróeseményeként, június 26-án a Magyar Tudományos Akadémia épületén lesznek láthatók a legújabb és legszínvonalasabb vetítések.

 

 

Nehéz szavakba önteni mekkora élmény is élőben végignézni egy hasonló vetítést, így kedvcsinálónak álljanak itt a tavalyi képsorok:

 

 

Ha megtetszett a dolog az látogassatok el honlapjukra vagy az esemény Facebook oldalára, ahol további hasznos információkat is találtok.