Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Iszákos fotósok

A fenti képet látva, és a mai elektronikai kütyüs trendeket ismerve biztos mindenkinek egy iPhone-ra csatlakoztatható mini tükörreflexes objektív jut eszébe. Első pillantásra mi is így voltunk ezzel. Azonban, ahogy a Photojojo oldalán megtudtuk egészen másról van szó. Az eszköz, bár megtévesztésig hasonlít egy objektívre nem is a fotózást segíti, hacsak nem szükséges valakinek legurítani egy felest, hogy megjöjjön az ihlet. A mini-objektív ugyanis valójában egy remekül kidekorált feles-pohár. Az nem kérdés, hogy egy gyakorlott partifotósnak is szüksége lehet némi lazításra, és ilyenkor jól jöhet ez, az addig az objektívek közt észrevétlenül megbúvó kis segítség.

 

Persze nem csupán alkohol fogyasztására használhatóak a pohárkák. Remek ajándék lehet ez mindenkinek, aki a fotózás megszállottja. Ha pedig nem iszik, hát tarthatja benne memóriakártyáit, csipeszeket, jegyzeteket, aprópénzt és minden egyéb mütyürt.

0 Tovább

A leggyakoribb turistafotók

Itt a nyár és vele együtt a vakációszezon is. Ha pedig az ember nyaral az egyik első dolog, amit felír a szükséges kellékek listájára a fényképezőgép. Legyen szó tengerparti pihenésről, vagy fárasztó városnézőtúráról a fényképezőgép senkinél sem maradhat otthon. A klikkelgetés legalább annyira a nyaralás része lett, mint a naptej vagy a térkép. De, mit is fotózik egy átlagos turista? Mi most ezeket szedtük össze. Azokat a képeket, amelyek szinte soha egy fényképalbumból sem maradhatnak ki.

 

 Csoportkép az Eiffel-toronynál

 

Az egyik legkedveltebb turistacélpont legkedveltebb látványossága. Kevesen vannak, akik nem készítenek egy ehhez hasonló képet a híres toronynál.

 

A Szabadság-szobor New York-ban

 

A fáklyát tartó nőalak fotogénség szempontjából a az Eiffel-torony amerikai ikertestvére. Annak ellenére, hogy nem könnyű megközelíteni, mégis évente több tízezer turista keresi fel, hogy egyebek mellett elkészíthessen egy hasonló képet.

 

A Pisai ferde torony

 

Ez az olasz városka nem sok egyéb nevezetességgel büszkélkedhet, sőt híres ferde tornya is a véletlen műve. Mégis a legnépszerűbb célpontok közt tartják számon, ahol a turisták kiélheti kreativitásukat. Az 'Elkaptam a dőlő tornyot' kötelező póz!

 

A Tower Bridge Londonban

 

Természetesen az angol főváros is felkerült a listára. Komoly ellenfele volt a Big Ben, de gondoltuk, toronyból és elég égbenyúló alkotásból van itt elég, jöjjön valami más.

 

A Parlament

 

A végére egy hazai látványosságot hagytunk. Lehet, hogy nem ez a világ legnépszerűbb látnivalója de nekünk mégis különleges. Már csak azért is, mert jelenlétét természetesnek vesszük és többségünk még biztos nem fotózkodott vele ;)

 

 

1 Tovább

Batman fényképezőgépe

Emlékeztek még, amikor mindenki cserélgette az előlapot a telefonján? Nehéz lenne olyan mintát mondani, amit nem lehetett ilyen formában magunknál hordani...

Talán elérkezik ez a korszak a digitális zsebfényképezőgépek életében is. Efelé tendál legalábbis a képregénykiadó legenda DC Comics és a fotómasinákat gyártó Pentax közös új projektje a DC SUPER HEROES RS1500 COLLECTOR PACK. A készlet a fényképezőgépre ragasztható matricákat tartalmaz, amin a jól ismert szuperhősök köszönnek vissza: Superman, Batman, Green Lantern és a többiek.

De az se búsuljon, aki esetleg nem képregény fanatikus. A gépet eleve mintás előlapokkal kapjuk, sőt magunk is tervezhetünk rá bármit.

Azért reméljük a fotózásra is marad idő!

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek