Itt a nyár és vele együtt a vakációszezon is. Ha pedig az ember nyaral az egyik első dolog, amit felír a szükséges kellékek listájára a fényképezőgép. Legyen szó tengerparti pihenésről, vagy fárasztó városnézőtúráról a fényképezőgép senkinél sem maradhat otthon. A klikkelgetés legalább annyira a nyaralás része lett, mint a naptej vagy a térkép. De, mit is fotózik egy átlagos turista? Mi most ezeket szedtük össze. Azokat a képeket, amelyek szinte soha egy fényképalbumból sem maradhatnak ki.

 

 Csoportkép az Eiffel-toronynál

 

Az egyik legkedveltebb turistacélpont legkedveltebb látványossága. Kevesen vannak, akik nem készítenek egy ehhez hasonló képet a híres toronynál.

 

A Szabadság-szobor New York-ban

 

A fáklyát tartó nőalak fotogénség szempontjából a az Eiffel-torony amerikai ikertestvére. Annak ellenére, hogy nem könnyű megközelíteni, mégis évente több tízezer turista keresi fel, hogy egyebek mellett elkészíthessen egy hasonló képet.

 

A Pisai ferde torony

 

Ez az olasz városka nem sok egyéb nevezetességgel büszkélkedhet, sőt híres ferde tornya is a véletlen műve. Mégis a legnépszerűbb célpontok közt tartják számon, ahol a turisták kiélheti kreativitásukat. Az 'Elkaptam a dőlő tornyot' kötelező póz!

 

A Tower Bridge Londonban

 

Természetesen az angol főváros is felkerült a listára. Komoly ellenfele volt a Big Ben, de gondoltuk, toronyból és elég égbenyúló alkotásból van itt elég, jöjjön valami más.

 

A Parlament

 

A végére egy hazai látványosságot hagytunk. Lehet, hogy nem ez a világ legnépszerűbb látnivalója de nekünk mégis különleges. Már csak azért is, mert jelenlétét természetesnek vesszük és többségünk még biztos nem fotózkodott vele ;)