Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Iszákos fotósok

A fenti képet látva, és a mai elektronikai kütyüs trendeket ismerve biztos mindenkinek egy iPhone-ra csatlakoztatható mini tükörreflexes objektív jut eszébe. Első pillantásra mi is így voltunk ezzel. Azonban, ahogy a Photojojo oldalán megtudtuk egészen másról van szó. Az eszköz, bár megtévesztésig hasonlít egy objektívre nem is a fotózást segíti, hacsak nem szükséges valakinek legurítani egy felest, hogy megjöjjön az ihlet. A mini-objektív ugyanis valójában egy remekül kidekorált feles-pohár. Az nem kérdés, hogy egy gyakorlott partifotósnak is szüksége lehet némi lazításra, és ilyenkor jól jöhet ez, az addig az objektívek közt észrevétlenül megbúvó kis segítség.

 

Persze nem csupán alkohol fogyasztására használhatóak a pohárkák. Remek ajándék lehet ez mindenkinek, aki a fotózás megszállottja. Ha pedig nem iszik, hát tarthatja benne memóriakártyáit, csipeszeket, jegyzeteket, aprópénzt és minden egyéb mütyürt.

0 Tovább

Pohár-zene, profi módon

Az utcai zenészek körében évek óta népszerű a különleges, talpas poharakból álló hangszer. Az üveg-hárfa tulajdonképpen egy több pohárból álló készlet, melyekben mind eltérő mennyiségű víz található. Ez, és a pohár mérete, formája határozza meg, hogy ha ujjunkat végighúzzuk a pohár peremén, akkor az hogyan rezonál és ezáltal milyen magas hangot ad. Bár egy-két hangot szinte bárki ki tud csikarni a poharából, ha véletlenül egy lassú pincérrel hozta össze a szerencse, az üvegen játszani nem könnyű. Egy teljes üveg-hárfa összeállítása komoly tapasztalatot és kiváló hallást igényel.

Ennek egyik nagy mestere Robert Tiso, akinek saját albuma is megjelent már. Az ő virtuozitásából remek ízelítőt nyújt az alábbi videó.

 

 

 

Ha megtetszett volna a hangszer, de nem tudjátok, hogyan sajátíthatnátok el, nagy segítségetekre lehet ez az angol tervezők által megálmodott készlet. Ez két poharat tartalmaz, amelyeken a mérőedényekről ismerős skálát találunk. Ám, mint ahogy azt már biztosan sejtitek a strigulák itt nem a kedvenc süteményünk hozzávalóinak helyes arányát jelzik, hanem a tökéletes hangszínt segítenek beállítani.

 

Természetesen egy pár pohár nem elég egy teljes üveg-hárfa felállításához, de kezdésnek biztosan alkalmas. Kipróbálhatjuk rajtuk tehetségünket, ami ha nem is bizonyul Robertéhez hasonlóan átütőnek, pár kellemes órát biztos szerzünk magunknak. Persze, akkor sem járunk rosszul, ha a hallgatóságunk végleg lebeszél minket a további zenészkedésről, legrosszabb esetben is lett két új borospoharunk.

1 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek