Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5000 lóerő az aszfalton!

Az amerikai Motortrend Magazin gondolt egy nagyot és összegyűjtötte az idei év 11 legnépszerűbb sportkocsiját, hogy egy sokszereplős gyorsasági versenyen mérjék össze erejüket.

Az eredmény az alább látható látványos videó, melynek résztvevői összesen több mint 5000 lóerőt, 82 hengert és 1.5 millió dollárnyi értéket képviselnek. Az induló autók közt olyan gyöngyszemeket találni, mint az Audi R8 GT, a Chevy Corvette Z06, a Ferrari 458 Italia, aMercedes SLS AMG vagy a Nissan GT-R. A teljes lista a kocsik részletes műszaki leírásával itt megtekinthető.

 

Természetesen a verseny nem szolgált hivatalos gyorsulási adatokkal vagy eredményekkel. Ezzel a műsor készítői is tisztában voltak, így a sokakban felmerülő kérdésre, miszerint miért rendezték ezt az egészet, csak annyit felelnek: mert megtehetjük!

 

Nos, az autók szerelmesei biztosan örülnek ennek, hiszem nem mindennapi látvány, amint 11 villámgyors autó száguld egymás mellett az elhagyott kifutópályán. Élvezzétek!

 

0 Tovább

Vissza a moziba!

Bár az idő most igazán a vénasszonyoknak kedvez, mégiscsak ősz van, így lassan a szabadtéri programok helyett az évszaknak megfelelő elfoglaltság után kell néznünk. Ilyenkor jönnek igazán kapóra a mozik következő heteiben várható filmpremierek, amik közül most a pár legígéretesebbet vesszük végig.

 

Johnny English újratöltve

(premier: szeptember 15.)

 

Rögtön e hét csütörtökön érkezik mindannyiunk kedvenc angol humoristája, aki ezúttal nem a számára világhírnevet hozó Mr. Bean szerepét ölti magára, hanem ismét a botcsinálta angol titkos ügynök, Johnny English ruhájába bújik. Ezúttal egy magas rangú állami vezetők ellen készülő merényletet kell megakadályoznia Kínában. Természetesen a dolgok, a gyakorlatban sokkal nehézkesebben mennek, mint leírva, így a nézők rengeteg kalandra és sok-sok nevetésre számíthatnak.

 

Barátság extrákkal

(premier szeptember 22.)

 

 

A kalandok után egy romantikus vígjáték arathat nagy sikert a mozikban jövő héttől. A film két főszereplője a rámenő munkaerő toborzó Jamie (Mila Kunis), és az ideális jelölt Dylan (Justin Timberlake) találkozása egyszerű munkakapcsolatnak indul. Ám a kölcsönös vonzalom miatt úgy döntenek az egyszerű barátságot, kis extrákkal egészítik ki, ami a terv szerint az érzelem mentes ágyba bújást jelenti. Bár a filmet talán a két erős húzónév is sikerre vinné, a történet szálai persze összekuszálódnak.

 

Csak tudnám, hogy csinálja

(premier szeptember 29.)

 

 

Újabb egy héttel később érkezik a Sex és New York-ból ismert Sarah Jessica Parker, új filmje, aki ezúttal Carrie Bradshaw éles ellentettjét játssza: egy kétgyermekes családanya köré épül a történet, aki férje mellett az egyetlen kenyérkereső a családban.

 

0 Tovább

iPhone Van Gogh gyűjtőknek

...vagy Van Gogh iPhone gyűjtőknek? Mindkét célcsoport körében nagy sikerrel kecsegtet a Slick Wraps nevű elektronikai cikkek védőbevonataira szakosodott cég legújabb sorozata.

Az ötlet tulajdonképpen elég egyszerű: kerestek egy világszerte ismert és népszerű festőt, az egyik legkedveltebb képéből beszereztek egy kiváló minőségű reprót, iPhone formájúra darabolták, majd valószínűleg azóta sikerrel árulják.

 

 

A Csillagos éjt egyébként 3x9 mezőre osztották, így 27 hátlap jött ki belőle. A webshopban természetesen azt is kiválaszthatjuk, hogy melyik részletet szeretnénk zsebünkben hordani.

 

 

Ha pedig nem tudnánk választani, akkor egy kisebb vagyonért cserébe hazavihetjük az egész kollekciót, hogy esténként a falon lógva, napközben a zsebünkben váltakozva hódoljunk műgyűjtő szenvedélyünknek.

0 Tovább

Designer Xbox-ok támadása!

Úgy tűnik, a teljesítménybeli harc olyan kiélezetté vált a számítógépes játékkonzolok piacán, hogy pusztán HD grafikával és minden korábbinál élethűbb játékhelyzetekkel már csak nehezen tudnak versenyezni a gyártók. Talán ezt a helyzetet próbálják orvosolni a Microsoft tervezői és egy triónyi Xbox-ot bújtattak új külsőbe.

Korábban már beszámoltunk a Star Wars-os különkiadásról, de most két újabb verzió is piacra került. Mindkét különkiadás egy-egy nagy múltú és komoly sikereket elért játéksorozathoz tartozik, amelyek legújabb verziójához készültek a konzolok.

 

A Gears of War 3 és Call of Duty: Modern Warfare 3 egyaránt lövöldözős játékok, azonban míg az első egy kitalált világban játszódik, ahol az emberek egy Locust nevű faj ellen harcolnak, addig az utóbbi valós háborús helyzetek minél élethűbb megvalósítását tűzte ki célul.

Akármelyik világ is nyeri el a játékosok tetszését, a csomagok tartalma hasonló: egy az adott játék világára emlékeztető festésű konzolt és a dizájnban passzoló drótnélküli kontrollerpárt kapunk a pénzünkért.

 

Ez az összeg Amerikában 400 $, ami egy fanatikus játékrajongónak nem is vészes, hiszen egy sztenderd kinézetű egykontrolleres kezdőcsomag is 300-ba kerül.

Ebből talán kikövetkeztethető, hogy bár mindhárom különkiadást 'limitáltnak' hirdetik, arra utaló adatot nem sikerült találnunk, hogy ez pontosan milyen darabszámot is jelent.

0 Tovább

AnimGIF reneszánsz iPhone-nal!

Az animált gif-ek (Graphics Interchange Format) először a '90-es évek elejének kezdetleges weboldalain jelentek meg. Kezdetben csak a mára jobb létre szenderült Netscape böngésző támogatta az animált formátumot,de a nagy népszerűségre való tekintettel hamar elterjedt és támogatott lett a használata. Nem létezhetett anno olyan oldal, ahol az e-mailcím mellett ne forgott volna egy animált kis boríték, vagy ahol a fejlécben nem lobogott zászlóként a cég logója.

 

 

Persze a technológia hamar túlhaladta, a .gif-et és jöttek helyette egyszerűbb, praktikusabb megoldások. A programozók szerint.

A felhasználók egy szűk körében azonban sosem, lankadt az animált képek iránti lelkesedés, ma pedig retró-hullám egyik válfajaként ismét fénykorukat élik a a kezdetleges animációk.

Nagyszerűen érzetek rá erre a Gif Shop névre keresztelt alkalmazás programozói is, akik a közel húsz éve túlhaladott technológiát a mai csúcstechnikával ötvözték és egy olyan iPhone alkalmazást létre, amivel bárki könnyedén készíthet animációkat.

 

 

A program használata, ahogy az alábbi segédvideó is mutatja valóban pofonegyszerű: kameránk segítségével folyamatosan fotózva készíthetjük el a képkockákat, amiket az alkalmazás összefűz. Ezután utólag finomítható a sebesség, képek sorrendje, az ismétlések számának beállítása , stb.

 

GIF SHOP - How-To from Daniel Savage on Vimeo.

 

Ha elkészültünk természetesen nem kell arra várnunk, hogy valaki véletlenül belebotoljon legújabb remekművünkbe, az animáció azonnal megosztható a nagyobb közösségi oldalakon, illetve továbbküldhető e-mailben vagy MMS-ben.

És, hogy miért jobb/viccesebb/szórakoztatóbb az animált gif, mint egy videó, arra íme néhány példa:

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek