A napokban Magyarországon is tetőzik a Harry Potter-láz, hiszen most mutatták be a mozikban a sorozat záró darabját a Halál ereklyéi második részét. Amíg mi egyszerű halandók izgalommal olvastuk a könyveket vagy néztük a filmeket voltak, akik komoly üzleti lehetőséget láttak a varázsló mániának.



Andreas Starchel osztrák IT szakember például úgy döntött, hogy Roxfort mintájára a valóságban is útjára indít egy boszorkány- és varázslóiskolát Klagenfurtban. A helyiek kezdetben megmosolyogták a bizarr ötletet, de az „International School for Witches and Wizards” 2003-ban megnyitotta kapuit.

Az iskola hatalmas sikert aratott. A világ minden tájáról érkeztek hallgatók, Starchel pedig vagyonos és közismert ember lett. A diákok többek között  asztrológiát, mágikus energia átvitelt, gyógynövénytant, varázslás történetet, jövendőmondást, varázsital készítést és gyógyítást tanulnak. A kurzusok és az oktatók számát folyamatosan bővíteni kell a növekvő érdeklődés miatt. Az iskola célja, hogy a hallgatókat a druidák elfelejtett tudásával ruházzák fel.

Starchel bevallja, hogy nagyon sokat köszönhet a Harry Potter sorozatnak, amely az érdeklődés középpontjába állította a sokáig a periférián tengődő varázslást és boszorkányságot.

- A boszorkányokat és a druidákat az egyház a sátánnal azonosította, de Harry Potternek köszönhetően minden megváltozott- nyilatkozta Starchel.