A klasszikus Majmok bolygója sokaknak klasszikus filmélménye. Ehhez képest komoly csalódást okozott az egyébként legtöbbször zseniálisat alkotó Tim Burton 2001-es feldolgozása, amely sem képekben, sem sztoriban, sem a színészi alakítások tekintetében nem hagyott mély nyomokat a nézőkben.

A franchise-t azonban nem akarják veszni hagyni, így a Hollywoodban mostanában nagyon divatos előzmény filmet forgattak. A X-men és a Pókember előzmény filmek után, most a majmokon a sor, hogy megmutassák, hogyan vették át az uralmat a bolygónkon.

A majmok bolygója: Lázadás című mozi rendezői székébe az a Rupert Wyatt ült, aki korábban rendezőként még sohasem vezényelt hollywoodi megaprodukciót. Wyatt egyetlen ismertebb filmje a Menekülők, amelyben Brian Cox és Joseph Fiennes alakították a főbb szerepeket.

A színészek között már rutinosabb játékosok is feltűnnek. A főszerepet a mostanában nagyon felkapott, de kétségtelenül tehetséges James Franco alakítja, de mellette játszik a filmben a Gettómilliomosból ismert gyönyörű Freida Pinto és a Harry Potterben Draco Malfoyt életre keltő Tom Felton is.

A történet szerint San Franciscoban egy tudós veszélyes genetikai kísérletbe kezd, amelynek hatására a csimpánzok szuper intelligenciára tesznek szert. Nem is tűrik sokáig a bezártságot, és fellázadnak az emberiség ellen.

A filmet Magyarországon a tervek szerint augusztus 18-án mutatják be a mozik.