Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lődd be magad csokival!

Úgy tűnik manapság a fogyasztók és a termékek előállítói számára is egyre fontosabb válik a kreatív csomagolásdesign. Így az olyan legegyszerűbb termékeik is, mint a csokoládé különleges kiszerelésben jutnak el a fogyasztókhoz.

Így vannak ezzel a rengetegféle csokoládét gyártó zotternél is.

 

Legújabb csokoládékrémjüket 12 ml-es injekciós tűkben árulják. A CHOCOshot oral névre keresztelt különlegesség hét ízben kapható, hogy a csokifüggők mindig az aktuális tüneteknek megfelelő kezelést választhassák. Ha ti is szeretnétek rákapni erre az újfajta mámorra, akár online is megrendelhetitek napi adagotok.

0 Tovább

Oldschool cipőből vadiúj szandál

A Converse közel 100 éve(!) gyártja változatlan formában legendás cipőjét, a Chuck Taylor All-Stars-t. Azóta a szivárvány összes színében lehetett kapni az edzőcipőt, terveztek rá designt pop art és kortárs művészek, festettek rá graffitisek, készültek különleges szériák zenekaroknak, sportolóknak, koncertturnéknak és a cipő hétköznapi viselői is gyakran maguk dekorálták ki, alakították át a régi de megunhatatlan lábbelit.

Idén megint újjászületik a csillagos csuka: szandálként vagy papucsként is viselhetjük, így a fanatikusoknak a nyár legforróbb napjain sem kell lemondaniuk a klasszikusról.

0 Tovább

Csokinyuszi túladagolás!

Továbbra is a húsvéti készülődés tart lázban minket, így összegyűjtöttünk nektek néhány érdekes csokinyuszit. Van kicsi, nagy, ehető, nem ehető és olyan, ami nem csak a szádban olvad...

Az első nyuszi talán a leghagyományosabb. Pusztán a ferdén álló fülével hívja fel magára a figyelmet. Ezt viszont olyan aranyosan teszi, hogy mi rögtön a szívünkbe zártuk. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb csokinyuszitól eltérően külön-külön lehet leharapni a füleit.

 

A második versenyzőnk sem akármilyen. A Conrad's Candy által kézzel készült nyuszi különleges festést kapott. Persze a csokoládémestereknek nem kellett túl aprólékos munkát végezniük, mert a nyúl 66 cm magas és a súlya több, mint 3 kg.

Szegény kislányoknak fájni fog a hasa...

 

Mai harmadik nyuszink egy világrekorder. A már korábban is nagy népszerűségnek örvendő Duracell nyuszit ezúttal csokiból formázták meg, hogy az elemgyártó elnyerje vele a Guinness-rekordot. A végeredmény 382 cm és 2800 kg csokoládé.

 

A negyedik nyuszi a legdrágább. A Lindt csokigyár előtt tisztelgő alkotás a cég arany csomagolású csokinyusziját mintázza. Ezúttal azonban kifelejtették a csoki, helyére tömör 24 karátos arany került. De a csillogásból ez sem volt elég, az egészet gyémánt, rubint és egyéb drágakövek berakásával fejelték meg.

 

Utoljára hagytuk a legrendhagyóbb darabot. Ez tulajdonképpen nem is csokinyuszi, hanem egy azok elpusztításáról készült érdekes videóinstalláció. Ugyan sajnáljuk szegénykéket, mégsem tudjuk letörölni a vigyort az arcunkról, amikor beindul a hajszárító...

0 Tovább

Sokkoló húsvéti tojások

Így húsvét közeledtével érdemes áttekinteni, hogy a világon eddig milyen próbálkozások voltak különleges hímes tojások elkészítésére. Ti melyiket vinnétek haza?


A világ legmagasabb húsvéti hímes tojása Kanadában található, egészen pontosan Vergeville-ben, melyet egy utahi matematika professzor (Ron Resch) tervezett meg, és nem sokkal később, az 1976-os „Pysanka” fesztiválra épült meg.

A mértani pontossággal megtervezett tojást szerencsére nem egy nyuszi tojta, ugyanis  majdnem 1 tonnás. 31 láb magasan van a földtől, az installáció maga pedig 18 láb magas, és 25 láb széles. A remekmű mintáit több száz és ezer geometriai alakzat teszi ki.


A világ legnagyobb húsvéti tojásának pedig az Ukrajnai Kolomyia-ban lévő ’Pysanka’ (húsvéti tojás) múzeum épületét kiáltották ki, mely bemutatja, és őrzi a tojás hímzés hagyományát.Az egyedi tojás alakú múzeum 2000-ben épült.

 

A „The World’s Largest Egg” feliratot a New Yorktól nem messze fekvő Albany-i színház tetején kiállított beton tojás is magáénak tudhatja. Habár ezt a címet viseli a mestermű, az állítás természetesen nem igaz: a tojás csak az amerikai nemzeti öntudat erősítésére szolgál.

 

2005-ben a Guylian belga csoki gyár pedig a képen látható, 8 méter magas csokoládészobrával került be a Guinness rekordok könyvébe, melyet a St. Niklaas-i piac megünneplésére hoztak létre. Egy ilyet szívesen találnánk a kertben!

 

A legmutatósabb hímes tojásokat azonban egy Szlovéniai (kézműves mester) művész tudhatja magáénak, Franc Grom, akinek kifúrt tojásai a gótikus rózsaablakok szépségével vetekszik. Ezek az extravagáns tojások 2009-ben lettek kiállítva, a szlovéniai Vrhnika-ban.

 

0 Tovább

Tekerj guruló kocsmát!

Sokan járnak biciklivel különböző szórakozóhelyekre. Ez így roppant kényelmes, bár alkoholos befolyásoltság alatt tekerni veszélyes és törvénytelen. Ez utóbbi problémán ugyan nem segít, sőt inkább ront a „Party Bike” de közlekedési szokásainkat gyökeresen megváltoztatja.

Segítségével nem kell a kocsmához biciklizni, helyette egy sokkal praktikusabb megoldást alkalmazhatunk. Mostantól a kocsmával tekerhetünk bárhová!

 

 

Ez a különleges jármű tíz fő szállítását teszi lehetővé, szerelhető rá sörcsap, illetve időjárástól függően tető vagy napelem. A biztonság kérdése számunkra nem tűnik megoldottnak, viszont az elhízástól nem kell félni. Tekerés közben rögtön leadhatjuk a keletkező sörhasunkat!

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek