Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bringás divat 2011-ben

Az idei Critical Mass zárórendezvényeként biciklis divatbemutatót tartottak a Dürer Kertben. Most végre fotókatalógus és videó is készült az eseményről.

 

A Cyclechic szervezésében lezajlott rendezvényen gyönyörű lányokon és bicikliken tekinthettük meg az idei szezon legmenőbb darabjait. Láthattunk láncbiztos szoknyát, kormányra csatolva és kézben egyaránt jól mutató kosarat, teherbringát, gyerekhordót, és a legkülönbözőbb idő és időjárásálló táskákat. Mindezt persze egyedi festésű, gyönyörűen restaurált, vagy éppen a legújabb divatot követő biciklik és remek hangulat társaságában. De beszéljenek helyettünk inkább a képek!

Cyclechic Catalogue 2011 Spring-summer

0 Tovább

GOMBOLD ÚJRA! Divat a magyar

Május 8-án, vagyis e hét szombaton nagyszabású divatbemutatóra kerül sor a Szépművészeti Múzeumban. A kifutón magyar tervezők kreálmányait láthatja majd a nagyérdemű. A bemutató a 'GOMBOLD ÚJRA! Divat a magyar' című többfordulós pályázat záróeseménye. A projekt célja, hogy felhívja a hazai tervezők figyelmét a tradicionális magyar viseletekben rejlő értékére és arra ösztönözze őket, – és természetesen a divat iránt érdeklődő fogyasztókat – hogy ezeket modern technikák és látásmód segítségével újragondolják, átértelmezzek, és a mai divatot és szükségleteket is kiszolgáló mindennapi viseleteket alkossanak.

 

 

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el és az első három helyett az elismerés mellett komoly pénzjutalomban is részesül. Ezen felül sor kerül még közönségdíj átadására is. Ez utóbbi alakulásába Ti is beleszólhattok, a bemutató után a rendezvény Facebook oldalán lehet az általatok legjobbnak ítélt kollekcióra szavazni.

Mi már most átnéztük a pályázatra beérkezett terveket, ezek közül kettő keltette fel igazán érdeklődésünket.

Az első a The Béta Version táskatervei. Ezeket „egy darabból alakították ki, varrás helyett a szövéshez hasonló fűzött összeállítási móddal a népi szőttesek motívumkincsét felhasználva.” Ezek a motívumok minket a korai számítógépes kult-játékok mintáira is emlékeztetnek, így szívesen találkoznánk velük valóban hétköznapi viseleteken is.

 

Másik ígéretesnek tűnő Kovács Ágnes saruja, ami modern, digitális technológiával nyomtatott fekete és vörös bőrből készült.

0 Tovább

Vágd zsebre a nyarat!

Igazán menő napszemüveg kollekciót dobott piacra a Burberry. A kockás mintáiról híres divatmárka halad a korral, így legújabb szemüvegei már rikító színekben pompáznak.

 

 

A klasszikus formákat azonban nem csak ezzel egészítették ki. Ha elérkezik az este, a szemüvegek az addig szinte láthatatlan illesztések mentén összehajthatók. Az erre a célra szánt tokban biztonságosan vészelik át az éjszakát, amíg gazdájuk alszik vagy éppen egy tengerparton bulizik, hogy a napfelkelte érkeztével újra kihajtogathassa őket.

0 Tovább

Divat lett a használt gumi!

A környezettudatos gondolkodás terjedésével az újrahasznosított anyagokból készült tárgyak szerencsére hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mi most pár bicikligumiból készült kiegészítőt szeretnénk bemutatni nektek. Nemcsak, hogy ezek nálunk is egyre divatosabbak, de több hazai tervező is nagyszerűt alkot ezekből, a mások szerint elhasználódott, szemétre való anyagokból.

 

A talán legismertebb, hazai bicikligumi-dizájner márka a Balkan Tango. Termékkínálatuk, amit egyre több helyen szerezhettek be folyamatosan bővül. Főleg táskákat és pénztárcákat gyártanak, de kollekciójukban öveket is találhattok.

 

Ha már az öveknél tartunk érdemes megemlíteni a 1mind1 csapatát, akik külső gumival is dolgoznak így öveik lényegesen férfiasabbak a többi márka termékeinél. Persze kollekciójukban a legfinomabb női ékszerek is megtalálhatóak.

 

A Felvarrom szintén öveket, karkötőket készít az elhasználódott gumikból, de kínálatukban még kisebb bútorok is megtalálhatóak. Munkáikat a látszólag durva, fekete gumi és színes szövetcsíkok kombinálásával teszi még érdekesebbé.

0 Tovább

Too Late pénztárcák!

A Magyarországon még alig ismert, óráiról elhíresült „Too Late” márka tervezői egy innovatív, a színek diverzitására építő pénztárca-kollekciót dobtak piacra, mely élesen elhatárolódik minden eddigi konformista trendtől. A 10 élénk színű tárca már nem számít újdonságnak a határon túl, de itthon garantáltan minden divatőrültnek fennakad a szeme, ha meglátja a szilikonból készült, gyűrhető, vízhatlan, rikító kollekciót egy üzlet polcán. És hogy miért különlegesek ezek a bukszák? Mert az a hír járja, hogy a szilikon outfit lopásmentességet kölcsönöz a termékeknek, így a gyártó garantálja, hogy  soha nem fog kicsúszni a zsebünkből!

Az „Uni” és „Pro Sex” Too Late pénztárca színes, trendy külseje mellett funkcióját is tökéletesen ellátja: a hitelkártyák rekesze mellé még óvszernek is jelöltek ki helyet benne a tervezők, emellett (ahogy  a kép is mutatja) e tárcák leendő tulajdonosai egy zipzáras, farmerzseb alakú tokkal is gazdagodnak. Mindezek alapján be kell vallanunk, egy ilyen színes „szilikoncsoda” nyárra kiváló választás, hiszen akár a Balatonban is fürödhetünk vele, de ha leöntjük, az sem baj! Beszerezni még nem too late!

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek