Nagyon látványos és érdekes kis videóba ütköztünk az imént. Egy új londoni bevásárlóközpont – ami, ha elkészül, Európa legnagyobbja lesz – roppant ötletes videóval igyekszik beharangozni a szeptember közepi nyitását. A 100 másodperces kisfilm (valójában 101 de ettől tekintsünk el) az elmúlt 100 év divatját mutatja be egy táncoló páron keresztül. Az 1911-ben kezdődő kaland közben természetesen nem csak a ruhák változnak, de a zene és a hozzá társuló tánc is finoman csúszik át a a korai jazz-ből a rock'n'roll-on és punk-on keresztül a '90-es évek technójáig és tovább. Természetesen felsorolásunk koránt sem teljes, hiszen a videóban szinte másodpercenként változnak a viseletek és a mozdulatok.

 

A fiatalabbak számára főleg a videó második fele lehet érdekes, amikor a már személyesen is megélt korok és divatok néhány ikonikus darabja bukkan fel egy-egy csápolás erejéig. A fillmecske egésze remek, apró részletekből tevődik össze, aminek köszönhetően nekünk harmadik megnézésre is sikerült újabb és újabb gyöngyszemeket felfedeznünk.

 

Bár nem gondoljuk, hogy Budapest bármelyik szegletében is szükség lenne még új bevásárlóközpontra, de ha nyit is, akkor azt reméljük legalább ilyen színvonalon fogja promótálni.

via Mindennapi Betevő