Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vissza a moziba!

Bár az idő most igazán a vénasszonyoknak kedvez, mégiscsak ősz van, így lassan a szabadtéri programok helyett az évszaknak megfelelő elfoglaltság után kell néznünk. Ilyenkor jönnek igazán kapóra a mozik következő heteiben várható filmpremierek, amik közül most a pár legígéretesebbet vesszük végig.

 

Johnny English újratöltve

(premier: szeptember 15.)

 

Rögtön e hét csütörtökön érkezik mindannyiunk kedvenc angol humoristája, aki ezúttal nem a számára világhírnevet hozó Mr. Bean szerepét ölti magára, hanem ismét a botcsinálta angol titkos ügynök, Johnny English ruhájába bújik. Ezúttal egy magas rangú állami vezetők ellen készülő merényletet kell megakadályoznia Kínában. Természetesen a dolgok, a gyakorlatban sokkal nehézkesebben mennek, mint leírva, így a nézők rengeteg kalandra és sok-sok nevetésre számíthatnak.

 

Barátság extrákkal

(premier szeptember 22.)

 

 

A kalandok után egy romantikus vígjáték arathat nagy sikert a mozikban jövő héttől. A film két főszereplője a rámenő munkaerő toborzó Jamie (Mila Kunis), és az ideális jelölt Dylan (Justin Timberlake) találkozása egyszerű munkakapcsolatnak indul. Ám a kölcsönös vonzalom miatt úgy döntenek az egyszerű barátságot, kis extrákkal egészítik ki, ami a terv szerint az érzelem mentes ágyba bújást jelenti. Bár a filmet talán a két erős húzónév is sikerre vinné, a történet szálai persze összekuszálódnak.

 

Csak tudnám, hogy csinálja

(premier szeptember 29.)

 

 

Újabb egy héttel később érkezik a Sex és New York-ból ismert Sarah Jessica Parker, új filmje, aki ezúttal Carrie Bradshaw éles ellentettjét játssza: egy kétgyermekes családanya köré épül a történet, aki férje mellett az egyetlen kenyérkereső a családban.

 

0 Tovább

Jövőbe látó mozifilmek!

Azzal talán nem lepünk meg senkit, hogy rengeteg film játszódik a jövőben, vagy legalábbis számtalan jövőre vonatkozó jóslatot láthattunk már a filmvásznon. Ezt most egy lelkes filmrajongó, a Tremulant Design nevű twitter fiók gazdája gyűjtötte össze és ábrázolta egy remek ábrán.

Itt lefelé görgetve haladhatunk előre az időben, ám rögtön az első állomásnál egy érdekes dologba ütközünk. Ha a 2012 szerzői valóban látták a jövőt bizony nem sok időnk maradt hátra pedig később is remek jóslatokkal találkozhatnánk...

Ott van például a félig ember félig gép Robotzsaruk megjelenése 2015-ben, de a Vissza jövőbe trilógiában megjósolt repülő gördeszkákat is nagyon várjuk már.

Az már kevésbé tetszik, hogy 3 évvel később egy robotok uralta, poszt apokaliptikus világban éljünk, amit a Terminátor legújabb része jövendölt. Bár a terminátor alkotóinak úgysem kell hinni: ha igazuk lenne ez a világ már 2003-ban eljött volna.

Innentől kezdve csupa borúlátó jóslattal van dolgunk, a többségét nem szívesen tapasztalnánk meg. Ez alól talán az egyetlen kivétel a Jetsons-ban ábrázolt táskává csukható repülő/autó, amire 2100-is kell várni és bár egy Alien-t is szívesen megnéznénk biztonságos távolságból 2122-ben, a Majmok bolygójának 3955-ös eljövetelét igazán nem kívánjuk utódainknak.

2 Tovább

Újabb képregényklasszikusok a filmvásznon!

Nem tudni, hogy Hollywoodban kifogytak-e az ötletekből vagy pusztán a nagy öregek előtt kívánnak így tisztelegni, de tény, hogy az amerikai filmgyártás elmúlt éveit a feldolgozások és ezeken belül is a képregényfilmek határozták meg. Kár is a múltra több szót fecsérelni, elég ha végiggondoljuk hány eredetileg képregényfüzetek hasábjairól ismert szereplőt láthattunk mostanság a mozikban. Ami azonban fontos, hogy a trend úgy látszik folytatódik. Az idei nyár végi, kora őszi premierek sem mentesek a rajzolt hősöktől.

 

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (augusztus 4. )

 

 

A sort rögtön a hangzatos nevű Captain America, vagy magyarosan Amerika Kapitány kezdi, aki nemzeti színű ruhájában és hasonló dizájnú pajzsával száll szembe a gonosz HIDRA nevű szervezettel.

 

Zöld Lámpás (augusztus 11.)

 

 

Csupán egy héttel később érkezik a következő klasszikus. Az Amerikában nagy népszerűségnek örvendő, itthon azonban kevéssé ismert Green Lantern története. Eszerint a Zöld Lámpások alakulata univerzum szerte vigyázza a rendet és a békét, gyakran anélkül, hogy a benne élők, az emberekhez hasonlóan, erről bármit is sejtenének. Most azonban egy minden eddiginél veszélyesebb ellenség fenyegeti a galaxis jövőjét, így egy a Zöld Lámpásokat különleges erővel felruházó gyűrű emberi kézbe kerül. Az eddig példátlan eset sose látott események sorát indítja útjára.

 

Conan, a barbár (szeptember 1.)

 

 

Őszig várat magára, így mi is a végére hagytuk a három közül idehaza talán legismertebb hőst. Robert E. Howard hőse valójában nem is a regény után megjelent képregények, sokkal inkább az 1982-es Arnold Schwarzeneggert is világhírűvé tevő filmnek köszönheti a széleskörű ismertséget és népszerűséget. Az újragondolt történet szerint Conan ezúttal az apja, faluja és törzse vesztét okozó Khalar Zym után ered, hogy bosszút álljon szeretteiért.

0 Tovább

Hollywood új kedvencei – 3.rész

Négy részes sorozatunk első két részében a legígéretesebb 30 év alatti hollywoodi színésznőket mutattuk be. Az első részben Emily Blunt, Abbie Cornish, Amanda Seyfried, Mia Wasikowska és Olivia Wilde mutatkozott be, míg múlt héten Blake Lively, Rooney Mara, Carey Mulligan, Ellen Page és Emma Stone kerül terítékre. Ma a 30 év alatti színészeket mutatjuk be. Ahogy a nőknél sem foglalkoztunk a 30 év alatt igazi A listás sztárrá vált színésznőkkel (a 29 éves Natalie Portman, a 26 éves Keira Knightley vagy a 26 éves Scarlett Johansson), úgy a férfiak körében sem írunk most azokról a színészekről, akikre már megaprodukciókat építenek. Seth Rogen (29), Hayden Christensen (29), Shia LaBeouf (24), Robert Pattinson (24), Michael Cera (22) vagy Jesse Eisenberg (27) már befutott, de többen még a nagy áttörésre várnak. Ma közülük mutatunk be öt tehetséges színészt.

Jay Baruchel

Kezdetek:
A 29 éves 182 cm magas Jay Baruchel Montrealban nőtt fel. 12 éves kora óta tanul színész mesterséget, és 14 évesen kezdett el szerepelni különböző tévéfilmekben. 2000-ben már Hollywoodban is bemutatkozott a Majdnem híres című Cameron Crowe moziban, amelyben egy megszállott Led Zeppelin rajongót alakított.

Érdekességek:
Jay Baruchel még mindig Montrealban él, ragaszkodik gyökereihez. Rendszeresen vállal szerepet kanadai független filmekben. Hatalmas rajongója a Montreal Canadiens hokicsapatának. Egy golflabdányi vörös juharlevél tetoválást visel a ball mellkasán, jelezve, hogy szíve örökké kanadáé.

Első durranás:
A szakma a  Clint Eastwood rendezte Millió dolláros bébiben nyújtott alakítására figyelt fel, amely 2004-ben elnyerte a legjobb film Oscar-díját. Ezt követően egy időre elkerülték a hollywoodi sikerek, és legközelebb a Felkoppintva című film egyik epizódszerepében alakított emlékezeteset 2007-ben. 2008-ban szerepelt a Trópusi viharban, a Fanboysban és a Dalok ismerkedéshez című mozikban. 2010 tekinthető a kiugrás évének, hiszen ekkor három filmben is főszerepet alakított, amelyek közül kettő igaz siker lett. Az Így neveld a sárkányodat című rajzfilmben a főhősnek kölcsönözte a hangját, míg a Túl jó nő a csajom című moziban a lúzer, de melegszívű hősszerelmes szerepében nevetette meg a közönséget. A varázslótanoncban Nicolas Cage partnere volt, ám a nagy durranásnak szánt produkció éppen hogy visszahozta a gyártási költségét.

Aktuális siker:
Magyarországra nem biztos, hogy eljut, de Baruchel végre megvalósította régi álmát egy hoki komédiát forgatott Goon címmel Sean William Scott, Liev Screiber és menyasszonya, Alison Pill társaságában. A filmet az Egyesült Államokban még idén bemuttaják.

Kilátásban:
Egyelőre csak az Így neveld a sárkányodat második része van kilátásban, ám valószínűleg Baruchel a komédiások új generációjának egyik kiemelkedő figurájaként még sokszor fog megnevettetni minket.

Jamie Bell

Kezdetek:
A 25 éves, 170 cm magas színész Angliában született. Bell egész családja táncos, beleértve nagyszüleit is. A kis Jamie 6 évesen már színpadon állt, de táncszerepeit ugyanúgy titkolta barátai előtt, mint első filmjének főhőse, Billy Elliot. Kilencévesen kezdett színészkedni, első színpadi sikerét 1998-ba aratta Londonban a Bugsy Malone színpadi változatában.

Érdekességek:
Elliot soha nem ismerte az apját, de édesanyjával, aki 16 évesen hozta világra nagyon szoros a kapcsolata. Több mint 2000 gyerek közül választották ki Billy Elliot szerepére. A kiválasztásnál döntő volt tánctudása, színészi képessége és észak-angliai akcentusa. 1 éven át járt Evan Rachel Wooddal, és jó barátja Anne Hathaway-nek.

Első durranás:
2000-ben forgatta az azóta kultikussá vált Billy Elliot című mozit, amiért több díjra is jelölték. Ezután 2002-ben a Nicholas Nickleby következett, majd 2004-ben fontos szerepet kapott Peter Jackson King Kongjában. Emlékezetes alakítás nyújtott a 2007-es Hallam Foe-ban, majd ismét egy szuperprodukció következett, Hayden Christensen oldalán forgatta a Hipervándort. Szintén ebben az évben Edward Zwick háborús eposzában, az Ellenállókban domborított Daniel Craig oldalán.

Aktuális siker:
Pár hete mutatták be a magyar mozikban A sas című filmjét, amelyet Kevin Macdonald rendezett. A Magyarországon forgatott kosztümös kalandfilmben Channing Tatum volt a partnere. Amerikában március óta játsszák a kedvező kritikákat kapott új Jane Eyre feldolgozást, amelyben Bell mellett Michael Fassbender és Mia Wasikowska játssza a főszerepet.

Kilátásban:
2011-ben Bellt még láthatjuk egy misztikus thrillerben, a Retreatben, amelyben Thandie Newton és Cillian Murphy játssza a további főszerepeket. Karácsonykor érkezik Jamie Bell eddigi legnagyobb szabású munkája a Steven Spielberg rendezte The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn című mozi. A szuperprodukcióban Bell újra együtt játszik Daniel Craiggel, de szerepel a moziban Simon Pegg, Cary Elwes és Andy Serkis is. Jamie Bell 2012-ben sem pihen. Már befejezte a Stainless Steel című rendőrdrámát, és szintén láthatjuk majd a Man on a Ledge című thrillerben, amelyben Bell mellett Sam Worthington, Elisabeth Banks, Ed Harris, Edward Burns és Kyra Segdwick játssza a főszerepeket.


Andrew Garfield

Kezdetek:
A 27 éves 183 cm magas Andrew Garfield Los Angelesben született. Szülei angolok, és 4 éves korában vissza is költöztek Angliába. Garfield 2004-ben szerzett diplomát, amelyet a Central School of Speech & Drama bocsátott ki. Ezután nagy sikerű színpadi szerepek következtek, amelyekért számos díjat is bezsebelt. Emellett rendszeresen szerepelt angol televíziós produkciókban.

Érdekesség:
2007-ben a Variety magazin beválasztotta a 10 legnagyobb reményű fiatal színész közé. 2008-ban ő képviselte az Egyesült Királyságot a 10 legígéretesebb európai fiatal színész számára minden évben meghirdetett Shooting Stars programon.

Első durranás:
Apró szerepekben feltűnt a Gyávák és hősök, A másik Boleyn lány című filmekben. A szakma és az értő közönség már felfigyelhetett rá Gilliam és Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című mozijában, ám az a film inkább mindenki számára a tragikusan fiatalon elhunyt Heath Ledger, és a filmbe beugró sztárok (Johnny Depp, Colin Farrell és Jude Law) miatt marad emlékezetes. Kétségtelen, hogy Garfield az igazi áttörést David Finchernek köszönheti, hiszen ő osztotta rá Eduardo Saverin szerepét a Social Network című Facebook filmben.



Aktuális siker:
Május 26-án érkezik a magyar mozikba a Ne engedj el című film, amely Kazuo Ishiguro azonos című briliáns regényéből készült. A megdöbbentően eredeti történetben Carey Mulligan és Keira Knightley lesz a partnere.

Kilátásban:
A legnagyobb durranásnak a Pókember franchise újragondolása ígérkezik, amely visszarepíti a nézőket a kezdetekhez. Andrew a középiskolás Peter Parkert alakítja, aki nehezen birkózik meg a hirtelen szerzett szuperképességekkel. Az Amazing Spider-Man 2012 nyarán kerül bemutatásra, az 500 nap nyárral befutott Marc Webb rendezésében. A filmben Garfield partnerei Emma Stone, Martin Sheen, Sally Field és Rhys Ifans lesznek. Garfield emellett 2012-ben még főszerepet játszik egy vérfagyasztó thrillerben. A Back Roads című mozit a Flashdance, a 9 és fél hét, a Tisztességtelen ajánlat és a Hűtlen rendezője Adrian Lyne dirigálja. A történet szerint egy sötét erdőben kell megvédeni három kishúgát, miután apját lelövik, anyját pedig rejtélyes körülmények között letartóztatják. A filmben feltűnik még Jennifer Garner és Marcia Gay Harden.


Garrett Hedlund

Kezdetek:
A 26 éves, 189 cm magas Garrett Hedlund gyerekkorát egy farmon töltötte Minnesotában. Később Scottsdalebe költözött a család, ahol a kis Garrett magánórákat vett színjátszásból. A középiskola befejezése után azonnal Los Angelesbe költözött, hogy szerencsét próbáljon. A szerencse pedig nagyon hamar utolérte, hiszen egy hónappal később megkapta Patroklusz szerepét a Trójában. 2004-ben még Billy Bob Thrornton oldalán is szerepet kapott a Friday Night Lights című amerikai focis drámában. Ez ám a szuperszonikus karrier kezdet.

Érdekesség:
A középiskolában igazi sportsztár volt, hiszen komoly eredményeket ért el birkózásban és amerikai fociban is. A 2004-es Teen Choice Awardon jelölték a legjobb újonc mozisztár kategóriában a Trójáért. A svéd felmenőkkel bíró Hedlund még mindig abban a lakásban él, amelyet a Trójáért kapott gázsiból vásárolt.

Első durranás:
A Trója után 2005-ben Mark Wahlberg oldalán játszott a Négy tesó című akciófilmben, majd az Eragon következett, amelyben Murtaghot személyesítette meg.

Aktuális siker:
DVD-n láthatjuk csak mostanában Garrettet, hiszen 2010-ben ő játszhatta Jeff Bridges fiát a Tron:örökség című nagyköltségvetésű moziban. A film világszerte közel 400 millió dollárt termelt.

Kilátásban:
Garrett Hedlund alakítja Dean Moriartyt Jack Kerouac Úton című regényéből készült filmváltozatban. A régóta húzódó filmterv végre megvalósul, ráadásul az a Walter Salles rendezi, aki a Központi pályaudvar és a Che Guevara: A motoros naplója című filmekkel bizonyította tehetségét. A film további főszerepeit Sam Riley, Kristen Stewart, Viggo Mortensen. Amy Adams és Steve Buscemi alakítják.

Jonah Hill

Kezdetek:
A 27 éves 170 cm magas nem éppen szépfiús alkata miatt közkedvelt Hill Los Angelesben született. Színésznek készült gyermekkorától kezdve, erről diplomája is van, hiszen elvégezte New School University dráma szakát. 21 éves korától játszik epizód szerepeket filmekben és tévés produkciókban. Többek közt feltűnt a 40 éves szűzben, amelyben a stáblista szerint eBay vásárlót alakított.

Érdekesség:
Jonah bátyja is a show bizniszben dolgozik, ő a Maroon 5 nevű zenekar menedzsere. Jonah nagyon jó barátja Dustin Hoffman gyermekeinek, és közösen bérelt lakást Justin Longgal, akivel egy tévésorozat forgatásán ismerkedett meg. Kedvence Woody Allen, és idoljához hasonlóan forgatókönyvírói ambíciói is vannak. Társszerzőként közreműködik a legendás tévésorozatból készülő Jump Street 21 forgatókönyvén.

Első durranás:
Jonah számára az igazi áttörést a váratlanul hatalmas sikert arató Superbad avagy miért ciki a szex című mozi hozta meg. Ebben az évben még szerepelt az Evan, a minden6ó című moziban, amely azonban csúfosat hasalt a mozi pénztáraknál.  2008 szerencsésebb év volt, hiszen szinkronhangként a Hortonban vagy pincérként a Lepattintva című mozikban emlékezetes sikert könyvelhetett el. 2010-ben két sikeres rajzfilmszinkronnal (Így neveld a sárkányodat, Megaagy) is jelen volt a mozikban, ám a Felhangolva című vígjáték csalódást okozott mind a rajongók körében, mind a bevételek tekintetében.

Aktuális siker:
2011 augusztusában mutatják be a The Sitter című komédiát, amelyben Jonah Hill a feladatra abszolút alkalmatlan főiskolás baby sittert alakít. A filmben feltűnik még Sam Rockwell is. Ígéretesebbnek tűnik a szeptemberben mozikba kerülő Moneyball cím sportdráma, amely egy baseball csapatnál alkalmazott különleges módszer sikerének a története. Jonah Hill mellett a film főszerepeit igazi nagyágyúk alakítják, hiszen Brad Pitt, Philip Seymour Hoffman és Robin Wright neve garancia a sikerre.

Kilátásban:
2012-ben érkezik a mozikba az Így neveld a sárkányodat második része, amelyben Hill ismét a főhős fő ellenfelének kölcsönzi a hangját. Igazi személyes projektje lesz a Jump Street 21, amely a Johnny Depp főszereplésével készült legendás tévésorozat mozi változata. A forgatókönyv elkészítése mellett az egyik főszerepben is ő látható, míg partnere Channing Tatum és Ice Cube lesz. Hillt ismerve humorral nyúl majd a témához, azaz a film hangulata leginkább a Ben Stiller féle Starsky és Hutch-hoz fog hasonlítani.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek