Azzal talán nem lepünk meg senkit, hogy rengeteg film játszódik a jövőben, vagy legalábbis számtalan jövőre vonatkozó jóslatot láthattunk már a filmvásznon. Ezt most egy lelkes filmrajongó, a Tremulant Design nevű twitter fiók gazdája gyűjtötte össze és ábrázolta egy remek ábrán.

Itt lefelé görgetve haladhatunk előre az időben, ám rögtön az első állomásnál egy érdekes dologba ütközünk. Ha a 2012 szerzői valóban látták a jövőt bizony nem sok időnk maradt hátra pedig később is remek jóslatokkal találkozhatnánk...

Ott van például a félig ember félig gép Robotzsaruk megjelenése 2015-ben, de a Vissza jövőbe trilógiában megjósolt repülő gördeszkákat is nagyon várjuk már.

Az már kevésbé tetszik, hogy 3 évvel később egy robotok uralta, poszt apokaliptikus világban éljünk, amit a Terminátor legújabb része jövendölt. Bár a terminátor alkotóinak úgysem kell hinni: ha igazuk lenne ez a világ már 2003-ban eljött volna.

Innentől kezdve csupa borúlátó jóslattal van dolgunk, a többségét nem szívesen tapasztalnánk meg. Ez alól talán az egyetlen kivétel a Jetsons-ban ábrázolt táskává csukható repülő/autó, amire 2100-is kell várni és bár egy Alien-t is szívesen megnéznénk biztonságos távolságból 2122-ben, a Majmok bolygójának 3955-ös eljövetelét igazán nem kívánjuk utódainknak.