Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Wakeboard a városban

Az elmúlt években szerencsére hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a wakeboardozás. Ha valaki még nem ismerné ezt a remek sportot, leginkább a snowboard és a vízisí keresztezéséhez lehet hasonlítani. A lábaink egy széles deszkához vannak rögzítve, egy az előbb említett téli sporthoz hasonló, oldalazó testhelyzetben. A profik természetesen, mint minden más extrém sportban, itt is látvány ugrásokkal és trükkökkel teszik színesebbé a suhanást.

Elsőre talán az egész kissé bonyolultnak tűnhet, de egy kis szorgalommal és gyakorlással bárki elsajátíthatja ezt a sportot is. Ráadásul ehhez nem is kell messzire menni. Az országban számos helyen lehet vontatós kábelpályák segítségével kipróbálni a vízi-deszkázás élményét. Mi most a Budapesthez legközelebbi helyeket mutatjuk be nektek.

 A legközelebbi lehetőség közvetlenül Budapest északi határában, az Omszk Wake Centrumban adódik. Szentendre felé félúton, az Omszki tó víztükrén bárkinek adott a lehetőség. A 800 méter hosszú pálya kanyarjait a kezdők igényeinek megfelelően, nagy ívben alakították ki, ugyanakkor a profiknak sem kell unatkozniuk: több ugrató és slide-korlát is helyett kapott a tóban, hogy a legvadabb trükköket is bemutathassák.

 

A Dunaharaszti Universum Camping területén található pálya sem mondható messzinek. A pálya itt is bő 800 méter hosszan, egyszerre kilenc sportolónak áll rendelkezésére. Az üzemeltetőnél wakeboard és vízisí mellett többféle sportszer is ingyenesen kölcsönözhető.

 

 

Végezetül, ha mindenképp meg akarjátok lovagolni a hullámokat, de nem hagynátok el a város határait, maradt még egy lehetőség, amit az alábbi videóban láthattok. Ez persze csak extrém körülmények közt képzelhető el ;)

0 Tovább

Hippifurgon fesztiválozóknak

Ti is néztétek már irigykedve, ahogy kedvenc fesztiválotokra valaki (többnyire külföldi turisták) lakóautóval vagy kisbusszal érkezik? Mostantól ezt, egy kis csalással, ti is megengedhetitek magatoknak ráadásul a '60-as évek hippi stílusában. A Firebox sátrával bárhol megidézhetitek a woodstocki hangulatot!

Ez a sátor ugyanis nem a megszokott 'A' betű formájú, de nem is eldobható, önkioldó kupola. Formáját nem más, mint a legendás hippifurgon, vagy hivatalos nevén a 1965-ös Volkswagen Transporter ihlette. A trükk olyan jól sikerült, hogy pár méterről - főleg ha sötét van és az ember már megivott pár korsó enyhén vizezett 'fesztiválsört' – a hasonlóság egészen kísérteties.

Ráadásul egy átlag sátor komfortszintjét is bőven felülmúlja a furgon: belül egy átlagos testalkatú kempingező is fel tud egyenesedni és alváshoz sem feltétlenül kell felvenni a magzati pózt, mind a négy ott alvó nyugodtan kinyújthatja a csáplástól megfáradt végtagjait.

Már csak egy kérdés maradt: mikor kezdődik már el végre a fesztiválszezon?


0 Tovább

Újra megvadul a Jaguar!

Az extrém sportkocsik szerelmesei egész biztosan örülni fognak a hivatalos bejelentésnek: a cég gyártani kezdi a C-X75 típusú koncepcióautóját. A 2010-es Párizsi Autószalonon debütált kocsit limitált, 200 darabos szériában gyártják majd le a legendás versenygépgyártó Williams közreműködésével.

 

A karosszéria teljes egészében karbonszálas anyagokból áll majd össze, így könnyítve meg a három motor dolgát. Igen, jól látjátok, az autóban három motor kap majd helyet: két villanymotor és egy benzines. A Hibridhajtásnak köszönhetően maximális fokozaton az autó 3 mp alatt eléri a 100-at és további 3 alatt már 160 km/h-val repeszthetünk. Innen már nem is tűnik olyan soknak a végsebesség, ami 320 km/h.

 

Természetesen nem kell mindig rohanni. Ha éppen ráérnénk és csak az elektromotorokat szeretnénk használni, ezt is megtehetjük. 100%-os töltöttséggel 50 km-es távolságot tehetünk így meg.

0 Tovább

GausWheel - a 21. század városi járgánya

Ha azt hittétek már mindent kitaláltak, amivel a városban közlekedni lehet, hát nagyot tévedtetek. A bicikli, gördeszka, görkori és a többiek most új vetélytársat kapnak.

 

 

A Gauswheelt nem csak azért szerethetjük mert ötvözi ezeknek az eszközöknek a jó tulajdonságait, de ráadásul két magyar elme szüleménye! A két ötletgazda Göczey András és Ungár Soma még évekkel ezelőtt gyártotta le az első prototípust, de ma már a világ számos pontján árulják a tökéletesített és modern technológiával készült közlekedési eszközt.

 

A videóban az egyik ötletgazda, a formatervező Ungár Soma többet is elmond a 21. század új városi járgányáról.

 

1 Tovább
12
»

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek