Az elmúlt években szerencsére hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a wakeboardozás. Ha valaki még nem ismerné ezt a remek sportot, leginkább a snowboard és a vízisí keresztezéséhez lehet hasonlítani. A lábaink egy széles deszkához vannak rögzítve, egy az előbb említett téli sporthoz hasonló, oldalazó testhelyzetben. A profik természetesen, mint minden más extrém sportban, itt is látvány ugrásokkal és trükkökkel teszik színesebbé a suhanást.

Elsőre talán az egész kissé bonyolultnak tűnhet, de egy kis szorgalommal és gyakorlással bárki elsajátíthatja ezt a sportot is. Ráadásul ehhez nem is kell messzire menni. Az országban számos helyen lehet vontatós kábelpályák segítségével kipróbálni a vízi-deszkázás élményét. Mi most a Budapesthez legközelebbi helyeket mutatjuk be nektek.

 A legközelebbi lehetőség közvetlenül Budapest északi határában, az Omszk Wake Centrumban adódik. Szentendre felé félúton, az Omszki tó víztükrén bárkinek adott a lehetőség. A 800 méter hosszú pálya kanyarjait a kezdők igényeinek megfelelően, nagy ívben alakították ki, ugyanakkor a profiknak sem kell unatkozniuk: több ugrató és slide-korlát is helyett kapott a tóban, hogy a legvadabb trükköket is bemutathassák.

 

A Dunaharaszti Universum Camping területén található pálya sem mondható messzinek. A pálya itt is bő 800 méter hosszan, egyszerre kilenc sportolónak áll rendelkezésére. Az üzemeltetőnél wakeboard és vízisí mellett többféle sportszer is ingyenesen kölcsönözhető.

 

 

Végezetül, ha mindenképp meg akarjátok lovagolni a hullámokat, de nem hagynátok el a város határait, maradt még egy lehetőség, amit az alábbi videóban láthattok. Ez persze csak extrém körülmények közt képzelhető el ;)