Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Retró órák, kicsit másképp

Nem olyan nagy újdonság, hogy a retró-láz nem csak az öltözködési trendeket hódította meg, de a kiegészítők terén is visszatértek a tervezők az elmúlt évtizedek jól bevált hagyományaihoz. Természetesen így a csuklókra is visszaköltöztek a '70-'80-as évek digitális óráinak dizájnjai.

A Timex most azonban egy új adalékot adott a régóta népszerű recepthez és egészen van kollekcióval rukkolt elő. A Timex 80 Metal Print Collection névre keresztelt szett egészen vadító külsőt kölcsönzött az óráknak.

 

A különleges technikával megmunkált és csak kiemelt forgalmazóknál kapható rozsdamentes acél órapántok törzsi-szafaris dizájnú festést kaptak. Ezek köz természetesen megtalálható a manapság elengedhetetlen leopárd- és zebraminta, valamint az afrikai és polinéz szőttesekre és fafaragványokra hajazó sorminták. Mindezek persze a 21. századnak megfelelő rikító színekben.

Emellett az órák nem mutatnak fel túl sok technikai újítást: digitális számlapon, stopperen, ébresztőn, dátumkijelzőn és háttérvilágításon kívül nem tartalmaznak egyebet. Igaz ugyanakkor, hogy a felhasználók többségének ez ugyanúgy elég, mint 1974-ben volt.

0 Tovább

Hátizsákból túrakenu

Közeledünk a nyár vége felé így itt az ideje a strandolás helyett új kikapcsolódást keresni. Ilyen lehet például a könnyedebb kirándulás, vagy egy komolyabb túrázás. Effélékre vállalkozni természetesen sokkal kellemesebb a nagy meleg helyett a kellemesen hűvös őszi napokon. Izzadjunk inkább a sok gyaloglástól!Ha valaki nem csak a hegyeket-völgyeket szeretné bejárni, de szívesen utazna a hullámok hátán is, annak tökéletes eszköz lehet az izraeli Tsor tervezőcsapatának új találmánya, az Adhoc névre keresztelt összehajtható kenu.

Bizony, a hajó nem csak, hogy összecsukható, de ezáltal táskaméretűvé zsugorodik. Az így elcsomagolt hajótesttel akár könnyedén mászhatunk meg hegyeket is, amíg a következő völgy aljában ismét vízre nem szállunk.

 

A hajó hihetetlenül könnyű, alig több mint 4 kg (Közel ennyit nyom egy jobb hálózsák is!). Ezt a karbonszálas keretnek és az Aramidből készült „testnek” köszönheti, amik együtt teszik a hajót a kis súly mellett meglehetősen erőssé. A 150 kg-os rakomány, ez egy nagydarab utast és nehéz csomagot jelent, szállítására is alkalmas kenu ráadásul a tervezők szerint egy kis gyakorlás után 10 perc alatt összerakható.

0 Tovább

Varázslatos szempillák – Paperself

Roppant látványos új divattrend ütötte fel a fejét Londonban. A helyi dizájner csapat a Paperself a papír minden lehetséges felhasználásmódját kutatva újra felfedezte ázsiai gyökereit.

 

Elmondásuk szerint papír szempilláikat a korai kínai papírmetszetek inspirálták, ahol minden megjelenő szimbólumnak saját jelentése van. Így a papírpillák alapjául szolgáló állatformák, a tengeri csikók, pillangók és szarvasok mind az önkifejezés részévé válhatnak.

 

A hétköznapi műszempilla ragasztóval felhelyezhető dekoratív kis elemek természetesen nem nem kívánnak a mindennapi viselet részévé válni. Azonban ahogy a vásárlókat elcsábítani kívánó fotókon is látszik egy alkalmi, profin elkészített smink látványos kiegészítői lehetnek. Viselésük azonban kétélű fegyver: egyszerre irányíthatja a társaság tekintetét a viselőjükre, ugyanakkor el is vonhatja a figyelmet annak természetes vonásairól.

0 Tovább

Új Puma cuccok elektró fanoknak

Erős trió állt össze, hogy az elektronikus zene kedvelőinek egy különleges kollekciót dobjon piacra. A Pumának eddig sem volt ismeretlen a limitált szériás cuccok terepe. Most a fellépéseit gyakran a legmodernebb vetítésekkel és különleges effektekkel feldobó elektró dj/producer deadmau5-szal álltak össze, hogy egy saját kollekcióval kedveskedjenek a rajongóknak. A szemfülesebbek észrevehették, hogy a trióhoz még hiányzik egy szereplő: a halottegeres cuccokat csak a Foot Locker kiemelt üzleteiben fogják majd árulni.

A gyakran saját tervezésű egérmaszkban fellépő kanadai deadmau5 2005-ben megjelent Porject 56 című albumával ért el nagyobb elismertséget, amitől kezdve karrierje töretlenül ível felfelé. 2010-es évet egy emlékezetes nyitányú újévi party-val kezdte a londoni O2 arénában majd szeptemberben az MTV Video Music Awards-on házigazdáskodott.

 

Az augusztus 1-jén megjelenő kollekció beharangozójaként készült egy csinos kis gördeszkás-parkourös videó is, amit természetes Európa legtrendibbnek tartott városaiban Barcelonában és Berlinben forgattak.

 

 

A fentebb említett londoni fellépés intrója:

 

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebook-on is!

0 Tovább

Star Wars droidos XBOX

Megint Star Wars! A sci-fi klasszikus úgy tűnik valóban kimeríthetetlen forrás az alkotói válságban szenvedő tervezők számára. Ezúttal a Microsoft játékkonzoljának dizájnereit ihlették meg a már-már családtagnak számító robotok. Az XBOX legújabb generációjának a különleges kiadásban R2D2-t és C3PO-t megidéző borítást kapott a konzol és a kontroller.

Azt ugyan nem értjük, hogy ha már a szetthez jár, egy új Star Wars-os Kinect játék, akkor a játékosok mozgását egyéb eszköz nélkül felismerő kiegészítő miért nem kapott egyedi dizájnt...

De sebaj! A Játék így is felejthetetlen élménynek ígérkezik, amikor a nagy izgalomban a kubista C3PO portréra emlékeztető irányító arcvonásait nyomkodjuk!

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek