Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Divattörténelem 100 másodpercben

Nagyon látványos és érdekes kis videóba ütköztünk az imént. Egy új londoni bevásárlóközpont – ami, ha elkészül, Európa legnagyobbja lesz – roppant ötletes videóval igyekszik beharangozni a szeptember közepi nyitását. A 100 másodperces kisfilm (valójában 101 de ettől tekintsünk el) az elmúlt 100 év divatját mutatja be egy táncoló páron keresztül. Az 1911-ben kezdődő kaland közben természetesen nem csak a ruhák változnak, de a zene és a hozzá társuló tánc is finoman csúszik át a a korai jazz-ből a rock'n'roll-on és punk-on keresztül a '90-es évek technójáig és tovább. Természetesen felsorolásunk koránt sem teljes, hiszen a videóban szinte másodpercenként változnak a viseletek és a mozdulatok.

 

A fiatalabbak számára főleg a videó második fele lehet érdekes, amikor a már személyesen is megélt korok és divatok néhány ikonikus darabja bukkan fel egy-egy csápolás erejéig. A fillmecske egésze remek, apró részletekből tevődik össze, aminek köszönhetően nekünk harmadik megnézésre is sikerült újabb és újabb gyöngyszemeket felfedeznünk.

 

Bár nem gondoljuk, hogy Budapest bármelyik szegletében is szükség lenne még új bevásárlóközpontra, de ha nyit is, akkor azt reméljük legalább ilyen színvonalon fogja promótálni.

via Mindennapi Betevő

0 Tovább

DJ-e vagy?

A nyári fesztiválokon egyre több helyen találkozhattatok olyan interaktív dj-eszközökkel, amelyek lehetővé teszik, hogy a szórakozóhely/színpad közönsége döntse el, mi legyen a mix következő száma. A budapesti szórakozóhelyeken is egyre több helyen láthatunk olyan okostelefonokat babráló bulizókat, akik egy-egy lájkkal eldönthetik a zenefolyam alakulását. Arra nem veszünk mérget, hogy a találmány forradalmasítja akár a szórakozást, akár a zeneipart, de a „közösségi zenehallgatás” biztos elcsíp valamit a korszellemből. Hogy is működik ez? – most a hazai fejlesztésű Noispot példáján keresztül megmutatjuk.

Azok a szórakozóhelyek, amelyek csatlakoznak a rendszerhez mindössze egy kicsiny dobozka telepítésével hozzájutnak a zenei adatbázishoz, amelyet folyamatosan lejátszanak a helyen – legyen szó délutáni háttérzenéről, vagy az esti buliról, természetesen eltérő dalkinccsel. A playlistet kivetítik a helyen, de az okostelefon birtokosok természetesen a készülékükre telepített alkalmazáson keresztül is látják, hogy mi következik, vagy miből lehet választani. Nem kell mást tenni, mint keresni a Noispot logót, bejelentkezni a hely profiljába, és lájkjainkkal már is javítani tudjuk egy-egy dal felcsendülésének esélyét. Tipikus win-win játszma: a vendég boldog, hogy a kedvenc zenéit hallja, a vendéglátós pedig örül, hogy nem  kell a közönsége ízlését pásztáznia. Mint az az áprilisi hazai indítóbulin készült videóban is elhangzik: nem utolsó ismerkedési duma, ha a kedvenc számodhoz állsz neki lájkolókat gyűjteni.

A hazai találmány már megvetette a lábát Ausztriában, Berlinben és Londonban, itthon pedig a Mika Tivadar Mulatóban, a Rézangyal Bisztróban, a Dobozban,az  Apacukában, a Bonnie Restroban, a Fogasházban, vagy épp a LeRoy Éttermekben találkozhatunk a szolgáltatással, és nyomogathatjuk a gombokat. (akit az üzleti modell stb. is érdekel, az itt többet is megtudhat)

0 Tovább

Énekelni a víz alatt?

Idehaza az egyik legkedveltebb sport az úszás. Nem csak élsportolóink jeleskednek benne, de sok hétköznapi ember is a medencéket választja ha mozgásra vágyik. Van egy dolog azonban amiben az úszás sok egyéb sporttal szemben alulmarad: a zene hallgatás. Ha kilátogattok a Margitsziget vagy a város bármelyik egyéb népszerű futópályájára könnyen észrevehető, hogy szinte mindenki zenét hallgat. És miért is ne tennének így, amikor az ösztönző ütemeket felélénkítik a testet és sokkal szórakoztatóbbá teszik ezt a magányos sportot? Az úszóknak sokáig nem volt lehetőségük hasonlóra, de ma már több víz alatti mp3 lejátszó is rendelkezésükre áll. Ilyen például a Speedo fürdőruha-óriás által piacra dobott Aquabeat.

 

Az apró lejátszó az úszószemüveg gumipántjára erősíthető, így a kábelekkel sincs gondunk tempózás közben. A tíz méterig vízálló különleges kialakítású fülhallgatók így merülés közben is kellemes dallamokkal segítik tartani az iramot. A lejátszó 2 GB-os belső memóriát, valamint 8 órás üzemidőre is képes akkumulátort kapott, így jó pár hosszon keresztül élvezhetjük kedvenc zenénk ritmusait.

1 Tovább

Hé! Milyen számot hallgatsz?

Új trend terjed a YouTube-on, ami mint sok egyéb New York-ból induva járta már be szinte az egész világot. A 'Hey You! What Song are you Listening to?', avagy magyarosan 'Hé! Milyen számot hallgatsz?' lázról van szó.

A dolog roppant egyszerű, de annál szórakoztatóbb. Egy kamerával és egy a fenti szöveggel ellátott táblával felszerelkezett vállalkozó szellemű városlakó járja az utcákat és minden fülhallgatóval szembejövő idegennek felteszi a már említett kérdést. A verbális kommunikációt tökéletesen egészíti ki a tábla, ha a zenehallgatás miatt a kérdést nem hallanák meg elsőre. Az internetre felkerült videókban természetesen felcsendülnek az éppen hallgatott számok kedvenc dallamai és egészen a következő válaszadó megjelenéséig hallhatjuk őket.

Az alább látható eredeti videót Tyler Cullen készítette New York-ban és 2 hónap alatt bő 1,2 millióan látták.

 

A videó nem csak a nézőknek tetszett, de sok alkotót is megihletett így két hónap alatt több tíz reinkarnációja született. Ezek többek közt olyan városokban készültek mint London, Denver, Sydney, Szingapúr, Koppenhága vagy Isztambul.

Budapestiként büszkén mondhatjuk, hogy a mi városunk sem marad ki a sorból és pár napja felkerült a hazai verzió is, amit eddig több, mint 20.000-en néztek meg. Ha ti is kíváncsiak vagytok mit hallgat az 'utca embere' klikk a videóra!

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

1 Tovább

Pohár-zene, profi módon

Az utcai zenészek körében évek óta népszerű a különleges, talpas poharakból álló hangszer. Az üveg-hárfa tulajdonképpen egy több pohárból álló készlet, melyekben mind eltérő mennyiségű víz található. Ez, és a pohár mérete, formája határozza meg, hogy ha ujjunkat végighúzzuk a pohár peremén, akkor az hogyan rezonál és ezáltal milyen magas hangot ad. Bár egy-két hangot szinte bárki ki tud csikarni a poharából, ha véletlenül egy lassú pincérrel hozta össze a szerencse, az üvegen játszani nem könnyű. Egy teljes üveg-hárfa összeállítása komoly tapasztalatot és kiváló hallást igényel.

Ennek egyik nagy mestere Robert Tiso, akinek saját albuma is megjelent már. Az ő virtuozitásából remek ízelítőt nyújt az alábbi videó.

 

 

 

Ha megtetszett volna a hangszer, de nem tudjátok, hogyan sajátíthatnátok el, nagy segítségetekre lehet ez az angol tervezők által megálmodott készlet. Ez két poharat tartalmaz, amelyeken a mérőedényekről ismerős skálát találunk. Ám, mint ahogy azt már biztosan sejtitek a strigulák itt nem a kedvenc süteményünk hozzávalóinak helyes arányát jelzik, hanem a tökéletes hangszínt segítenek beállítani.

 

Természetesen egy pár pohár nem elég egy teljes üveg-hárfa felállításához, de kezdésnek biztosan alkalmas. Kipróbálhatjuk rajtuk tehetségünket, ami ha nem is bizonyul Robertéhez hasonlóan átütőnek, pár kellemes órát biztos szerzünk magunknak. Persze, akkor sem járunk rosszul, ha a hallgatóságunk végleg lebeszél minket a további zenészkedésről, legrosszabb esetben is lett két új borospoharunk.

1 Tovább
«
12

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek