Megérkezett az igazi kánikula, ilyenkor igazán üdítő egy légkondicionált multiplexben megnézni egy habkönnyű vígjátékot. 2011 júliusa és augusztusa Magyarországra is elhoz néhány hűsítő vígjátékot.

A gondozoo (július 21.)

Frank Coraci eddigi filmjei változó színvonalúak voltak. A Nászok ásza és a Távkapcs nézhető komédiák voltak, ám a 80 nap alatt a Föld körül és a Vizesnyolcas borzasztóan fárasztottak. A gondozoo a kritikák szerint sajnos inkább az utóbbi kategóriába tartozik. A főszerepben Kevin Jamest láthatjuk, akit állatgondozóként körberajonganak az állatkert lakói. A férfinak azonban a szerelemben nincs szerencséje, ezért úgy dönt, hogy otthagyja munkáját, hátha egy új állással nagyobb esélyes lehet a csajoknál. Az állatok azonban ezt nem hagyják, és akcióba lépnek, sőt elárulják féltve őrzött titkukat a férfinak: tudnak beszélni.

 
Förtelmes főnökök (július 28.)

Seth Gordon Magyarországon bemutatott Négy karácsony című filmje a felejthető kategóriába tartozott, ám mostani filmje a Förtelmes főnökök igazán jó kritikákat kapott. A történet szerint három kizsigerelt, megalázott és szétfrusztrált alkalmazott úgy dönt, hogy elteszi láb alól az útjukban álló főnökeiket. A vígjáték igazi sztárparádé, hiszen Kevin Spacey, Jennifer Aniston, Colin Farrell alakítja a genya főnököket. A lúzer, bosszúvágytól fűtött alkalmazottakat Jason Bateman és a Hétmérföldes szerelemből ismert páros Charlie Day és Jason Sudeikis kelti életre.


Rossz tanár (augusztus 18.)

Cameron Diaz egy nem mindennapi középiskolai tanárnőt alakít Jake Kasdan vígjátékában. Elizabeth utálja a diákokat, káromkodik, iszik, drogozik és egyetlen vágya, hogy jólétben, munka nélkül éljen. Ám gazdag pasija dobja, így kénytelen új áldozat után nézni. A kiszemelt a Justin Timberlake által alakított jómódú helyettesítő tanár. Az akciót azonban nem nézi jó szemmel Russel, a tornatanár (Jason Segal), aki teljesen odavan Elizabethért.