Hollywood szeret biztosra menni. Az elmúlt években az animációs filmek döntő többsége sikert aratott a mozi pénztáraknál, és kevés kivételtől eltekintve már a mozikban nyereséget termeltek. Persze ezen felül a stúdiók örülhettek a DVD eladásokból származó bevételeknek, illetve az egyre fontosabb merchandising (plüssállattól a kedvenc figurával értékesített gyorséttermi menükig) jövedelmeknek. Így nem csoda, hogy az álomgyárban úgy döntöttek: az animációs filmeknél csak egy biztosabb befektetés van, a kasszasiker animációs filmek folytatásai.

Idén nyáron jön a Kung-Fu Panda 2., a Verdák 2 és ősszel a Táncoló Talpak 2.

Kung-Fu Panda 2.

Magyarországon június 2-án mutatják be a Dreamworks sikerének második részét. A sztori nem ígér különösebb meglepetéseket, hiszen Po ezúttal is összeáll kung-fu mesterek egy csoportjával, hogy legyőzzenek egy titokzatos új fegyverrel fenyegető régi ellenséget. Az amerikai változatban természetesen most is igazi sztárok kölcsönzik a hangjukat a figuráknak, így a stáblistán feltűnik Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Gary Oldman, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu és a mozikból régóta száműzött Jean-Claude Van Damme is.

Verdák 2.

Július 28-án minden 3 és 7 év közötti kisfiú szíve hangosabban dobban, hiszen visszatér Villám McQueen és csapata. A Pixar 2006-os sikerét annak idején sokat támadták, hogy sztorija Michael J. Fox Doc Hollywood című vígjátékának pofátlan koppintása. Az új részben a verseny már nem csak Amerikában zajlik, hiszen a kedvencek a világ leggyorsabb autóvial veszik fel a küzdelmet változatos helyszíneken. A főhősök Owen Wilson, Larry The Cable Guy, Michael Caine, Joe mantegna és Franco Nero hangján szólalnak meg. Persze mindenkinek Paul Newman fog nagyon hiányozni, akinek Doki szinkronizálása volt az utolsó mozi szerepe.

Táncoló Talpak 2.

3D-ben térnek vissza a Táncoló Talpak november végén. A Fox sikerének folytatását ismét az a George Miller rendezi, akinek filmográfiája igen sokszínű. Az ausztrál rendezőnek köszönhetjük a Mad Max filmeket, Babe a kismalac kalandjait, illetve Az eastwicki boszorkányokat. A második részben Topi boldogásgban él feleségével Gloriával, sőt van egy kisfiúk, aki hasonló problémákkal küzd, mint egykoron édesapja: meg kell találni, hogy miben tehetséges, hogy mi teszi őt boldoggá.


A második részben újra hallható lesz Elijah Wood, Robin Williams, de új hangként feltűnik majd Matt Damon, Brad Pitt és Pink is. Akivel már biztosan nem találkozhatnak a nézők az a Gloriát szinkronizáló Brittany Murphy, aki tragikus körülmények között 2009-ben vesztette életét.