A forró nyári napokban egy-egy hűsítő koktél igazi felüdülést hozhat. Ma három igazi szezonális finomságot ajánlunk. Próbáljátok ki, nekünk nagyon bejöttek.
Brazil Sangria
Hozzávalók:
Friss szezonális gyümölcsök (eper, málna, barack)
1 cl abszint
3 cl fehérrum
1 cl brandy
2 cl narancslikőr
3 cl vörösbor
Elkészítés:
Shakerben összekeverjük az összepréselt gyümölcsöket az abszinttal, fehérrumal, brandy-vel és narancslikőrrel. A keveréket borospohárba töltsük, majd öntsünk rá poharanként 3 cl vörösbort. Keverjük össze és élvezzük!
Asian Peach
Hozzávalók:
Egynegyed őszibarack
5 cl szaké
2 cl gin
1 cl friss citromlé
1 cl citromfű szirup
Jég
Elkészítés:
Az összepréselt barackhoz tegyünk jeget a shakerben. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól rázzuk össze. Lehűtött pohárban szolgáljuk fel.
Basil Gimlet
Hozzávalók:
5 cl gin
2 cl facsart zöldcitrom lé
5 levél bazsalikom
Elkészítés:
Lehűtött shakerben öntsük össze a gint, a zöldcitromlevet és 4 bazsalikom levelet. Rázzuk össze, majd lehűtött martinis pohárban szolgáljuk fel. A megmaradó bazsalikom levelet (lehetőleg a legkisebbet) az ital tetejére tegyük díszítésként.
Utolsó kommentek