A forró nyári napokban egy-egy hűsítő koktél igazi felüdülést hozhat. Ma három igazi szezonális finomságot ajánlunk. Próbáljátok ki, nekünk nagyon bejöttek.

Brazil Sangria

Hozzávalók:

Friss szezonális gyümölcsök (eper, málna, barack)

1 cl abszint

3 cl fehérrum

1 cl brandy

2 cl narancslikőr

3 cl vörösbor

Elkészítés:
Shakerben összekeverjük az összepréselt gyümölcsöket az abszinttal, fehérrumal, brandy-vel és narancslikőrrel. A keveréket borospohárba töltsük, majd öntsünk rá poharanként 3 cl vörösbort. Keverjük össze és élvezzük!


 Asian Peach

Hozzávalók:

Egynegyed őszibarack

5 cl szaké

2 cl gin

1 cl friss citromlé

1 cl citromfű szirup

Jég

Elkészítés:
Az összepréselt barackhoz tegyünk jeget a shakerben. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és jól rázzuk össze. Lehűtött pohárban szolgáljuk fel.

 
Basil Gimlet

 Hozzávalók:

 5 cl gin

2 cl facsart zöldcitrom lé

5 levél bazsalikom

Elkészítés:
Lehűtött shakerben öntsük össze a gint, a zöldcitromlevet és 4 bazsalikom levelet. Rázzuk össze, majd lehűtött martinis pohárban szolgáljuk fel. A megmaradó bazsalikom levelet (lehetőleg a legkisebbet) az ital tetejére tegyük díszítésként.