Budapesten is egyre többen unnak rá az autós közlekedés viszontagságaira és váltanak a négyről két kerékre. Mivel a legtöbben B kategóriás jogsival rendelkeznek kézen fekvő, hogy az 50 köbcentis robogók széles kínálatából választanak. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, ezért összeszedtük a legdivatosabb gépek listáját.

 

Aprilia Scarabeo


Mostanában talán ez a leggyakoribb robogó Pesten és meg is értjük, miért. A relatív alacsony ár és a 16 colos kerekek tökéletesen alkalmassá teszik a budapesti dzsungelben zajló erőpróbára. Sajnos, mint a legtöbb nagykerekű robogó, a Scarabeo sem rendelkezik ülés alatti tárolóval.

 

 

Aprilia SportCity

 

Az Aprilia másik városi járgánya a SportCity. Ezzel a konstrukcióval, mint a neve is mondja, nyilvánvalóan a sportosabb élményt kereső városlakók felé szeretnének nyitni. Nem hiába használja itthon számos futár előszeretettel. A mozgékonyságért cserébe a Scarabeoénál kisebb, 14-es kerekekkel kell fizetnünk, cserébe viszont ülés alatti tárolót kapunk, amiben akár egy nyitott sisak is elfér.

 

 

Aprilia Mojito

 

Ez a motor sokkal inkább a kerekded, retró formák, mintsem a száguldás szerelmeseinek készült. A 12 colos kerekei ellenére viszonylag nagy testű robogó a felhasznált anyagok és színek tekintetében is magasabb kategóriás, elegáns életérzést kínál, ami azonban az árban is érződik.

 

 

Aprilia SR 50 street

 

A mai gyűjtésünk legsportosabb darabja igazán szigorú megjelenéssel parancsol magának tekintélyt. A legtöbb átlag személyautót legyorsuló robogónál a megállással sem lehet gond: elől-hátul tárcsaféket kapunk a 13 colos kerekekre.

 

 

Vespa s50 College 2T

 

A legendás és kultikus robogómárka legújabb darabja hozza a tőle elvárhatót. Letisztult, múltat idéző formák, kényelem és mediterrán életérzés. Az átlagos technikai tudás ellenére a hírnevet meg kell fizetni, a mai összeállításunk legdrágább darabja a Vespa.

 

 

Malaguti Centro 4T

 

Nagytestű, nagykerekű, kényelmes motorral áll versenybe a Malaguti. Ez a laza harmincasoknak való elegáns robogó ülés alatti sisaktartóval remek választás az alkalmi felhasználóknak.

 

 

Honda Zoomer

 

A Honda megalkotta minden robogók legvadabbját. A zoomer az 50 ccm-re fanyalodott igazi motoros fenegyerekek választása. Sehol egy műanyag burkoló- vagy designelem. A motor megjelenését a nyers csövek határozzák meg és emelik ki az összes versenytárs közül.