Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vissza a moziba!

Bár az idő most igazán a vénasszonyoknak kedvez, mégiscsak ősz van, így lassan a szabadtéri programok helyett az évszaknak megfelelő elfoglaltság után kell néznünk. Ilyenkor jönnek igazán kapóra a mozik következő heteiben várható filmpremierek, amik közül most a pár legígéretesebbet vesszük végig.

 

Johnny English újratöltve

(premier: szeptember 15.)

 

Rögtön e hét csütörtökön érkezik mindannyiunk kedvenc angol humoristája, aki ezúttal nem a számára világhírnevet hozó Mr. Bean szerepét ölti magára, hanem ismét a botcsinálta angol titkos ügynök, Johnny English ruhájába bújik. Ezúttal egy magas rangú állami vezetők ellen készülő merényletet kell megakadályoznia Kínában. Természetesen a dolgok, a gyakorlatban sokkal nehézkesebben mennek, mint leírva, így a nézők rengeteg kalandra és sok-sok nevetésre számíthatnak.

 

Barátság extrákkal

(premier szeptember 22.)

 

 

A kalandok után egy romantikus vígjáték arathat nagy sikert a mozikban jövő héttől. A film két főszereplője a rámenő munkaerő toborzó Jamie (Mila Kunis), és az ideális jelölt Dylan (Justin Timberlake) találkozása egyszerű munkakapcsolatnak indul. Ám a kölcsönös vonzalom miatt úgy döntenek az egyszerű barátságot, kis extrákkal egészítik ki, ami a terv szerint az érzelem mentes ágyba bújást jelenti. Bár a filmet talán a két erős húzónév is sikerre vinné, a történet szálai persze összekuszálódnak.

 

Csak tudnám, hogy csinálja

(premier szeptember 29.)

 

 

Újabb egy héttel később érkezik a Sex és New York-ból ismert Sarah Jessica Parker, új filmje, aki ezúttal Carrie Bradshaw éles ellentettjét játssza: egy kétgyermekes családanya köré épül a történet, aki férje mellett az egyetlen kenyérkereső a családban.

 

0 Tovább

Jövőbe látó mozifilmek!

Azzal talán nem lepünk meg senkit, hogy rengeteg film játszódik a jövőben, vagy legalábbis számtalan jövőre vonatkozó jóslatot láthattunk már a filmvásznon. Ezt most egy lelkes filmrajongó, a Tremulant Design nevű twitter fiók gazdája gyűjtötte össze és ábrázolta egy remek ábrán.

Itt lefelé görgetve haladhatunk előre az időben, ám rögtön az első állomásnál egy érdekes dologba ütközünk. Ha a 2012 szerzői valóban látták a jövőt bizony nem sok időnk maradt hátra pedig később is remek jóslatokkal találkozhatnánk...

Ott van például a félig ember félig gép Robotzsaruk megjelenése 2015-ben, de a Vissza jövőbe trilógiában megjósolt repülő gördeszkákat is nagyon várjuk már.

Az már kevésbé tetszik, hogy 3 évvel később egy robotok uralta, poszt apokaliptikus világban éljünk, amit a Terminátor legújabb része jövendölt. Bár a terminátor alkotóinak úgysem kell hinni: ha igazuk lenne ez a világ már 2003-ban eljött volna.

Innentől kezdve csupa borúlátó jóslattal van dolgunk, a többségét nem szívesen tapasztalnánk meg. Ez alól talán az egyetlen kivétel a Jetsons-ban ábrázolt táskává csukható repülő/autó, amire 2100-is kell várni és bár egy Alien-t is szívesen megnéznénk biztonságos távolságból 2122-ben, a Majmok bolygójának 3955-ös eljövetelét igazán nem kívánjuk utódainknak.

2 Tovább

Animáció a legkisebbtől a legnagyobbig

A digitális kütyük előretörésével az elmúlt években egyre népszerűbb, és a lelkes amatőrök számára is egyre könnyebbé vált az animációs kisfilmek készítése. A YouTube hemzseg az ötletesebbnél ötletesebb kisfilmektől, amik a Post-Ittől kezdve a Legon keresztül már szinte minden lehetséges eszközt felhasználtak. Természetesen a legprofibb filmek jelentős részét nagy vállaltok készítik termékeik vagy szolgáltatásaik promótálására.

Így tett a Nokia is amikor csúcskategóriás telefonja, az N8 HD kamerájának akart egy kis hírverést. Közel egy éve készítették el a világ legkisebb animációs filmjét, amiben egy borsszemnyi kislány kalandjait követhetjük figyelemmel. A Dot című ksifilm főhőse az alig másfél perces videóban hadakozik megvadult fonalgombolyaggal és repül egy nála sokkal nagyobb valódi még hátán. A Videót közel 3 millión nézték meg de a finn telefonóriásnak ez természetesen nem volt elég.

 

A legkisebb után most elkészítették a világ legnagyobb stop-motion animációs filmjét is. A Glup névre keresztelt, szintén csupán másfél perces videóban ezúttal egy halász homokba rajzolt kalandjai tárulnak elénk. A filmet egy hatalmas homokos strandon vették fel, amire szükség is volt hiszen minden képkocka egy több mint ezer négyzetméteres rajzot örökített meg.

 

Alább megnézhetitek a leg-filmeket, sőt a kíváncsibbaknak a Nokia még egy érdekes werkfilmet is készített, amiben megnézhetitek az alkotás folyamatát.

 

 

Gulp. The world's largest stop-motion animation shot on a Nokia N8. from Nokia HD on Vimeo.

 

Gulp. The making of. from Nokia HD on Vimeo.

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!

1 Tovább

Újabb képregényklasszikusok a filmvásznon!

Nem tudni, hogy Hollywoodban kifogytak-e az ötletekből vagy pusztán a nagy öregek előtt kívánnak így tisztelegni, de tény, hogy az amerikai filmgyártás elmúlt éveit a feldolgozások és ezeken belül is a képregényfilmek határozták meg. Kár is a múltra több szót fecsérelni, elég ha végiggondoljuk hány eredetileg képregényfüzetek hasábjairól ismert szereplőt láthattunk mostanság a mozikban. Ami azonban fontos, hogy a trend úgy látszik folytatódik. Az idei nyár végi, kora őszi premierek sem mentesek a rajzolt hősöktől.

 

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (augusztus 4. )

 

 

A sort rögtön a hangzatos nevű Captain America, vagy magyarosan Amerika Kapitány kezdi, aki nemzeti színű ruhájában és hasonló dizájnú pajzsával száll szembe a gonosz HIDRA nevű szervezettel.

 

Zöld Lámpás (augusztus 11.)

 

 

Csupán egy héttel később érkezik a következő klasszikus. Az Amerikában nagy népszerűségnek örvendő, itthon azonban kevéssé ismert Green Lantern története. Eszerint a Zöld Lámpások alakulata univerzum szerte vigyázza a rendet és a békét, gyakran anélkül, hogy a benne élők, az emberekhez hasonlóan, erről bármit is sejtenének. Most azonban egy minden eddiginél veszélyesebb ellenség fenyegeti a galaxis jövőjét, így egy a Zöld Lámpásokat különleges erővel felruházó gyűrű emberi kézbe kerül. Az eddig példátlan eset sose látott események sorát indítja útjára.

 

Conan, a barbár (szeptember 1.)

 

 

Őszig várat magára, így mi is a végére hagytuk a három közül idehaza talán legismertebb hőst. Robert E. Howard hőse valójában nem is a regény után megjelent képregények, sokkal inkább az 1982-es Arnold Schwarzeneggert is világhírűvé tevő filmnek köszönheti a széleskörű ismertséget és népszerűséget. Az újragondolt történet szerint Conan ezúttal az apja, faluja és törzse vesztét okozó Khalar Zym után ered, hogy bosszút álljon szeretteiért.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek