A digitális kütyük előretörésével az elmúlt években egyre népszerűbb, és a lelkes amatőrök számára is egyre könnyebbé vált az animációs kisfilmek készítése. A YouTube hemzseg az ötletesebbnél ötletesebb kisfilmektől, amik a Post-Ittől kezdve a Legon keresztül már szinte minden lehetséges eszközt felhasználtak. Természetesen a legprofibb filmek jelentős részét nagy vállaltok készítik termékeik vagy szolgáltatásaik promótálására.

Így tett a Nokia is amikor csúcskategóriás telefonja, az N8 HD kamerájának akart egy kis hírverést. Közel egy éve készítették el a világ legkisebb animációs filmjét, amiben egy borsszemnyi kislány kalandjait követhetjük figyelemmel. A Dot című ksifilm főhőse az alig másfél perces videóban hadakozik megvadult fonalgombolyaggal és repül egy nála sokkal nagyobb valódi még hátán. A Videót közel 3 millión nézték meg de a finn telefonóriásnak ez természetesen nem volt elég.

 

A legkisebb után most elkészítették a világ legnagyobb stop-motion animációs filmjét is. A Glup névre keresztelt, szintén csupán másfél perces videóban ezúttal egy halász homokba rajzolt kalandjai tárulnak elénk. A filmet egy hatalmas homokos strandon vették fel, amire szükség is volt hiszen minden képkocka egy több mint ezer négyzetméteres rajzot örökített meg.

 

Alább megnézhetitek a leg-filmeket, sőt a kíváncsibbaknak a Nokia még egy érdekes werkfilmet is készített, amiben megnézhetitek az alkotás folyamatát.

 

 

Gulp. The world's largest stop-motion animation shot on a Nokia N8. from Nokia HD on Vimeo.

 

Gulp. The making of. from Nokia HD on Vimeo.

 

Ha tetszett a cikk kövess minket a Facebookon is!