Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kézi játékkonzolok új generációja

A Sony a napokban jelentette be, hogy új kézi konzolja hamarosan megérkezik a boltokba. A PlayStation Vita joggal pályázik a címben szereplő elismerésre. A korábbi PlayStation Portable verziókat többszörösen felülmúló eszközben rejlő lehetőségeket még csak most kezdik megismerni a játékfejlesztők.

 

A konzol irányításának sokoldalúsága megdöbbentően újszerű. Megmaradtak a PlayStation már-már klasszikus gombjai: az irányjelző nyilak, a geometriai formákból álló négyes és két analóg kar is. Amivel a szerkezet többet tud elődjeinél az a 5 colos multi-touch screen és a konzol hátulján helyet kapott, szintén több érintést együttesen érzékelő hatalmas touchpad.

 

Az elsőre bonyolultnak és túl összetettnek tűnő vezérlésnek megvannak a maga veszélyei. A játékfejlesztők felelősgége, hogy okosan éljenek a hardver adta lehetőségekkel és csak a kellő számú, a játékot valóban élvezetesebbé tevő funkciókat sűrítsék a programokba...

 

 

0 Tovább

Karórába csapott a villám!

 

A kitekintettünk az ablakon, és úgy gondoltuk egy, az időjárásnak megfelelő posztot írunk mára. Igazán vad villámokkal ugyanis nem csak a viharos légkörben, de a divat világában is találkozhattok. Jeremy Scott és a Swatch új közös kreálmánya ez a rikító sárga színben villámló karóra. És ha már a villámlásnál tartunk az extravagáns óra természetesen formájában is megidézi a természeti jelenséget. Cikkcakkokat ír a szíj, a mutatók és még a keresztpánt is!

 

 

A képregény-villámokra emlékeztető óra 70 $-ért lehet a tiétek.

0 Tovább

Ideiglenes ajaktetoválás – Menő?

Új sminkdivat bontogatja szárnyait a tengerentúlon. Nem is biztos, hogy a smink a megfelelő kifejezés, hiszen a Violent Lips inkább tetoválást szeretne imitálni, abból is a legvadabbakat. A termék tulajdonképpen egy szájra való ideiglenes tetoválás/matrica, aminek hála (?) ajkunk egy rózsaszín leopárd vagy szivárvány színeiben pompázhat. Arról nem találtunk információt, hogy meddig marad fent, de egy kis babaolaj segítségével eltávolítható. Azért arra még kíváncsiak lennénk, hogy vajon állja-e az evés-ivást, csókot, dohányzást, stb.?

 

A Violent Lips természetesen online megrendelhetőek, a weboldalon egy kis videóban be is mutatják, hogyan kell őket használni.

 

 

Nem tűnik túl egyszerűnek, de hát a szépség, mint tudjuk sok mindent megér. Ti mit gondoltok, divatba jöhetnek idehaza is a Vad Ajkak?

0 Tovább

Nagyvárosi nőkre szabva

Kimondottan a városi lányokat célozza meg a szombathelyi származású, ma Budapesten dolgozó Bajcsai Viki az IMOGEN kollekciójával. A kelta eredetű név lányt jelent, így pompásan passzol Viki stílusához. Modern és csajos, letisztult formavilág, pasztell és föld
színekkel – nem mellőzve az örök feketét és részletekben megbújó különleges megoldásokat.


A Black Box koncept boltban kapható Ruhái nem kívánják követni az aktuális trendeket, az időtállóságra és a kényelemre fókuszálnak. Nem a szekrényeknek szánt, hanem kimondottan a napi viselet. A bringázáshoz és egyéb városi kalandokhoz.

0 Tovább

Az 5 legtrendibb Android alkalmazás

Mától, 99 más ország közt, hazánkból is elérhető a megújult Android Market. Ennek örömére megnéztük az új ingyenes alkalmazások közül melyik 5 a legnépszerűbb.

 

1. Paradise Island

 

A játék alapszituációja ismerős lehet azoknak akik stratégiai játékokon nőttek fel, vagy játszottak valaha a legendás SimCity sorozattal. A különbség itt annyi, hogy nem egy háborús gépezetet vagy metropoliszt kell felépítenünk, hanem egy paradicsomi nyaralószigetet. A gazdag turisták igényeit kiszolgálandó össze kell szerveznünk a szállodák, kaszinók, strandok, aquaparkok, éttermek szórakozóhelyek és megannyi egyéb létesítmény működését.

 

2. BpMenetrend

 

A második helyen egy magyar, azon belül is kimondottan budapesti alkalmazás található, ami a szórakozás helyett a praktikumra helyezi a hangsúlyt. És ezt nagyon jól teszi! A BpMenetrend segítségével, ahogy neve is mondja, minden adatot könnyedén megtalálhattok, amire csak a szükségetek lehet, hogy eljussatok A-ból B pontba. Megjelölhetitek leggyakrabban használt járataitokat, kereshettek konkrét megállóra, vagy dátumra. Mindezt ráadásul offline, így pénztárcátok sem kell terhelni.

 

3. Duck Hunt

 

Ezen mi is meglepődtünk kicsit, de hát a világra rátört a retró-láz. A klasszikus, 8-bites játék eredetileg Nintendora jelent meg még 1984-ben (!), ám azóta számos újragondolása látott napvilágot. Androidos verzióját az alkotók sem gondolják teljesen komolya...

 

4. MP3 Music Downloader

 

Ezen egyszerű kis alkalmazáson keresztül a világháló számos ingyenes zeneadatbázisában kereshettek és tölthettek le több millió számot. Teljesen ingyen és ami még fontosabb: LEGÁLISAN.

 

5. iRunner

 

A végére még egy játéknak sikerült bekerülni. Itt szintén egy 2D-s kalandjátékkal van dolgunk. Mr. I nevű karakterünkkel a lehető leggyorsabban kell végigszaladnunk a pályán, miközben elemeket formázó pontokat gyűjtünk és elkerüljük az akadályokat. Mindezt a kornak megfelelő HD minőségben.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek