Mától, 99 más ország közt, hazánkból is elérhető a megújult Android Market. Ennek örömére megnéztük az új ingyenes alkalmazások közül melyik 5 a legnépszerűbb.

 

1. Paradise Island

 

A játék alapszituációja ismerős lehet azoknak akik stratégiai játékokon nőttek fel, vagy játszottak valaha a legendás SimCity sorozattal. A különbség itt annyi, hogy nem egy háborús gépezetet vagy metropoliszt kell felépítenünk, hanem egy paradicsomi nyaralószigetet. A gazdag turisták igényeit kiszolgálandó össze kell szerveznünk a szállodák, kaszinók, strandok, aquaparkok, éttermek szórakozóhelyek és megannyi egyéb létesítmény működését.

 

2. BpMenetrend

 

A második helyen egy magyar, azon belül is kimondottan budapesti alkalmazás található, ami a szórakozás helyett a praktikumra helyezi a hangsúlyt. És ezt nagyon jól teszi! A BpMenetrend segítségével, ahogy neve is mondja, minden adatot könnyedén megtalálhattok, amire csak a szükségetek lehet, hogy eljussatok A-ból B pontba. Megjelölhetitek leggyakrabban használt járataitokat, kereshettek konkrét megállóra, vagy dátumra. Mindezt ráadásul offline, így pénztárcátok sem kell terhelni.

 

3. Duck Hunt

 

Ezen mi is meglepődtünk kicsit, de hát a világra rátört a retró-láz. A klasszikus, 8-bites játék eredetileg Nintendora jelent meg még 1984-ben (!), ám azóta számos újragondolása látott napvilágot. Androidos verzióját az alkotók sem gondolják teljesen komolya...

 

4. MP3 Music Downloader

 

Ezen egyszerű kis alkalmazáson keresztül a világháló számos ingyenes zeneadatbázisában kereshettek és tölthettek le több millió számot. Teljesen ingyen és ami még fontosabb: LEGÁLISAN.

 

5. iRunner

 

A végére még egy játéknak sikerült bekerülni. Itt szintén egy 2D-s kalandjátékkal van dolgunk. Mr. I nevű karakterünkkel a lehető leggyorsabban kell végigszaladnunk a pályán, miközben elemeket formázó pontokat gyűjtünk és elkerüljük az akadályokat. Mindezt a kornak megfelelő HD minőségben.