A gerillakertészkedés egyre elterjedtebb hobbi a világban, sőt hazánkban sem ritka, hogy a növényültetés ilyen forradalmi szemléletével találkozunk. A dolog lényege, hogy környezetükért tenni akaró emberek, bizonyos – többnyire önkormányzati – területeket a tulajdonos megkérdezése nélkül szépítenek meg virágok és egyéb növények elültetésével.

 

Az izgalom kedvéért gyakran az éj leple alatt. Az akciók „áldozatává” legtöbbször elhanyagolt virágágyások, járdaszigetek válnak, de a legelszántabbak gyakran kátyúkba is képesek egy talpalatnyi életet teremteni.

 

A városi harcviselés eme módját választók fegyvertára most egy igazán ötletes eszközzel bővült. A Seedbomb egy termőföldből, természetes tápanyagokból és növényi magvakból gyúrt „gránát” melynek elsődleges célja, hogy bárhol bevethető legyen. Ha a golyókat elszórjuk szinte nincs is mást tennünk mint megöntözni, vagy az esőt várni. Pár csepp éltető víztől a növények rögtön növésnek indulnak, hogy egy kicsit bezöldítsék a betondzsungelt. Így a Seedbomb akár egy ablakpárkányon, vagy útpadka mellet is könnyen bevethető.

 

Ami igazán nagyszerűvé teszi az egészet, hogy az alkotók a forgalmazásra is remek ötlettel álltak elő. Szupermarketek előteréből ismert játék- és gumicukor-automatákat alakítottak át. Ezeken keresztül elvileg bárhol könnyedén hozzájuthatunk muníciónkhoz.

 

 

Persze azokra is gondoltak, akik a harcot nem bíznák a véletlenre. A webshopban egész csomagokat is rendelhetünk, amihez ajándék csúzli jár ajándékba, amivel a Seedbomb egycsapásra közepes hatótávolságú fegyverre változik.