A plankingről, vagyis az arccal lefele, merev testtel fekvés 'művészetéről' már korábban beszámoltunk mi is. Az évek óta létező hobbi idén nyáron lett igazi világsiker, többek közt a közösségi oldalaknak és néhány sztár-plankernek köszönhetően. Azóta hódító útjára indult az owling is, ami egy fán gubbasztó baglyot utánzó póz, bár ez koránt sem lett akkora siker.

Talán most megvan a méltó utód, egy új őrület, melynek gyökerei az 1920-as évekig nyúlnak vissza.

Az új hóbort a horsemaning olyan új, hogy még magyar neve se nagyon van, hívjuk csak fejvesztésnek. A Lényeg, hogy az interneten egyre terjednek az olyan képek, amik egy a '20-as években készült trükkfotót reprodukálnak.

Az eredetin egy asztalon háton fekvő, fejét vesztett kislány látható, aki mintha saját levágott fejét tartaná az asztalon. Az elsőre bizarr kép természetesen nem nagy trükk. Különösebb bűvésztudás nélkül is kitalálható, hogyan készült. Most mégis úgy tűnik a a lányok, akik kiléte ismeretlen, valódi sztárokká válhatnak.

Bár a műfaj kétszemélyes, és talán komolyabb tervezést igényel mint egy hétköznapi planking biztosan vagyunk benne, hogy számos hódolója akad majd, és kíváncsian várjuk az első magyar fejvesztett fotókat!

Ha tetszett a cikk kövess minket Facebookon is!