Bár már javában tart a fesztiválszezon, még mindig komoly kültéri, ott alvós rendezvények várnak ránk. Ez hívta fel a figyelmünket egy vadonatúj ötletre, ami sok túrázáskor vagy kempingezéskor hasznos kelléket ötvöz. A Jared Downs által tervezett Soft Goods Backpacking Shelter tulajdonképpen egy függőágy és minisátor ötvözete, amit szükség esetén gyorsan felállítható éjjeli menedékként is alkalmazhatunk.

 

A fellógatva hatalmas bebábozódott hernyóra emlékeztető alvóalkalmatosság szétszedhető, párnázatát külön matracként is használhatjuk, ugyanakkor hátunkra véve véd minket és törékeny értékeinket a kisebb-nagyobb ütésektől.

 

Egy ilyen profi felszerelés célja természetesen nem az egyszeri fesztiválozók igényeinek kielégítése, de egy komoly gyalogtúra alkalmával bizony jól jöhet ilyen multifunkciós eszköz. A levegőben lógva aludni nem csak forró nyári napokon kellemes, de a nyirkos tavaszi/őszi estéken is nélkülözhetetlen, hogy a vizes talajtól minél távolabb hajthassuk álomra fejünket. Ráadásul a 4 ponton kifeszíthető függőágy minden korábbinál kevésbé terheli meg az amúgy is komoly igénybevételnek kitett csípőt és vállakat. Amellett, hogy nem kell a felszerelés részeire külön külön ügyelnünk a Soft Goods Backpacking Shelter nem csak súlyt de pénzt is spórol a túrázni vágyóknak.