Holnap este 21:00-kor kezdődik a tűzijáték. Ez az információ nyilván senkinek sem új, így nem érdemes túl sok időt vesztegetni rá. Mi most összeszedtük nektek, melyik az 5 legmenőbb hely, ahonnan ezt a fantasztikus élmény kiteljesedhet!

 

Pesti háztető

 

Az első helyre egy nem is olyan konkrét hely került. Szinte bármelyik pesti bérház teteje alkalmas lehet, feltéve, hogy a kilátást nem takarja ki egy még magasabb szomszédos épület. Előnyei egyértelműek: a kilátás remek, és mivel csak a lakók (és ismerőseik) számára hozzáférhető helyről van szó túl nagy tömegre se kell számítani. De vigyázat! Sok ház teteje nem biztonságos, a szigetelést felszakadva beázást okozhatunk vagy megfelelő korlát nélkül akár le is zuhanhatunk.

 

Dunai hajó

 

Ez az ötlet is elég kézenfekvő, azonban egy egész család számára nem olcsó mulatság. Mivel a rakétákat a hidakról is lövik sok mindent egészen biztosan a dunai hajókról láthatunk legjobban. A MAHART több különböző méretű és felszereltségű hajója is áll az érdeklődők rendelkezésére, a legegyszerűbb sétahajókázástól az elegáns vacsorával egybekötött tűzijátéknézésig egyaránt. Az árak ennek fényében persze jelentős szórást mutatnak: fejenként 5 és 20 ezer forint között szállhatunk hajóra

 

Gellért-hegy

 

Ha nem félünk a tömegtől, sőt kedvünk támad egy kis pezsgéshez, akkor a mi helyünk a Gellért-hegy. Ha nem is innen látjuk legjobban az eseményeket, a tűzijáték remek apropó, hogy egy kellemes esti sétát tegyünk a hegy parkjaiban.

 

A felújított Margit híd

 

Bár a híd még nincs teljesen készen, a tűzijáték szempontjából amúgy is kedvezőbb déli járda már hetek óta használható. Ha jó helyet fogunk ki, és nem telepszik elénk egy kosárlabdacsapat, akkor innen nyílik a legjobb kilátás a Duna felett elterülő pirotechnikára. A tűzijátékkal együtt pedig azt is megtekinthetjük, milyen munkát végeztek a sokat bírált felújítást végző szakemberek.

 

Tévé előtt a fotelben

 

 

Utolsó ajánlatunk talán kissé meglepőnek tűnhet, mégis érdemes átgondolni. Saját lakásunk nyugalmában, a tolakodó tömeg kellemetlenségeitől és az utcai árusok megdöbbentően magas áraitól menekülve a tévéképernyőn keresztül is megcsodálhatjuk az égi eseményeket. Természetesen az élmény nem ugyanaz,de hát valamit valamiért. A tűzijátékot az RTL Klub sugározza 20:50-től.