Nem csak, hogy hazánkban is egyre népszerűbb a kutyafrizbi de a múlt hétvégén a hajógyári szigeten rendezték meg az Európa-bajnokságot, ahol a magyar kutya-gazdi párosok is remekül szerepeltek.

Ez a sport is, mint sok másik, Amerikából indult útjára, hazánkba pár éve érkezett. A frizbizés ideális mozgásforma a városban élő kutyák számára. Játszani szinte bárhol lehet, a sérülés szinte kizárt. Ami azonban a labda- és botdobálásnál is csábítóbbá teszi a játékot, hogy a levegőben repülő korong elkapása gyakran nagyobb izgalmat vált ki a kutyákban. A játékra épülő versenyportnak hazánkban két változatát játsszák.

Távolsági verseny egy 40 méter hosszú pályán zajlik. A kutya-gazda párosoknak egy perc áll rendelkezésre, ez alatt az idő alatt kell a korongot minél többször minél távolabb dobni, és a kutyának a levegőben elkapva visszahozni.

A másik 'szakág' a szabadstílus. Itt a hatlábú csapatnak különböző trükköket, akrobatikus koreográfiákat kell zenére bemutatva, amit zsűri pontoz.

A hétvégén tartott EB-n hét magyar érem is született, aminek hála talán még többen ismerhetik meg ezt a gazdiknak és kutyusoknak egyaránt remek kikapcsolódást és egészséges mozgást kínáló játékot.