Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Segíts okostelefonnal Japánnak!

Mutasd az appod, s megmondom ki vagy! - szól a mondás 2011-ben. Az okostelefonok, widgetek, applikációk világában ma már nagyon sok szolgáltatást érünk el mobilneten, sokan a mellékhelyiségbe is magukkal viszik a készüléket. Miért ne lehetne ezt jó célokra használni: ha smartphone trendi legyen az az adakozás is!



Azt láttuk, hogy az üzleti és médiavilágot megmozgatta a Japánban pusztító földrengés és cunami híre. A Google azonnal beindította az eltűntek keresését segítő szolgáltatását, Steve Jobs sietett kifejezni szolidaritását az Apple ottani dolgozóival, beindult az eltűnt-listákat mobilfotók alapján rendszerező szolgáltatás, mobil- és iTunes TV-s híradások stb.

Megmozdult a fejlesztői közösség is, és egyre több platformon keresztül érhetünk el adományozós-appokat, vagy olyan alkalmazásokat, amelyek egyébként is hasznosak, de a befolyó bevételt a segélyszervezetek kapják. Az amerikai Vöröskereszt az elsők között engedte szabadjára iTunes appját, de howtohelpjapan néven találunk olyan alkalmazást, amely komplett listát készít nekünk az elérhető segélyszervezetekről. Ezen a japán fejlesztői oldalon iPhone appokat találunk, itt és itt további androidos szoftvere között válogathatunk és segíthetünk pár kattintással. Itt további listát turkálhatunk át jótékonykodási lehetőségek után kutatva.

0 Tovább

Hollywood új kedvencei – 1.rész

Négy  részes sorozatot indítunk Hollywood trendi, 30 év alatti fiatal sztárjairól, akikre már filmeket építenek a hollywoodi stúdiók, ám az A listás sztárstátuszhoz még sokat kell bizonyítaniuk. Mai posztunkban a 10 legígéretesebb színésznőből ötöt mutatunk be, a másik öt színésznő a jövő héten kerül terítékre, majd a harmadik, a negyedik részben a férfiakat mutatjuk be.  

Emily Blunt

Kezdetek:
A 171 cm magas angol színésznő Londonban született egy négygyermekes család második gyermekeként. Édesanyja tanárnő, édesapja ügyvéd. Kiskorában sokáig dadogott, amelynek leküzdésében a színjátszás segített sokat.

Érdekesség:
Három évig együtt élt Michael Bubléval, aki neki írta Everything című slágerét. Jelenleg John Krasinskival él párkapcsolatban, akit legtöbben a Bőrfejek és az Egyszerűen bonyolult című filmekből ismerhetnek. Legjobb barátnője Anne Hathaway, akivel az Ördög Pradát visel forgatásán ismerkedett meg. Mentora Meryl Streep, aki szimplán a legtehetségesebb fiatal színésznőnek kiáltotta ki, akivel valaha együtt dolgozott.

Első durranás:
Egyértelműen a 2006-os Az ördög Pradát viselt hozta meg a kritikai sikert számára, amelyben ellopta a show-t a főszereplő Anne Hathaway elől. Ezt követően több emlékezetes, élvonalbeli szerep következett, amelyek közül kiemelkedik Az ifjú Viktória királynő és a Farkasember.

Aktuális siker:
2011-ben hangját kölcsönözte a Magyarországon nemrég bemutatott Gnómeó és Júliában, illetve feltűnt a mozipénztáraknál hatalmasat hasalt Gulliver utazásaival. Nagyobb sikert aratott a magyar mozikban is futó Sorsügynökséggel, amelyben Matt Damon a partnere. Idén még egy filmje vár bemutatásra. A Muppet show ismert figuráival forgatott The Muppets, amelyben Jason Segel, Amy Adams, Ricky Gervais, Billy Cristal, Zach Galifianakis és Chris Cooper lesz a partnere.

Kilátásban:
Világszerte jövőre mutatják be a keserédes drámáiról híres Lasse Hallström új filmjét, a Salmon Fishing int he Yemen című mozit. Ebben Blunt partnerei Ewan McGregor és Kristin Scott Thomas. Blunt már forgatja a Looper című akció sci-fit a Szélhámos fivérek rendezőjének Rian Johnsonnak az irányítása alatt. A történet egy bérgyilkosról szól, aki rájön arra, hogy egyik következő áldozata jövőbeli énje. Az izgalmasnak hangzó moziban Joseph Gordon-Levitt és Bruce Willis játssza a további főszerepeket. Előkészületben van egy 2012-re tervezett romantikus komédia, amelyben Jason Segellel alkotnak egy párt. A Five-Year-Engagement rendezője a Lepattintvával hírnevet szerzett Nicholas Stoller.

Abbie Cornish

Kezdetek:
A 173 cm magas ausztrál színésznő idén nyáron már 29 éves lesz. Igazi farmer lányként cseperedett fel három bátyja és egy húga mellett. 13 évesen kezdett modell karrierbe, és 15 éves korától már tévésorozatokban is szerepelt.

Érdekesség:
Négy évig járt Ryan Phillipe-pel, akivel 2010-ben szakítottak. 2008-ban megválasztották Ausztrália legszexibb vegetáriánusának. Az Askmen szavazásán 2011-ben a 33. helyen végzett a legkívánatosabb sztárok listáján.

Első durranás:
Az igazi áttörés 2006 volt, hiszen ekkor játszhatott Heath Ledger mellett a Candy című moziban, sőt Ridley Scott egy kisebb, ám emlékezetes szerepet osztott rá a Bor, mámor, Provance című filmjében.

Aktuális siker:
Abbie számára a 2011-es év két nagy sikert is tartogat. Zack Snyder Álomháborújában Sweet Pea-t alakítja, míg a Csúcshatás című thrillerben Bradley Cooper és Robert De Niro oldalán domborít.

Kilátásban:
Ő alakítja az egyik főszerepet Madonna két cselekményszálon futó szerelmi drámájában a W.E-ben. 2012-ben pedig a The Girl című drámában tűnik fel, amelynek a mexikói-amerikai határon zajló embercsempészet áll a középpontjában. Úgy tűnik Cornish kisasszony úgy döntött az akcióhős énje mellett drámai vénáját is megcsillogtatja. Mi drukkolunk neki.


Amanda Seyfried

Kezdetek:
A 25 éves 161 cm magas Seyfried Pennsylvaniában nőtt fel. 11 évesen kezdett modellkedni, és 14 évesen már szerepet kapott egy népszerű amerikai tévésorozatban.

Érdekesség:
Ryan Phillipe-pel 2010 októbere óta jár, miután a színész szakított Abbie Cornish-sal. Érdekli az időjárás, ha nem színészkedne, akkor legszívesebben meteorológusnak tanulna.

Első durranás:
2006 óta játszik a nagy sikerű HBO sorozatban a Hármastársakban. A mozivásznon a Mamma Mia! Című blockbuster hozta az első nagy sikert 2008-ban. Azóta elősosorban romantikus drámákban arat sikert (Kedves John!, Levelek Júliának).

Aktuális siker:
Siker várományos volt, de elég nagy bukta lett az USA-ban (mindössze 26 millió dollár bevétel) a Piroska és a farkas horror változata, amelyben Gary Oldman oldalán játszik. Seyfried javíthat Andrew Nicol októberben bemutatásra kerülő sci-fijében a Now-ban. A Gattaca és a Fegyvernepper rendezője egy olyan utopisztikus világba kalauzolja el a nézőket, ahol nem öregszenek az emberek. A filmben Seyfried Olivia Wilde, Justin Timberlake és Cillian Murphy oldalán javíthat.

Kilátásban:
2012-ben egy sorozatgyilkosos thriller a Gone főszerepében láthatjuk, amely a brazil Heitor Dhalia hollywoodi bemutatkozása. Emellett játszik még egy egyelőre cím nélküli drámában, amely egy feleségét elvesztő fiatal apáról, akinek meg kell küzdenie a gyermeke nevelésével. A moziban Michael Cera lesz a partnere.


Mia Wasikowska

Kezdetek:
A 21 éves, 161 cm magas színésznő Canberrában született, és kisgyermekkorában balett táncosnőnek készült. 15 évesen kezdett tévésorozatokban játszani, a nagyvásznon először a September című moziban tűnt fel 2007-ben. Hollywoodba a beugrót az Ellenállók című Edward Zwick mozi jelentette, amelyben egy kis epizódszerepet jutott Miának Daniel Craig és Liev Screiber mellett.

Érdekesség:
A Variety magazin már 2008-ban beválasztotta a 10 legnagyobb fiatal reménység közé, pedig akkor még szinte teljesen ismeretlen volt az álomgyrában.

Első durranás:
2009-ben Hilary Swank, Richard Gere és Ewan McGregor oldalán játszott Mira Nair Amelia – A kalandok szárnyán című filmjében, ám az igazi áttörést a világszerte bombasikert aratott blockbuster, az Alice Csodaországban főszerepe hozta.

Aktuális siker:
A Jane Eyre új filmváltozatát pár napja mutatták be az USA-ban és elismerő kritikákat kapott. A filmben címszerepet alakító Wasikowska partnerei Jamie Bell, Judi Dench és Michael Fassbender. Idén jön még a sokak által nagyon várt új Gus Van Sant mozi a Restless, amelyben a halál tematikájához vonzódó két különleges fiatal kapcsolatának történetét ismerhetjük meg.

Kilátásban:
Wasikowska kisasszonynak tele a naptárja. Már elkészült a Stainless Steel című krimi, amelyben Mike Mizamin és Jamie Bell mellett játszik. A végső simításokat végzik Albert Nobbs című drámában, amely a XIX. század Írországába vezeti a nézőket Jonathan Rhys Meyers, Glenn Close és Aaron Johnson társaságában. Wasikowska legnagyobb dobásának John Hillcoat Az út rendezőjének krimi-drámája ígérkezik, amelyben a gazdasági világválságban boldogulni akaró család történetét meséli el. Wasikowska mellett Gary Oldman, Shia LaBeouf, Guy Pearce és Tom Hardy főszereplésével. A film címe The Wettest County in the World.


Olivia Wilde

Kezdetek:
A 27 éves 171 cm magas Wilde New Yorkban születtet és Washingtonban nőtt fel. Szülei dokumentumfilmesek, így korán belecsöppent a filmvilágba. Első tévésorozatát 19 évesen forgatta. 20 évesen emlékezetes epizódszerepet játszott a nagy sikerű Narancsvidék című sorozatban.

Érdekesség:
2003-ban házasodott össze a nála kilenc ével idősebb olasz dokumentumfilm rendezővel Tao Ruspolival, akivel jelenleg válófélben van. Természetes szőke, vegan és 2009-ben a Maxim magazin a legszexibb nőnek választotta.

Első durranás:
2006-ban feltűnt az Alpha Dogban, de az igazi áttörést egy évvel később a Doktor House hozta meg, amelyben tizenhármast alakította.

Aktuális siker:
A Tron: Örökség az első igazi blocbuster, amelyben szerepet vállalt. De nem az utolsó, hiszen Wilde kisasszony Daniel Craig és Harrison Ford mellett főszerepet játszik az idei év egyik legnagyobb durranásának ígérkező Cowboyok és űrlények című képregény adaptációban. Emellett nyáron még egy komédiában, a The Change-Upban is láthatjuk Ryan Reynolds és Jason Bateman oldalán. De ősszel sem nélkülöznünk a mozivászonról, hiszen Amanda Seyfrieddel együtt ő is játszik a Now-ban.

Kilátásban:
2012-ben egy családi drámában, a Welcome to People-ben játszik főszerepet Michelle Pfeiffer, Chris Pine és Elizabeth Banks oldalán. Emellett Eric Banával főszerepet játszik a Blackbird című akcióthrillerben, amelynek érdekessége, hogy olyan rég nem látott sztárok tűnnek fel benne, mint Sissy Spacek vagy Kris Kristofferson.

0 Tovább

Képregényhősök visszavágnak

A streetwear márkák legtrendibbjének, a Stüssy-nek soha sem kellett a szomszédba mennie egy kis design ötletelésért, hiszen tervezők ezrei állnak sorba, hogy a rajzolgathassanak a mainstreamtől az undergroundig terítő ruhaipari óriásnak. A tavaszi kollekció alapos csavart kap, hiszen a kultusz képregények gazdájával, a Marvellel összeállva klasszikus szuperhősöket nyomnak a pólókra. Évek óta látjuk már a nagy képregényházak és a fiataloknak szánt ruhamárkák kacérkodását, de most egy picit többről van szó a „Pókember a pólóra nyomva” közhelynél.

Mindjárt két irányba is elindulnak. Az első – áprilistól elérhető – csomagban gyűjtőktől, aukciókon összeszedett ritka Captain America, Doctor Doom, Doctor Octopus, Ghost Rider, Punisher, Silver Surfer és Wolverine borítókat és posztereket mentenek át az utókornak az ’50-90-es évekből. A májusi pakkban pedig a Marvel figurák mai designerek által Stüssy-sítve jelennek majd meg.

0 Tovább

Autóból festővászon

A tegnapi biciklis írásunk után ma az autók szerelmeseinek kedvében szeretnénk járni. Továbbra is egyedi díszítéssel ellátott járgányokról lesz szó, csak kicsit máshogy.

A Volvo tervezői megunták ugyanis a metálfényezést és úgy döntöttek legújabb S 60-as modeljük díszítésére kortárs művészeket kérnek fel. Az alkotók persze nem is tudtak ellenállni a csábításnak és egy 5 napos maratoni projekt keretében láttak munkához a zurichi vasútállomás épületében kialakított műhelyben. Az utazók élőben nézhették végig ahogy a tíz művész egymás után nekiállt kifesteni az autót és a hozzá tartozó hátteret, gyakran a korábban elkészült műveket kiegészítve vagy átfestve.

Az eredmény egészen elképesztőre sikerült, amiről az alábbi videóban ti is meggyőződhettek.

0 Tovább

Nyaralj szemétben!

Vannak olyan őrületek, amelyek amellett, hogy a trendvadászok igényeit szolgálják ki, kedvező környezeti vagy társadalmi változással is járhatnak. A legfrissebb „szemétszállodák” ilyenek.


Forrás: http://www.istenergy.com

A Corona sörgyártó spanyolországi Save The Beach kampányára hívja fel a figyelmet a német Ha Schult tervező, aki a partokon összegyűjtött szemétből komplett apartmant dobott össze. Az italgyártó célja, hogy rendet tegyen a tengerpartokon, ösztönözzön mindenkit arra, hogy a szórakozást követően a környezetére is ügyeljen. Ha a hotelek világszerte elterjednek, biztosan menni fog.

0 Tovább

trendi

blogavatar

Trendblogunk beszámol az újdonságokról. Legyen szó telekommunikációról, autókról, divatról, utazásról, zenéről vagy filmekről.

Utolsó kommentek